יקב סוסון ים: טעימת פליני ויינות נוספים

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

קצת לפני בציר 2021, נסעתי ליקב סוסון ים לטעימה של חלק מהיינות של היקב, מבצירים שונים

יקב סוסון ים עובר בשנים האחרונות שינוי תפיסתי קטן, כאשר הוא עובר בחלק מהיינות לתסיסות ספונטניות – כאלה שתלויות בשמרים הקיימים ביקב ובכרם. מלבד השנין בלאן גם גרנאש, סירה וזינפנדל עברו לשמרים טבעיים: השוואה בין גרנאש 2020 בתסיסה ללא שמרי תרבות מול תסיסה “רגילה” מראה שהיין שומר על האופי של היקב ואפשר לזהות בקלות שמדובר ביין של סוסון ים. (הגרנאש משתי הדוגמאות היה מצוין).

הרבה מהיין הוא יין לבן, הרבה מבוסס זנים פחות שגרתיים והרבה מאוד מהפרי מגיע משטחי היקב בבר גיורא וסמוך לה. מה שלא מגיע מהיקב, מגיע מכרמים של מילס ודוניה בצפון הארץ ומעט מכרמים קטנים נוספים.

רשמי טעימה

סוסון ים פליני

סוסון ים פליני (יח”צ)

שנין בלאן ויילד 2019
אף מעט מינרלי, עם נגיעות של עץ ואז תפוחים; יש בו בנוסף גם משהו ‘שונה’ שהופך את היין למיוחד שהוא. הפה חומצי, כאשר תחושת הפריכות מתפתחת יפה בפה ולא מכה בו מיד. סיומת קלה ליין מאוד ‘שתי’. (92)

ג’יימס 2018
למרות שנת הבציר ה”קדומה” יחסית, האף מרגיש מאוד צעיר – גם הבצע. הסיומת בינונית קצרה אבל טובה. מה מלא יחסית ומספק מאוד. (91)

רוסאן 2020
היין בחבית 300 ליטר. מאוד “רוסאן” – תפוזים, תיבול – וחומציות מאוד טובה. האף מעט מתקתק באופיו, אבל הסיומת יבשה. מדובר בחלקה קטנה (ארבע שורות בערך) בגליל התחתון. (90)

בלזאק 2019
פה מהודק מאוד, עסיסי, אבל לא “כבד”. חומציות גבוהה של ממש, על רקע משהו חמאתי. אף מאוד סוביניון בלאן (בלנד של סוביניון בלאן ושנין בלאן.). (90)

פליני 2019
זהו יין מבוסס סירה – לרוב 60% – 65% ואז קברנה סוביניון וסנסו. יופי של יין האף סגול-שחור, מעט קלוי, מעושן-שוקולדי. המתקפה חלקה מאוד, יבשה וטובה. הפה מלא עם חומציות מצוינת וסיומת טאנית ארוכה. (91) (קנייה מצוינת – עודף מ- 100 ש”ח).

פליני 2016
אף בלזאמי. הפה חלק מאוד, מתובל מאוד ומאוד עדין מבחינת התחושה. זה יין שעל פי האף שלו, נניח, היה יכול להיות כבר הרבה יותר, אבל כאן מקבלים יין רך, שתי ובעל רעננות טובה. זה יופי של יין לבשר אדום וגבינות מתובלות. (93)

פליני 2013
הפה מצוין: זהו יין בוגר ויציב, בעל נוכחות מצוינת. מתחיל להראות טעמים שלישוניים – פטריות, בעיקר, אבל לא מוותר גם על צדדים צעירים וקלילים יותר, פרחוניים. הפה בעל טעמים טובים, ‘סגולים’ מתקתקים. (91)

פליני 2005
בלנד של סירה וקברנה סוביניון. ריחות של דבלים ופירות יבשים אחרים. הפאלט חלק, ומזכיר תמרהינדי, עם טאנינים מפתיעים בעוצמה שלהם. סיומת חומצית וטובה. (90)

סוסון ים אנטואן 2016
צריך לזכור שהשנה הזו – 2016 – הייתה יחסית חמה; מזכירה את 2010 מהרבה בחינות. ביינות טובים יש רכות ומוכנות לשתיה. בפחות טובים מתקבל פאלט חם ובשל. האנטואן הוא בלנד של חמישה זנים – סירה, גרנאש, מורבדר, סנסו וקונואז – שיחד יוצרים אף מורכב ויפה מאוד, עם פירותיות מצוינת. המבנה של היין מצוין, החומציות גבוהה וטובה והטאנין מושלם. הסיומת ארוכה, חדה. (93).

כל היינות האדומים ימשיכו להתבגר היטב. הפליני והאנטואן שניהם נותנים תמורה טובה מאוד מבחינה זו, גם אם לא קונים אותם לשתיה עכשיו.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.