יקב ירושלים לקראת ראש השנה 2021

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

הנה כמה רשמי טעימה של יינות חדשים מיקב ירושלים (אגודה חקלאית – לא היקב בחברון) שטעמתי לקראת ראש השנה

נתחיל מהסוף: היינות טובים ברובם, וניכר שביקב ממשיכים בשיפור היין, שהתחיל עוד לפני שנתיים ויותר. הסקירה האחרונה שלי של יינות היקב הייתה בפברואר 2020 – כאשר הקורונה כבר הייתה משהו שמדברים עליו (אבל לא מבטלים אירועים).

מאז השתנו כמה דברים ביקב הגדול למדי, שנמצא בעטרות: ליאור לקסר, שאז היה עדיין על תקן של יועץ (סם סורוקה המצוין היה אז היינן) והמנכ"ל נושא היום בשני התפקידים – יינן ומנכ"ל – באופן רשמי. בצוות השיווק והמכירות ישנם אנשים עם הרבה ניסיון – כרמית אהרנרייך (הרי גליל ונוספים) וגידי שטיין (אקס ישרקו) – שיחד עם לקסר עושים לצמצום תוויות ועדכון התדמית.

לקסר עושה לא מעט לשיפור הכרמים מהם לוקח היקב את הפרי שלו: בשנה וחצי האחרונות שעברו מאז כניסתו ליקב הוא ממפה את הכרמים על פי הפוטנציאל שלהם, וכך למשל הגיע לכרמים ותיקים של קריניאן וזנים אחרים. בכרמים האלה, במקום שייעקרו, הוא עושה עבודה עם הכורם על מנת שיקטין בהדרגה את היבולים וישפר איכות; בכרם אחד כזה לפחות ביקרתי, וההבדל הוא אכן משמעותי. רק כדי להבין, מדובר בכרמים שנתנו 2- 2.5 טון ענבים, ומורידים אותם בהדרגה לתת פחות מטון. היין שמגיע מהכרם הזה הוא בעל אופי, צבע ואיכויות פרי מצוינות כבר עכשיו (קריניאן 2019 – עדיין לא לשיווק).

מיינות יקב ירושלים

מיינות סדרת 4990 של יקב ירושלים (אגודה חקלאית; מדף הפייסבוק)

בסך הכול מייצר היום היקב כ- 3.5 מיליון בקבוקים (כולל מיץ). יין מחמישה זנים לבנים – סוביניון בלאן, גוורצטרמינר, שרדונה, קולומבר ומרסאן. בין האדומים יש פטיט סירה, קריניאן, זני בורדו, פינו נואר ועוד.

רשמי טעימה של יינות יקב ירושלים

רוזה 2020
(בקבוק פרובאנס שקוף, תווית ורודה) מבוסס פינו נואר מכרם יחידני בשומרון. זהו יין בעל חומציות טובה ולא אגרסיבית מדי. יש בו רעננות ותיבול יפים והצבע שלו ורוד חיוור. יין נעים מאוד, קל ועשוי מאוד על פי האופנה העכשווית. (87)

פטיט סירה 2018, כרם יחידני

הפה מאוד רך יחסית לפטיט סירה הישראלי האופייני: הטאנין טוב מאוד ולא יבש והיין בעל רעננות טובה, פלפל שחור קל ודובדבנים. זהו יין שסם סורוקה עשה – פטיט סירה היה אחד הזנים החביבים עליו – ומורגשת היד הקלה שלו, שאוהבת לעשות דברים "שתיים" ולא בומבסטיים. האף של היין, שנעשה בעץ קטן אמנם, אבל משומש, אופייני, אבל הפה יחסית רך. כ- 110 ש"ח. (90)

פטי ורדו 2018, כרם יחידני, "4990"
היין בוקבק ביוני 2020 ובסך הכול היה כשנה ורבע בחביות צרפתיות משומשות. הפה מאוד רך, מלא וקטיפתי. הגוף פירותי – סגול-שחור – עם נגיעות ירקרקות קטנות. זהו יין מעניין, ללא ספק, בעל סיומת מתובלת ומאוד טאנית. לא חייבים או צריכים לשמור – בהחלט לשתייה כבר עכשיו, או שנה-שנתיים הלאה. (92)

את יינות היקב אפשר לטעום ולקנות

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.