אוזו חדש בישראל: אוזו גטסיוס מלטמי

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

א.ג.ת.ד. החלה לייבא לארץ את אוזו מלטמי – אוזו רך וארומטי

שוק האוזו הישראלי הוא לא שוק גדול או כזה שמתרחב מאוד. הגדיר את זה יפה אחד היבואנים פעם,

אוזו מלטמי

אוזו מלטמי (צילום יחצ חו"ל)

שאמר "אנחנו לוקחים ביסים מההוא, הם לוקחים ביסים מאיתנו וככה נמשכת השרשרת." והנה, לשוק הזה נכנסת עכשיו אגתד, עם אוזו MELTEMI: מבוסס על שמנים אתריים של שומר (אנתול), בתוספת זרעי אניס, הל, לימון, תפוז, מסטיקה ואנג'ליקה, שכולם מרכיבים את התערובת שאותה מזקקים פעמיים. האוזו נח ונרגע חודשיים במכל, לפני ביקבוק.

זמן טוב להזכיר איך שותים אוזו:

על קרח – ולא קפוא, או מעט בכוס עם מים קרים מאוד, במקום קרח. בלגימות סבלניות, ולא בשוטים, ורצוי שעם אוכל מתאים: מטוגנים שונים, קצת חריפים-מלוחים, אבטיח עם בולגרית וצ'ילי או כל דבר אחר.

מלטמי הוא כינוי לרוחות צפוניות, חזקות ויבשות, שנושבות בים האגאי. אלה רוחות תקופתיות, מקומיות, שיכולות לנשוב בעצמה רבה גם במשך יומיים או שלושה ברציפות, ולהוות סכנה של ממש לימאים (של כלים קטנים, בעיקר). משפחת גטסיוס – שבני הדור הרביעי שלה מייצרים כיום את המוצרים השונים של המזקקה – הגיעה במקור מאיסטנבול, ב- 1878, חלק מהאוכלוסיה היוונית של החלק הצפוני של העיר שמאחדת בין אירופה ואסיה.

מחירים? 65 – 75 ש"ח לבקבוק 700 מ"ל, בהתאם לריכוז האלכוהול – 38 – 40%, בהתאמה.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.