חדשה: גולדסטאר Wild Batch – כהה וחזקה

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

טמפו בירה משיקה בירה חדשה בסדרת גולדסטאר – Wild Batch. הייתכן והשפעת עולם היין הגיעה למרתפי הבירה של נתניה?

בשנים האחרונות מדבר עולם היין יותר ויותר במושגים של מינימום התערבות, אורגניות וביודינמיות, כאשר הטרנד האחרון בנושא הזה הוא כל עניין היינות הטבעיים. במסגרת הזו אנחנו רואים למשל יותר ויותר יקבים שעושים או משתמשים בתסיסות טבעיות, כלומר כאלה שבהן לא מוסיפים לתירוש שמרים אקסוגניים (חיצוניים) מתורבתים, אלא נותנים למה שיש באוויר לעשות את שלו.

טמפו היא הבית של שני יקבים שעובדים בצורה כזו עם חלק מהמוצרים שלהם (סגל ואפשר גם פלדשטיין): ‘התססה פראית’ של סגל הוא יין שנכנס ליקב אחרי בואו של עידו לוינסון, למשל, ויש גם אשכולות שלמים, Free Run וכו’.

גולדסטאר Wild Batch – הקשר ליין

גולדסטאר wild batch

גולדסטאר wild batch

אז איך כל זה קשור בבירה החדשה של טמפו?

ובכן, לדברי טמפו, היא נעשית במינימום התערבות. מרינה זלצר, הברומאסטרית הראשית של המבשלה, רקחה כאן מתכון שבו משתמשים בכמות כפולה של לתת כדי לקבל יותר אלכוהול, גוף ו”טעם”, וגם בתסיסה במכלים אופקיים, ולא אנכיים. במכלים כאלה, עמוד התסיסה ויחס הנפח לשטח הפנים שונה מאוד מזה של מכלים אנכיים, ויש יותר מקום למגע של הסוכרים עם השמרים, יותר חמצן נכנס למערכת ועוד.

אין כאן שימוש בשמרי פרא (וממילא זה קשה מאוד, במבשלה מסחרית נקיה כמו זו של טמפו), והמכלים אינם מכלים פתוחים, כמו אלה שבבלגיה, למשל. זהו בכל זאת לאגר מסחרי, אם גם כהה מאוד ומעורפל, שלא עובר סינון מיקרוני או הצללה כמו גולדסטאר בסיסית.

אז מה עושה את הבירה ל- wild?

השליטה, או יותר נכון הקושי בשליטה, בתהליך: המכלים האופקיים מאפשרים כנראה פחות פיקוח, ריכוז הלתת הגבוה עושה גם כן את שלו, והשמרים מתנהגים לא יפה. התוצאה היא בירה לא מדויקת מבחינת תכולת אלכוהול – 6.1% – 6.6%, ומכאן מן הסתם השם.

משני המוצרים הארטיזנלים של המבשלה, זהו בהחלט המוצר המוצלח יותר (ה’לא מסוננת‘ נחשבת אצלי למסחרית לגמרי). זו לא הפעם הראשונה שבה טמפו משיקה גולדסטאר ב- 6% אלכוהול, אבל המתכון בוודאי שונה. את הטעם של הבירה של אז (2009) אני כבר לא זוכר, מלבד זה שהיא הייתה בהירה יותר – קרובה יותר לצבעה של הבירה הרגילה, ומסוננת. כמו ה- Genuine Draft של המבשלה, גם המהדורה ההיא הייתה קצרת מועד מאוד, ואני מקווה שהמהדורה הנוכחית תחזיק יותר זמן. אם ה- Slow Brew נמכרת, אזי לזו בוודאי שמגיע.

גולדסטאר Wild Batch – רשמי טעימה

הבירה נמזגת עם ראש קצף גבוה יחסית, בעל גוון קרמי-שמנתי יפה. הוא דועך אחרי כמה שניות, וחבל. הצבע עצמו מזכיר ענבר אדמדם, מעורפל מאוד (המבשלה ממליצה להעלות כמה שיותר משקע באמצעות סיבוב הבקבוק). הטעם יחסית עשיר, מאוד “מאלטי”, עם מרירות של לתת קלוי ופחות של כשות, לטעמי. הגוף בינוני-קל והסיומת בינונית. זוהי בירה טובה לעונת המעבר, שתצטיין עם עופות על גריל פחמים, בשר לבן צלוי אחר וגבינות קשות.

מארז שישייה יעלה לכם 36 ש”ח (330 מ”ל).

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה בירה, טעימות, ידיעות בירה. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.