שוקולד ויין לוולנטיינ'ס

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

השנה הוצפתי בהודעות לעיתונות שמנסות לחבר בכוח, כך נראה, בין ולנטיינ'ס ליינות רוזה. אבל האם החיבור הזה נכון? אולי יש טוב ממנו?

לקראת הוולנטיינ'ס השנה (2021), טעמתי משהו כמו 10 יינות ורודים שונים, לפני שהתייאשתי: כמה יינות רוזה ישראלים, לצד יין מיובא אחד או שניים.

מכל המגוון הזה לא הצלחתי למצוא יין אחד שהיה בעיני ראוי, בוודאי שלא בתור יין שאפשר לחגוג איתו. לצד יינות שהיו בלתי מאוזנים בתכלית, היו כאלה ש-כן, אפשר היה לשתות אותם, אבל השאלה הייתה "למה?" בשביל מה? למה לבזבז את אונות הכבד בשביל משהו שהיה בסופו של דבר חסר טעם וריח?

זה נראה כמו טרנד, לעשות יינות כאלה, עם אלכוהול נמוך, אבל ללא הבשלה ראויה – אפילו מינימלית. לחלק היה מעט אף, חלק היה מעט סוכר בפה, וכולם היו חומציים בטירוף. יין אחד שהגיע מחו"ל (ספרד, במקרה הזה), היה מחומצן, תחת פקק הברגה.

יין ושוקולד

יין ושוקולד: שניהם מאוד מסובכים מבחינת ארומות ומרקמים. (pixabay)

עזבו אתכם מרוזה, לפחות לחג. אל תשעו למבצעים שמנסים לדחוף לכם יינות בעל כורחכם, רק בגלל הצבע. אם אתם חייבים, קנו את הברוט (2014) רוזה של רמה"ג, כך שלפחות תרגישו קצת חגיגיים.

חיבור טוב יותר ל'חג': יין ושוקולד לוולנטיינ'ס

החיבור הזה הוא בעיני הרבה יותר טוב: כאן יש חיבור שיש בו עניין, הוא משלב אוכל ומרקמים עם יין והוא חגיגי, אם ארזתם נכון. קחו בחשבון שמדובר רק בשני מוצרים יחסית מורכבים שמשלבים ריחות וטעמים עם מרקמים.

שוקולד מריר ויין אדום

שילוב קלאסי לרבים, שעלול להיות מאתגר: שני השותפים עלולים להיות בעלי חומציות גבוהה (בהתאם לריכוז הקקאו בשוקולד) וטאנין. אם אתם רוצים לחבר שוקולד מריר ויין אדום, חפשו יינות כאלה שיש בהם פירות אדומים – דובדבנים או ארומות של תות. אם מדובר ביינות שעברו התיישנות ארוכה בחבית, חפשו שוקולד שיש לו מאפיינים קלויים במקצת או אגוזיים. חישבו על שוקולדים ממולאים, ואילו אתם מעדיפים; זה ייתן לכם כיוון.

שוקולד חלב ויין אדום

השוקולד הזה מתון יותר, ובדרך כלל גם נימוח יותר או רך. היזהרו מיינות חומציים מדי, שכן אלה עלולים להרוג את השוקולד. לעיתים דווקא השילוב של שוקולד חלב עם יין מוציא יותר את החומציות שביין.

שוקולד לבן

מתאים ליינות עדינים יותר וצעירים יחסית וכן ליינות מבעבעים בעלי מוס עדין.

מהצד השני:

יינות קינוח

ביינות האלה יש לא מעט סוכר, אבל יש בהם גם חומציות גבוהה. יינות קינוח אחרים עשירים בארומות מחומצנות שונות ואחרים, שוב, בטעמי עץ. קחו את הדברים האלה בחשבון כאשר אתם מחברים שוקולד ליינות האלה; נסו ללכת על שוקולד בטעמים שישלימו את היין: מדובדבנים ותפוזים ועד צ'ילי.

יינות מבעבעים

לשוקולד לבן או חלב טהור; החומציות תאזן את המתיקות – מצד אחד – והבועות ינקו את הפאלט.

ולנטיינ'ס שמח!

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.