תזקיק בירה מלכה או מלכה מזוקקת

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

לא בדיוק בירבראנד קלאסי, ובוודאי שלא ויסקי: “מלכה מזוקקת” הוא משהו שבין לבין, ולטעמי – עם קריצה לעולם הוודקות המתובלות. עניין של טעם, המשקה הזה, אבל לא משעמם

מלכה מזוקקת” היא משקה אלכוהולי חדש שמיוצר עבור “בירה מלכה”: אחת ממבשלות הבוטיק הראשונות בארץ, שכיום היא אחת מהגדולות שבהן, אם לא הגדולה ביותר. מה שהתחילו אסף לביא ואחיו ביחיעם בשנת 2006, ואני עוד זוכר מתחרויות הבירה הביתית של מועדון הבירה הישראלי והלונג שוט’ים, הפך למזקקה מודרנית וגדולה שממקומת היום באזור תעשייה תפן.

מלכה מזוקקת – מה זה?

יחד עם סטארט אפ ישראלי בשם “ורסטיל” (Verstil) יצרו אנשי בירה מלכה את התזקיק הזה, שהוא תזקיק של בירה מלכה בלונד; בירה חזקה שמיוצרת עם קליפות תפוזים וזרעי גד (כוסברה).

ורסטיל היא חברת סטארט אפ ישראלית שפתחה תהליך וטכנולוגיה שמאפשרת לה להאיץ את תהליכי ההבשלה של תזקיקים שונים, ולהעניק להם פרופיל טעמים בשל ובוגר יותר.  שליטה על פרופילי הטעם, וטכנולוגיה המאפשרת שליטה על תהליכי יישון:

“אנחנו בונים כלים לשליטה על תהליכים כדי לתת כלים ל- Master distiller לייצר מוצרים טובים יותר, מעניינים יותר ומדויקים יותר (ולא חיקויים), ומודדים את עצמנו דרך פרופיל הטעם.”

המבשלה שיתפה פעולה עם ורסטיל על מנת לקבל “משקה חדשני ועשיר בטעמים”.

האצת תהליך ההתבגרות – וכפי שאני הבנתי חלק בהבטחה של ורסטיל – לא הופכת תזקיק בירה או יין לוויסקי או ברנדי בהתאמה, אבל זה מאפשר להוציא לשוק מוצר עשיר יותר בטווח זמן קצר יותר.

מלכה מזוקקת הוא כאמור תזקיק שכזה, עשוי מבירה מלכה.

איך הטעם של מלכה מזוקקת?

המוצר מכיל 44.4% אלכוהול, שזה לא מעט על משקה שאין לו התיישנות או ריכוך אחר, והוא אכן בועט. הארומות פרחוניות וטובות, ומזכירות בעצם וודקה שהישרו בה תפוזים. הפה עגול יחסית ומתקתק – הרגשה כאילו הוסיפו לו פרוקטוז. אם לא הוסיפו למוצר הזה תפוזים או מתבלים אחרים (ואם כן, אז הוא כבר לא או דה וי דה ביר), אז זה יפה מאוד.

== עדכון 07.09.2020 ==

מתן עדוי, מוורסטיל אומר:

“לעניין מלכה מזוקקת, השתמשנו במזקקה שלנו, אין פה תהליך יישון, ואכן אין תוספת של שום דבר לתזקיק. לא בתהליך (תוספים וכו’) ולא לנוזל. זו בירה מזוקקת ותו לא.”

== == ==

על פי הקומוניקט, התזקיק עשוי מבירה, וזה אומר שתיאורטית היה בבסיס גם כשות. אני לא יודע אם אני יכול להצביע על זה, וכנראה שלא. מה שכן, הסיומת כהילה, עם נגיעה של מרירות ושוקולדיות (למרבה הפלא) ובסופו של דבר יבשה. את המרירות והקשיות של הסיומת פחות אהבתי.

בסופו של דבר זה משקה מעניין, טוב יותר מהרבה דברים תוצרת הארץ שטעמתי, אבל מרגיש לי שהוא עדיין לא מגובש.

160 ש”ח באתר לבקבוק מ- 1,000 ראשונים. מקביל ל- 224 ש”ח ל- 700 מ”ל. זה מאוד יקר.

יש לי כן הערה למוצר הזה:

זה לא “צוף אלכוהולי“. מה זה בכלל ” צוף אלכוהולי?” באמת, אנשים תפסיקו להמציא כל מיני דברים. ‘צוף’, בעברית, זו תמיסה של סוכרים; מתוקה. קשה לכם להגדיר את המוצר שייצרתם? בסדר, זה נפלא וזה מעורר עניין, אבל אל תתעללו בעברית.

צילומים: אנטולי מיכאלו

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.