קצרין 2016, ירדן קברנה פרנק 2017: שווים או לא?

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

יקב רמת הגולן הוציא לאחרונה שלושה יינות חדשים: אחד שהוא בציר חדש: קצרין 2016, ושניים שהם יינות חדשים בסדרות קיימות: קברנה פרנק 2017 וגמלא אדום בציר 2017

היין הראשון:

קצרין 2016

בלנד מבוסס 75% קברנה סוביניון ואז זני בורדו נוספים: 9% מלבק, 9% מרלו, 5% פטי ורדו ו- 2% קברנה פרנק. היינות השונים עברו התבגרות של שנה וחצי – 18 חודשים – בחביות אלון צרפתי חדשות בסיבוב אחד ועוד חצי שנה לאחר חיתון החלקות השונות. סה”כ יש כ- 12,000 בקבוקים, בפורמטים שונים. המחיר הוא כ- 500 ש”ח לבקבוק.

טעמתי את היין לראשונה בביקור ביקב בנובמבר 2019, והשהיה בחבית עשתה לו טוב מאוד. ברוב השנים והבצירים היין הזה נוטה להיות כבד עם היציאה לשוק, עם הרבה “עץ”. אז זה לא שאין כאן “עץ” – יש – אבל היין מאוד אלגנטי. הגוף שלו בינוני, נעים ממש, ועם החריפות שיש לו במיד פאלט, הוא נותן רושם רענן, גם עם המורכבות. יש בו שמץ של ירוק-פלפל, ממש נגיעה, מעט אניס וחמיצות של דובדבנים טריים. העץ החדש ‘חדש’, אבל רגוע, והתחושה בסופו של דבר היא של יין מאוזן להפליא. אגב, גם קצרין אדום 2014 היה דומה מאוד מבחינת הרעננות שלו בזמן שהושק.

לשתות עכשיו? לשמור?

הוא מוכן לשתיה: שילוב של מהנה ונהנתני. צריך אולי חדרור של כמה שעות, אבל אפשר ליהנות ממנו גם השנה. אני הייתי מחכה – לא הרבה, נניח חמש-שש שנים נוספות – כדי לשמור עליו במסגרת הטעמים הנוכחיים. מי שרוצה לחכות עד שהוא מפתח טעמים שלישוניים בולטים יותר, יכול לחכות עוד. (92/93) 2020 – 2026

קצרין 2016 ויינות נוספים

קצרין 2016 ויינות נוספים 0צילומסך, אתר היקב)

שני יינות חדשים בפורטפוליו:

גמלא אדום 2017

בלנד של זני בורדו שונים, שמיועד או יועד למסעדות. אני מביא אותו מיד אחרי הקצרין, כי הוא מאוד דומה לו מבחינת הבסיס: קברנה סוביניון ואז עוד זני בורדו.

אין כרגע למה להשוות, כי מדובר בשני בצירים מאוד שונים זה מזה, למרות ששניהם היו יחסית קצרים וייצור יין שונה. 2017 היא שנה יותר ‘מהודקת’ אני חושב, פחות רחבה ונהנתנית מ- 2016, אבל נשאר לחכות ולראות.

איכשלאיהיה: היין הזה – במיוחד אולי בסדרת גמלא – הוא חסר חינניות קצת: הוא חלק במתקפה אבל טאני מאוד, יש לו חומציות גבוהה, דובדבנית-פטל שחור(ה), והסיומת שלו קצת קשה. אולי זמן בבקבוק, להתרככות?

=== עדכון ===

אחרי עוד כמה שעות, זמן במקרר והרבה אוויר, היין הרבה פחות טאני. הוא יותר מתמסר ונעים. מתאים לפתיחה במסעדה? אני עדיין חושב שלא, אבל בהחלט ‘שתי’ יותר. (88)

=== ENDS ===

אולי, אבל חובבי גמלא לא מיישנים את הבקבוקים שלהם בהכרח, ולכן – פחות מתאים. ( בטעימה ראשונה – 87)

ירדן קברנה פרנק 2017

היה זכור לי טוב יותר בנובמבר. אולי הוא באיזו ‘פאזה’, כרגע. כאן יש עץ על רקע של פרי אדום. ההתחלה שלו טובה: חלק ואלגנטי, מאוד קברנה פרנק. ההמשך ירוק מאוד, ועם יותר מדי עץ. הסיומת מלוחה ממש, וארוכה. מעניינת.

ירדן קברנה פרנק נושא תווית לודי של יקב רמת הגולן – תווית הקיימות שלהם. זה אומר שהכרמים יחסית צעירים. לפרי צעיר, זה יפה מאוד וזה יין שהייתי משכיב לפחות לשנה ואז מחליט אם אני אוהב אותו או שלא. עולה כ- 130 ש”ח. (89)

סיכום? קצרין 2016 – הצלחה רבתי. גמלא אדום 2017 – פחות אהבתי, אבל אפשר לחכות עם היין. ירדן קברנה פרנק 2017 – בהחלט עושה היגיון לבחון אותו שוב בעוד שנה.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.