דומיין סרור: 8 יינות עכשוויים וארכיון

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

דומיין סרור הוא יקב בוטיק שנמצא בדרום רמת הגולן, במושב אבנ”י אית”ן. היקב הוקם על בסיס הכרמים של יובל מצליח, בן המושב, ובנוסף על יין הוא גם מציע שמן זית משובח

הכרמים והיקב ממוקמים בדרום רמת הגולן, בסביבות ובמושב אבנ”י אית”ן, מרחק 10 – 15 דקות נסיעה מיקב שאטו גולן.  זה היה לכן רעיון לא רע בכלל, לשלב סיור וטעימה בדומיין סרור, עם הביקור האחרון  שלי בשאטו גולן.

שני היקבים שונים זה מזה מאוד, מרחק שמיים וארץ, ממש: מרכז המבקרים והיקב של שאטו גולן נראה כמו מליון דולר או אחוזה כלשהי באיפשהו לא כאן. מרכז המבקרים של דומיין סרור לעומת זאת, בנוי כולו בידי יובל מצליח: הקירות מצופים בלוחות עץ דחוס, וההרגשה היא ביתית מאוד, פשוטה וחמימה.

ובכל זאת יש בו גם יומידור של סיגרים וריהוט בסגנון איזשהו לואי, שמשדר גם משהו על זהות השותפים ביקב: קבוצה של יהודים, עולים מצרפת. למשפחת מצליח יש גם צימרים במושב (‘נח בגולן’), מה שעושה את השילוב עם היקב למושלם.

טעמנו מספר יינות. היקב מייצר ומוכר יין לבן אחד בייצור סדרתי, רוזה ושלושה יינות אדומים. בנוסף יש לו גם שרדונה שיוצר השנה בכמויות מאוד קטנות – כ- 500 בקבוקים בלבד – שנמכר רק ביקב, ושמן זית משני זנים: ברנע ופישולין.

באתר היקב, מחירי היינות בסדרה הבסיסית הם כ- 120 ש”ח לבקבוק ואילו היין האדום הגבוה של היקב נמכר ב- 185 ש”ח לבקבוק. לא זול, חייבים לומר, אבל התמורה טובה.

דומיין סרור ל’אור בלאן 2019 (דומיין סרור לבן)
בלנד של שנין בלאן וויונייה. היין בעל ארומות טובות מאוד, שמזכירות תפוזים ומשמש. הפה מעולה, עם טעמים שנוטים יותר לכיוון השנין – תפוחים ירוקים, למשל – והוא עגול וטוב. יין מצוין לימים האלה אם הוא מקורר יפה. יהיה עוד יותר טוב בסתיו. (90) 2020 – 2022

דומיין סרור ל’אור רוזה 2019
זה יין שצריך לשתות קר מאוד. הוא טעים, נעים מאוד בפה עם מעט פאזיות. רוזה קליל, עם נגיעה של מיררות שקדים בסיומת. (88)

דומיין סרור שרדונה 2019
לצער הכלל, זה שרדונה ראשון ואחרון מכרם מאוד מסוים במרום גולן. ייתכן ויהיה שרדונה גם בעתיד, אבל לא מהכרם המסוים הזה.

היין מקבל אופי שונה של ממש בהתאם לטמפרטורה שבה שותים אותו: מקורר היטב, הוא מקבל טעמים חומציים טובים עם רעננות מאוד יפה, אפריטיפית ממש. אם מניחים לו להתחמם קצת, הוא מוציא עושר גדול ממש של פרי, הופך נימוח ואלגנטי בפה ואפילו תחושת שמנוניות קלה. (92) 2021 – 2023

דומיין סרור “קלוד סרור” אדום 2017
(יין בעל תווית לבנה). קברנה סוביניון, מרלו ומעט סירה. התבגרות של 14 חודשים לערך בחביות מעורבות. יש כאן טעמי עץ קלים ממש. הפה יפה מאוד, כאשר היין בנוי חד, טאני, עם נגיעות של אפר. הסיומת ארוכה מאוד וטובה. (90) 2020 – 2025

דומיין סרור ל’אור רוז’ (דומיין סרור אדום, תווית שחורה) 2016
ההבדל בין היין הזה לקודמו הוא בעיקר בתכולת הבלנד – יש בו יותר סירה ומרלו. הפה מצוין: מעט ירקרק, אבל טוב מאוד. הרבה פרי סגול-שחור (פירות יער ושזיפים מיובשים, אבל לא ‘מבושלים’), דובדבנים. החומציות גבוהה והיין מאוזן וטוב לכל אורכו. (91) 2020-2026

דומיין סרור סירה 2017
מבחינת מחיר, זה היין הגבוה של היקב (כ- 200 ש”ח). מאוד ‘סירה’, עם קצת פרחוניות, פרי סגול ולא מעט פלפל שחור. הפה טוב מאוד: גוף בינוני-כבד, סיומת טאנית וארוכה. יין מאוד ‘לבשר’. (90) 2021-2030.

מהמרתף:

דומיין סרור סירה 2015
שנה קשה, כזכור. ביין יש לא מעט ברט. האף טוב, נחמד. אם אתם אוהבים אורוות סוסים וקצת גומי – יין בדיוק בשבילכם.

דומיין סרור 2014
שנה שונה לחלוטין מבציר 2015, כמובן; קרירה יותר. הפה חלק וטוב מאוד, מלא. קצת תפוזי. החומציות טיפה נפלה, אבל הסיומת המתובלת מחזירה ליין חיוניות. . (89)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.