בירה קרלסברג לומה: 5.2% אלכוהול – 100% מקומית

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

לומה – התוספת החדשה למגוון הבירות של קרלסברג – היא פיתוח מקומי בעיקרו. איזו מין בירה זו? האם היא מוצלחת?קרלסברג ישראל, בניגוד לטמפו, היא מבשלה של בירות בינלאומיות. אין לה באמת מותג או מצר ישראלי, למרות שהרבה מהמוצרים שהיא מוכרת מיוצרים למעשה באשקלון.

טובורג רד הייתה עד היום הפיתוח המקומי היחיד, אם אפשר לקרוא לזה כך, של בירה שהותאמה במיוחד לפאלט הישראלי (ולתחרות בשליטת שוק הלאגר הכהה) והנה באה בירה חדשה ופותחת למעשה חזית חדשה לחלוטין

קרלסברג לומה – IPL לא מסוננת

לומה היא לאגר בהירה לא מסוננת. לי היא נטעמת כמו IPA עדינה, עם אלכוהול יותר גבוה מזה של לאגר, אבל נמוך מ- IPA. אז אני לא יודע אם מישהו הגדיר אותה כ ך או לא (מאוד סביר שכן), אבל ההגדרה של IPL – India Pale Lager – נראית לי מתאימה.

ענת מאיר, הברומייסטר של מבשלת קרלסברג באשקלון (בליווי צוות מדנמרק) עשתה כאן עבודה מצוינת. הבירה טעימה, קלה ומרווה, עם טעמים פירותיים טובים מאוד. המרירות מדויקת מאוד ולא מעמיסה והבירה ‘יושבת’ מצוין עם דברים כמו סלמון על הגריל, סלטים מקומיים ואפילו קבבים.

השם – לומה (LUMA) – כבר היה בשימוש על ידי אחת ממבשלות הבת של קרלסברג; מבשלה שהוקמה במפעל נורות נטוש ומכאן שם הבירה. קצת מוזר בעיני שבקרלסברג לא הצליחו לחשוב על שם ייחודי, אבל זה לא מוריד ולא מעלה מאיכות הבירה.  אם כבר, השם הבינלאומי מעיד אולי על כוונת המשורר להפוך אותה אכן למוצר בינלאומי והבקבוק הקל, בעל העיצוב המקורי, מעיד על כך גם כן.

שאפו לענת מאיר ולצוות קרלסברג.

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ידיעות בירה, בירה, טעימות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.