יקב נטופה: 22 יינות וטעימת אורך של לאטור נטופה

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

מי שנוסע צפונה, ועובר את צומת גולני על כביש 65, מומלץ לו שיפנה וירד מהכביש לביקור ביקב נטופה: לאטור נטופה השונים והאחרים בהחלט יפתיעו. יש לתאם מראש את הביקור

הדרך הפשוטה ביותר להגיע ליקב נטופה היא לכאורה לשים “יקב נטופה” בווייז. העניין הוא שברגע האחרון, ב- Money time, ממש בפניה האחרונה, וייז ייקח אתכם למקום לא נכון. לכן, ברגע שתגיעו לנטופה עצמה, חפשו את השילוט ועקבו אחריו.

בסופו של דבר תגיעו לרחבת בית הכנסת, שם תוכלו לחנות ולעלות במדרגות האמפי. משמאל לבית הכנסת שוכן היקב; תזהו לפי המנגל והחבית הישנה.

בימי שישי היקב פתוח לביקורים. בימות השבוע האחרים – בתאום מראש. שבת – סגור (מצפה נטופה הוא יישוב דתי והיקב כשר).

עד כאן השרות לציבור בנושאי וייז ושות’, ומכאן – יין.

כמה מילים על אודות יקב נטופה

היקב הוקם פחות או יותר בשנת 2006. זו השנה שבה נטעו את הכרמים, לפחות. אין ממש ‘יקב’ במובן המלא של המילה, אלא רק כרמים (כ- 120 דונם באזורי גליל תחתון-תבור, בשטחי קיבוץ עין דור) והיין עצמו מיוצר ב’אור הגנוז’, שבגליל העליון.

היינן הוא פייר מיודובניק, ששמו מוכר מאוד לחובבי היין שומרי השבת שבינינו: פייר עבד בהרצוג במשך שנים, והיה אחראי ללא מעט יינות “שאטו” ואחרים. כיום הוא תושב נטופה והיינן של נטופה. יהב אלמי, שלו ניסיון רב בתחום המסעדנות (אורי בורי ואחרים), ממנכ”ל את נטופה משנת 2017. קודם לכן הוא היה מנהל התפעול של היקב.


אוהבים יין? מעריכים כתיבה קצת שונה?
קנו את “המדריך הדעתני ליין: מהדוניזם ועד פוליטיקה.”
עולם שלם של יין במחיר של בקבוק אחד…


המעניין בסיפור של ‘נטופה’ הוא הכיוון: יקבים ישראלים רבים עדיין מבססים את העשייה שלהם על קברנה סוביניון או זנים מוכרים אחרים. כאן החליטו כבר בתחילת הדרך על כיוון ים-תיכוני יותר, עם זנים אחרים, ומדובר על 2006 – 2007; לא על ‘אתמול’.

הקרקע באזור תבור והאקלים שם אינם פשוטים: קרקע גירית בעיקרה, אזור חם מאוד, שעלול להיות לח בקיץ. למזלם, אומר מיודובניק, הכרמים נטועים במקום ובמפנה שמאפשרים אוורור טוב, ובריזה שנושבת ומקררת את הכרמים גם בגובה של 200 מ’.

יינות יקב נטופה

אחת הסיבות שהגעתי לכאן היא, שבשנתיים – שלוש האחרונות אני רואה שיפור רב ביין, והוא גם מעניין יותר. המחירים סבירים, כאשר היין הבסיסי מחירו כ- 60 – 65 ש”ח. מחיר יין בסדרת הביניים הוא כ- 90 ש”ח ויינות יקרים יותר מחירם 130 ש”ח. “דור” – היין היקר ביותר – מחירו 220 ש”ח. יש כוונה להוציא גם יין יקר נוסף, אבל אלה הם פחות או יותר המחירים.

דומיין נטופה – סדרת ה- intro

דומיין נטופה לבן 2018
אף מאוד סגור ומאופק. מתקפה עגולה, פה עדין, מנטולי מעט, עם תפוחים ירוקים. מזכיר קצת שקדים מרים בסיומת. זה יין נעים, למרות שלא בטוח שהייתי מזהה שמדובר בשנים בלאן דווקא (87)

דומיין נטופה לבן 2019
הבציר הנוכחי. גם כאן: אף מאוד עדין. הפה חלק ורק החומציות נמוכה יותר. אותם מאפייני פרי ‘תפוחיים’. (87)

דומיין נטופה רוזה 2018
סירה, גרנאש ומורבדר. האף מתקתק. טופי-קרמל וקצת סוכרייתי. הפה חלק וטוב, החומציות בהחלט סבירה. אמנם שנתיים בבקבוק, אבל מהנה. (87)

דומיין נטופה רוזה 2019
אותו בלנד. מהנה ורענן מאוד: ארומתי וחלק, ורענן; הרבה יותר מה- 2018. יין מצוין לאוכל. (88)

דומיין נטופה אדום 2018
בלנד GSM מבוסס סירה (60%). בעל צבע סגול יפה, אף בשרני, ורוד-פרחים. מעט חיזור שאופייני לסירה. הפה חלק, מעט טאני. יין נעים מאוד, בעל סיומת בינונית וחומצית. בסופו של דבר, בטעימה חוזרת הוא מחזיק יפה ובעל פה מלא. (88) תמורה טובה מאוד. עוד רשמי טעימה כאן.

לאטור נטופה – סדרת ביניים

לאטור נטופה לבן 2018
כעשרה חודשים בחביות משומשות (היקב עובד עם חביות גדולות, לא עם באריק). האף עדין ומתפתח יפה. למרות היישון בעץ משומש בעיקרו, העץ מורגש. הפה מפגין מעט קוקוס-וניל והרבה יותר מלא בהשוואה ל”דומיין” הלבן. חומציות טובה בהחלט. (89) לשתות.

לאטור נטופה לבן 2019
מיודובניק החליט לתת מעט סור-לי בסדרה הזו, החל ב- 2019. השינוי מורגש, כאשר הפה מלא ומעט ‘עבה’ יותר. עם זאת, יין מאוד רענן, בעל משהו אירופי, פחות מקומי. (89). 2020-2022

לאטור נטופה רוזה 2019
100% טמפרניו, מכל הזנים שבעולם; נעשה ב’דימום’. בעל צבע סלמון חיוור, יותר שמן ורחב מהרוזה הרגיל. קצת מינרליות בסיומת וחומציות טובה. יין לאוכל, אבל פחות אהבתי. (87)

לאטור נטופה אדום 2017
בלנד של 70% סירה והשאר מורבדר. 13 חודשים העץ שמחציתו חדש. האף מאוד מרוכז. הפה קטיפתי, ועגול במתקפה, מעט ירוק. הוא טאני וחומצי, בעל סיומת ארוכה. חשיפה מתאימה לאוויר עודה לו טוב ומגלה שהוא יכול בהחלט להתיישן. (90)  2025-2020

לאטור נטופה 2014
ירקרק יחסית באף. הפה מאוד עגול, חלק וקטיפתי. הסיומת טאנית, בעלת נגיעה ירקרקה. בסופו של דבר זה יין טאני, בעל תיבול ואפילו חריפות. התבגר מאוד יפה. שנה טובה, שמתבטאת כאן יפה מאוד (91) 2026-2021

לאטור נטופה אדום 2013
האף מאופק, על רקע של פרי אדום יחסית צעיר, עם נגיעות אדמתיות. הפה טאני מאוד, מרגיש קר יותר ומפוקס מהמ שהיית מצפה מהשנה, אבל עדיין יותר “פרי” בכיוונים האדומים. יין עגול ויפה עם אורך מרשים. (91) 2020 – 2025

לאטור נטופה אדום 2012
צבע יפה ואדום, כמעט ללא גיל. האף מוציא עץ וקפה והפה יפה מאוד: חלק, מאוד מרשים. בהמשך הוא מפתח פטריות וקרקעית יער שמלווים בקרום לחם. היין מתובל עדיין וחומצי ועם זאת מאוד ‘שתי’. (92) 2020 – 2025

לאטור נטופה אדום 2011
שנה קרה ויפה מאוד לראות את ההקבלה ל- 2014: גם כאן שולטים הירוק, אבל כאן יש גם אומאמי (אצות) ופטריות. היין חומצי ומרגיש צעיר ממש. ב- 2011 הכרמים היו צעירים, ועדיין, זה יין שמתפתח מאוד יפה. (92) 2020 – 2026

לאטור נטופה אדום 2010
שנה חמה, ואופי היין בהתאם. אדום-סגול באף, עם שזיפים. חלק ובשל, עם טאנין טוב. הכול על רקע שוקולדי-משהו. (90) 2020 – 2022

תל קאסר

תל קאסר רוסאן 2018
צבע חיוור שקוף, יפה. יין עדין מאוד ועם זאת עגול ובעל פה מלא. יש בו משהו מינרלי-מלוח, שהופך אותו מתאים מאוד לקווצי עור למיניהם שמקורם בים. יהיה מאוד מעניין לשתות בעוד שנתיים – שלוש, אולי דווקא בגלל העדינות שלו. (91) 2023-2020

תל קאסר רוסאן 2017
50% עץ חדש (400 ליטר) ל- 10 חודשים לערך. האף מינרלי וטוב על רקע של עץ חדש; קוקוס ווניל. הפה תפוזי והסיומת יבשה, ומתובלת ולא ארוכה אבל מהנה. (90) 2020 – 2022

רשמי טעימה של הרוסאן 2016 אפשר למצוא כאן:

רון בלב: קווים לדמותו של הרוסאן הישראלי

תל קאסר אדום 2018
חלק מאוד בפה. מוכן ואפילו מפתה לשתייה. הרבה דובדבנים מתוקים על רקע של אלכוהול. יש לו טאנינים טובים וחומציות מאוזנת ובסך הכול יין טוב, אבל קצת כהיל. (88)

תל קאסר אדום 2017
צבע אדום-סגול כהה. היה לי טיפה מחומצן, אולי בהשפעת הגרנאש. הפה חלק, עגול וקטיפתי, עם הרבה תותים. (87)

הסדרה הגבוהה – דור

דור נטופה 2017
סירה – ומאוד אופייני לסירה. הרבה בשר ופירות סגולים, אבל משהו שמזכיר את הלאטור מאותה שנה: אותו אופי ירקרק, שיש גם ביין השני. חומציות טובה ובסך הכול יין ארוך וטוב (91) 2021-2025

דור נטופה 2016
100% טמפרניו: מאוד חלק, עם טינט קצת ירקרק. יש משהו קצת ‘טרופי’ ביין, אולי אננס. מוזר, אבל טוב, אפילו מרשים כאשר הוא מתפתח. טאנינים טובים וסך כל לא כבד, אלא מהנה. (90) 2020-2023

יינות קינוח

Ruby NV
80% טוריגה, 20% טמפרניו. שוקולד מריר, אגוזים, פירות יבשים. מתובל וחומצי.

LBV
אותו בלנד, רק 48 חודשים בעץ (כפול מקודמו): מרוכז מאוד. פה עוקצני וטוב, מהנה יותר מהאף.

שני היינות היו מרוכזי-מתיקות יותר מדי לטעמי, אבל בהחלט יינות קינוח טובים, אם יוגשו מקוררים היטב.

סיכום יקב נטופה

היינות בסדרת ההיכרות של היקב מספקים תמורה טובה במחיר שלהם, אבל כמו בהרבה מקרים, סדרת הביניים עושה עבודה טובה מאוד. העבודה מאוד ממוקדת מטרה: אלה יינות לקהל שאוהב יין, מחפש משהו שונה מקברנה-מרלו, אבל עדיין רוצה להישאר על terra firma.

שווה לעשות מאמץ ולקנות כמה יינות “לאטור” וליישן אותם.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.