יקב שירן סמיון 2019

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

יקב שירן הוא יקב בוטיק קטן שהחל את דרכו באפרת, ונמצא היום בקריית ארבע. כאן כמה מילים על הסמיון שלו, מבציר 2019

אלי שירן הוא עורך דין בעל רוח יזמית, שלפני כמה שנים מכר את עסקי המזון שהיו לו, הלך ללמוד משפטים ובד בבד החליט לפתוח יקב. בתחילה הוא עבד מהבית, אבל לפני כשנה עבר לאזור התעשייה קריית ארבע.

יקב שירן סמיון

יקב שירן סמיון 2019

עם המעבר וה’התמסדות’ עבר היקב גם ריענון תדמיתי, ואכן, התווית של היין שאני קיבלתי נראית מאירת עיניים יותר מהתוויות הקודמות.

סקירה של יינות קודמים של יקב שירן, עוד ממש מתחילת הדרך, אפשר לקרוא כאן, בכתבה משנת 2017. אני חייב לומר שבמהלך שלוש השנים שעברו מאז פורסמה הכתבה ההיא עברו היינות שדרוג רציני ובהחלט רואים התפתחות יפה לאורך הזמן.

יקב שירן סמיון 2019

הענבים מגיעים מכרם הרוח שבצפון רמת הגולן, בגובה של כ- 1,000 מטרים. זה מקור מעניין לענב הזה, כיון שבגובה כזה ואקלים קריר, יש לו יכולת תיאורטית לתת יותר חומציות ומינרליות.אחרי הבציר (20.5Bx) התירוש תסס בטמפרטורה של 14.5 – 18.5 מעלות ונשאר על השמרים כארבעה חודשים, עם מעט בטונאז’.

לאחרונה יצא לי לדבר קצת על סמיון ולהשוות בין יינות שונים, להם הוסיפו סוביניו בלאן – אולי כדי לקבל יותר חומציות. כאן יש מספיק חומציות, הגוף רזה ונקי, מפוקס מאוד. הארומות מעט סגורות ולא נדיבות כמו של שני היינות האחרים, אבל היין בכלל הוא יין עדין יותר.

שירן סמיון 2019 הוא יין צעיר: יכול מאוד להיות שאם יצלח את מה שאיתי להט מכנה “עמק המוות” של השנה – שנתיים הקרובות, הוא יהיה מעניין יותר ויתבגר בצורה יפה. נשאר לראות.

בינתיים, שתו אותו עם אוכל קל – סושי או מאכלי ים עדינים, דגים לבנים לא שמנים מדי – וגבינות עיזים. אפריטיף מצוין. (89)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, טעימות, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.