יקב רקנאטי מוציא כמה יינות מבצירים חדשים לקראת ליל הסגר של פסח 2020 וביניהם גם היין הזה: פרנץ’ בלנד 2019
בישראל יש לא מעט יינות חצי יבשים או מתקתקים, ברומת כאלה ואחרות של סוכר. רובם עשויים
גווירצטרמינר או מוסקטו, בין אם מיבוא, ובין אם יינות מקומיים. לא עשיתי סטטיסטיקה – אולי הייתי צריך לברר – אבל נראה לי שכל אחד מהשניים – ‘גווירצ’ וגם מוסקטו – עוברים את האמרלד ריזלינג הזקן והטוב.
הפרנץ’ בלנד של רקנאטי הוא חלק ממעין סדרה שהיקב מכנה Fresh and Young: היין הזה ועוד שני יינות הרוזה שלו; יינות שמיועדים לצריכה שנה לערך אחרי הבציר, כאשר היינות צעירים ורעננים.
רקנאטי פרנץ’ בלנד 2019
היין הוא ממסך – בלנד – של (פרנץ’) קולומבר, סוביניון בלאן ומוסקט, כאשר שני האחרונים הם “מעט” כהגדרת היקב. זהו יין ארומתי, רענן, בעל פאזיות (בעבוע) קלה מאוד ופאלט מאוזן: הוא אמנם מתוק מה- off dry המצוי, אבל לא מרגיש “מתוק” מדי. החומציות מאוזנת ועושה את היין קליל ונעים.
יתאים מאוד לאוכל מתובל לסוגיו השונים – כולל מהמטבח שלנו – ועם 9% אלכוהול, הוא גם מאפשר לכתוב פוסטים בפייסבוק, כמעט בלי שגיאות כתיב. יין מושלם לימות קורונה.(87)
