ויסקי הודי פול ג’ון Bold עם 46% אלכוהול

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

בנא משקאות החלה לייבא ארצה מגוון של ויסקי הודי, סינגל מאלט, מגואה, ממזקקה בשם פול ג’ון. טעמתי אחד מהם

קצת לא הוגן לדבר על “ויסקי הודי”. לא בגלל שאין דבר כזה, אלא בגלל שברוב המקרים לא מדובר כל כך על ויסקי, אלא על סוג של רום, או תערובת של רום ותזקיקי שעורה ממקומות שונים. הזיכרון האישי שלי מה’וויסקי’ הזה, מאי שם לפני 24 שנים, פחות או יותר, הוא די קשה.

ולאו דווקא בגלל ששתיתי ממנו הרבה, אומר ככה.

מצד שני, זה כבר מספר שנים שכן אפשר לדבר על ויסקי הודי אמיתי – כזה שעשוי משעורה, למשל – ואיכותי (אפשר להזכיר את Amrut, למשל). פול ג’ון, מזקקה שהוקמה בתחילת שנות ה- 90 של המאה שעברה היא בהחלט סמן לכך. היא השיקה סדרה של סינגל מאלט’ס ב- 2012 וזכתה להצלחה רבה למדי – גם מחוץ להודו: המחיר היה מאוד סביר, האיכות טובה והיה גם הצד המסקרן, שויסקי שמגיע מההרים הגבוהים של מרכז אסיה, כל ענייני ה- Raj וכל זה.

פול ג’ון סינגל מאלט הודי 46% – Bold

לחברה מספר ביטויים באותו ריכוז אלכוהול – 46% – שכולם סינגל מאלט. הוויסקי הזה הוא peated malt כאשר את הכבול מביאים מ- Islay לגואה, המקום שבו מייבשים את הלתת. השעורה עצמה מגיעה מהחלקים הצפוניים של הודו, מההרים, שבהם קריר יותר ואפשר לגדל את הדגן (דרום הודו חמה מדי).

כמו כל ויסקי של אקלים חם, גם זה מתיישן תקופה קצרה יחסית – שבע שנים, עד כמה שהבנתי – אבל כמו שנראה, זה לא מפריע לו לקבל מבנה עגול, מלא וחלק. יש לו אופי מתקתק כלשהו, בסופו של דבר, אולי גם כדי להיות אטרקטיבי לקהל המקומי, שרגיל לטעמים האלה מעולם הרום. במקביל, זה טוב גם לשוקים ‘מתוקים’ כמו ארה”ב, למשל, ולהודים שגרים בבריטניה.

באף יש לא מעט דבשיות, לצד הדרים ומשהו מעקצץ, אבל נעים. הוא לא מאוד “מעושן” או כבולי, אלא מעודן מהבחינה הזו. הפה עגול והרבה יותר מעושן וכבולי. די חם ודי בעטני, אם לא מרככים אותו בטיפת מים. הסיומת מפולפלת וטובה.

הוויסקי עולה 190 ש”ח לבקבוק. זוהי בהחלט מתנה מעניינת לחובב ויסקי שאין לו עדיין הכול, ובהחלט ויסקי שיהיה נחמד לשתות בערב יחסית קריר.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, ויסקי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.