2020: כרמל משיקה תדמית חדשה ליינות הפרמיום

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

יקבי כרמל לקוחים את יינות הפרימיום שלהם ומכניסים אותם תחת סדרה חדשה: Carmel Signature. הראשונים תחת המיתוג החדש הם המדיטרניאן וה- Limited Edition בציר 2017

בתקופה האחרונה יוצא לי לדבר לא מעט – בעיקר ביני לבין עצמי, האמת, ועם הקולגות – על כך ש’כרמל‘ עוסקים יותר ויותר ביינות מאסה ובכל מיני ‘פטנטים’ מסוגים שונים, ופחות ביין.

הדוגמא אולי הטובה ביותר לזה היא סדרת Mojo ומשקאות Buzz, שכמעט ואין שום דבר בינם לבין יין או לבין יקבי כרמל. מסוג המוצרים שיכולים היו להיות מיוצרים בכל מפעל, ללא שום רקע היסטורי או מקומי.

והנה, עכשיו, אחרי הרבה זמן שבו לא שמענו בעצם שום דבר על יינות גבוהים יותר מאשר יינות ב- 50 – 60 ש”ח, יוצא היקב ההיסטורי של ישראל עם שני בצירים חדשים ליינות הגבוהים ביותר שלו. בין לבין הוא מדבר גם על הכנסת מכלי בטון לשימוש ביקב, על הכנסת מערך קבלה ליינות פרימיום בכמויות קטנות (נפרד מהמערך ה”גדול”) ועל שינויים בעשיית היין. השריות של גרגרים שלמים, למשל, ודברים אחרים.

טעימת שני יינות כרמל מבצירים חדשים

כרמל מדיטרניאן

כרמל מדיטרניאן 2017 תחת התווית החדשה

כרמל מדיטרניאן 2017
הבלנד ה’ים תיכוני’ של היקב, שמורכב בבציר זה מסירה, קריניאן, מורבדר, טנאט ואחוזים בודדים של סירה. יין כהה מאוד, בעל אף שחור-סגול, עם נגיעות של אניס. הפה חלק ומתובל ובעל חומציות גבוהה. יש קצת מרירות בסיומת, אבל היא אינה פוגמת ביין (90) 2026-2021

כרמל לימיטד אדישן 2017
יין הדגל של היקב, שזהו הבציר ה- 15 שלו (לא בטוח אם כל השנים יוצר יין; הבציר הראשון היה 2002): ממסך בורדולזי של קברנה סוביניון, מרלו, מלבק ופטי ורדו: יין בעל אף מאוד יפה והרמוני – ארומתי ומתפרץ. הפה מאוד אלגנטי, חלק, צעיר אבל בעל נוכחות מעודנת. הוא מתובל וקלוי במקצת. החומציות שלו מצוינת וזה בהחלט יין למרחקים ארוכים. (92) 2030-2020

מחירים: 150 ש”ח למדיטרניאן, 250 ש”ח ללימיטד.

היינן, יפתח פרץ, הטעים באירוע ההשקה של שני היינות כמה דוגמאות מכל וחביות של יינות מבציר 2019. המגמה, כפי שהיא נראית, היא מגמה של יינות בעלי חומציות גבוהה יחסית, גוף בינוני ולא מכביד בכל הזנים ומכל המקומות בארץ. פרץ עושה שימוש מעניין במכלי בטון קטנים ובחביות 300 ליטר, שהן יהיו החביות השולטות ביקב בשנים הבאות.

זנים מעניינים לשים להם לב: פטיט סירה מעדולם – ככל הנראה יקבל תווית משלו. יינות מתל מחפי – עמק הבכא: קברנה סוביניון ופינו גרי מאותו כרם. השנה יהיה ביקב גוורצטרמינר מתוק – בוטריטיס(!) שאני מחכה לו מאוד.

בשורות פחות טובות: קאיומי הגיע ככל הנראה לסוף חייו, בכל הזנים. ליקב יש כרם סמוך, שייתכן שישמש אותו בעתיד.

חדשות בעניין הזה – וטעימת פרידה – אני מקווה בקרוב.

 

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.