גבעות גופנה שרדונה קברנה סוביניון 2017

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

היין הזה הוא בעל הרכב זנים מוזר במקצת, אבל האמת היא שהוא עובד

אנשי היין מלמדים שאפשר לעשות יין לבן גם מענבים אדומים; “בלאן דה נואר” קוראים לזה בצרפתית,

גופנה שרדונה קברנה סוביניון 2017

גבעות גופנה שרדונה קברנה (צילום: יח”צ מרום תקשורת)

ורוב עולם השמפניה מבוסס על הרעיון (בלנד של ענב לבן – שרדונה, פינו נואר ופינו מונייה – שני ענבים או זנים אדומים).

יקב גבעות מציג – ולא בפעם הראשונה – יין שכזה, שהוא לא בלאן דה נואר פר אקסלנס, אלא בלנד שרובו מבוסס על שרדונה – 75% – והשאר על קברנה סובניון.

מה שמעניין אולי ביין הזה הוא שיטת העשייה: שני הזנים, לפחות על פי התיאור, נבצרים פחות או יותר באותו כרם ובאותו זמן: תירוש השרדונה ותירוש של קברנה סוביניון חסר צבע מעורבבים ומועברים יחד לתסיסה ב-0 12 מעלות ואז לחביות חדשות, למשך שמונה חודשים, על המשקעים, תוך בטונאז’ “תדיר”.

 גופנה שרדונה קברנה סוביניון 2017

מיוצר בכמויות לא מבוטלות, במיוחד בהתחשב בזה שהוא בהחלט “מוזר” מבחינה ייננית-קלאסית.

נעים: יש בו בהחלט ארומות וטעמים שמזכירים מעט את הקברנה – בעיקר הצד העשבוני שלו – ואגוזיות. הוא בעל גוף יחסית מלא, אבל מצליח לשמור על חומציות מאוזנת ועל מבנה טוב גם יממה לאחר שנפתח. (89) 2021-2020

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, טעימות, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.