פאולנר ללא אלכוהול הפה וייסבייר (0.5%)

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

לכבוד החורף שכאן במלוא עוצמתו, משיקה טמפו את הבירה החדשה שלה בין הבירות נטולות האלכוהול. הפעם זו חיטה מעורפלת מבית פאולנר"הפקק הלבן המוכר יהפוך לפקק כחול, עם תווית על הבקבוק "Non Alcoholic".

דורות של נזירים מתהפכים עכשיו בקבריהם, בקטקומבות שלהם וחשים אי נוחות רבה עוד יותר מהרגיל תחת סנדלי המבקרים בכנסיות: לא די שפאולנר הוציאו בירה ללא אלכוהול, אלא שהיא גם עם פקק כחול!?

לאן הגענו, באמת? הגענו לזה, שהצבע הכחול השתלט על כל הבירות ללא אלכוהול (היינקן, בקס, ארדינגר) ואני לא יכול שלא לשאול 'למה?' אולי זה בגלל שלרוב הבירות האלה יש טעם ומרקם שמזכיר מים?

אולי, אבל מה ששימח אותי לפחות הפעם הוא, שהפאולנר "ללא אלכוהול" (למעשה 0.5%, אבל מי סופר?) היא דווקא כן בעלת גוף. יש לה סיומת קצת חלשה, אני מודה, אבל אם אתם כבר שיכורים מספיק כדי לשתות בירה ללא אלכוהול, זה בסדר.

בשלוקים הראשונים היא מזכירה מאוד בירה שחורה. יש לה פשוט טעם חזק מאוד של לתת (הקומוניקט אמר "ארומה קלה של מאלט", אבל אני נוטה לתאר אותה יותר בתור ארומה כבדה של מאלט) ואותה מרירות-מתכתית קלה בסיומת שמתפתחת יותר בכיוון של הטעימה השנייה והשלישית.  המיגוז בסדר – לא מאוד עדין, אבל בסדר – ותכולת החלבון הגבוהה משאירה קצף לבן-בז' סמיך ועמיד מאוד בכוס.

הפאולנר ללא אלכוהול היא לא בירה חיטה "נטו": יש בה לא מעט לתת פילזנר (שעורה) ולתת מינכן קלוי. היא כהה יותר מבירות אחרות בז'אנר הזה. לא שזה רע – אני רק מציין.

בסך הכול, בוודאי מתוך בירות ה- 0.0 או 'ללא אלכוהול', הפאולנר היא בהחלט בירה טובה.  תלך טוב עם גבינות קלות, ירקות; דברים כאלה.

פאולנר ללא אלכוהול – מחירים והתאמה לעונה

המחיר לצרכן, אומרת טמפו, צריך לנוע בין 8.0 ש"ח לבקבוק ו- 12 ש"ח. מדובר בבקבוק של 500 מ"ל (30 אג'), וזה טווח מחירים די רחב. בעניין הזה רצוי וכדאי לציין, שחשוב לא לצאת פריירים. אין מס קניה על הבירות האלה, והמחיר שלהן – לליטר – צריך להיות נמוך ב-2 ש"ח לערך ממחיר של בירות מקבילות. אופן הייצור אולי טיפה יותר יקר, אבל זה לא באמת משנה ליצרנים עד כדי כך, ואני די בטוח שהמחיר לפני מס הוא פחות או יותר אותו מחיר, מה גם שה- mash bill בוודאי לא זהה.

תכל'ס, ברוב המקרים ובמרבית הרשתות, המחירים נמוכים בכ- 2 ש"ח באמת, למארז או לליטר. הבעיה היא בלא מעט מקומות בילוי, שבהם הבירות ללא אלכוהול יקרות יותר. זה לא צריך להיות ככה בשום מצב.

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, בירה. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.