חמישה מבעבעים ל- 2020

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

מ- 30 ש”ח ועד 230 ש”ח: מלמברוסקו ועד שמפניה: יינות מבעבעים לכל כיס וטעם

ראש השנה האזרחית 2020 כבר איתנו, והנה כמה יינות מבעבעים שלא יהיה קשה לכם למצוא, בין אם כשרים ובין אם פחות.

חמישה יינות מבעבעים – לפי מחירים

ב-30 ש”ח: למברוסקו אמיליאנו רוזה (כשר). מיוצר בשיטת מרטינוטי, מן הסתם, ומגיע בשלושה צבעים – לבן, ורוד ואדום. הוורוד חביב מאוד בתור אפריטיף, כל עוד מוגש קר וכל עוד שותים אותו לפני שהמיגוז מתפוגג.

בסביבות 45 ש”ח: סרטורי פרוסקו ברוט: בבקבוק שנראה טוב – מה שחשוב באירועים ובמסיבות, למשל. מדובר בפרוסקו של ממש ולא ב”קווה למברוסקו” וזה יין רענן, בעל חומציות טובה, ארומות תפוחים נעימות וגוף טוב.

בסביבות 75 – 80 ש”ח: קודורניו אנה רוזה: קווה בשיטה המסורתית, שעשוייה מכל שלושת הזנים של הקווה וגם שרדונה. בועות קטנות, אופי מאוד אלגנטי. הוורוד הוא רק תרוץ.

בסביבות 130 ש”ח: ירדן ברוט רוזה 2013: כתבתי על היין ממש לא מזמן, כאן. יותר אופי של שרדונה, מאשר פינו נואר.  גם פה, ה’וורדו’ הוא יותר צבע ופחות על צד הטעמים. בכל אופן, זהו יין מבעבע טוב מאוד, טעים והרמוני.

בסביבות 220 ש”ח: מום קורדון רוז’ (NV) שמפניה שמתיישנת מעל 20 חודשים על השמרים. הבלנד עשוי 45% פינו נואר, 30% שרדונה ו- 25% פינו מונייה. זוהי שמפניה עם אופי פירותי נעים מאוד, קצת קרמלית-בריושית, אבל יותר “טרופית” משמפניות צעירות אחרות (שרובן יותר לצד התפוחים הירוקים).

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.