הדפסה 2 יצאה! שגיא קופר – “המדריך הדעתני ליין”

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

המדריך הדעתני ליין: ספר יין מקיף ועדכני, ובעיקר – רלוונטי לקורא הישראלי.

מדריך יין שלא רק מסביר איך טועמים ואיך שותים, אלא הרבה יותר מזה!

“יש רק שלושה דברים שבאמת צריך כדי לשתות יין, ואחד שאפשר שיהיה ואפשר שלא, בהתאם לרושם שאתם רוצים להשאיר על החותן שלכם או על החותנת, על החמות או על כל מיני אנשים אחרים…”

רוצים לדעת מה הם?

לצד הסברים פשוטים על הדרך הטובה ביותר ליהנות מיין, לטעום, לשתות או לאחסן אותו, כולל “המדריך הדעתני ליין” מידע רב – שחלקו עדיין לא פורסם כלל בעברית – על ההיסטוריה של היין באזורנו ובעולם, על איזורי יין בישראל, ועוד. הוא כולל המלצות קצרות על מספר יקבים בישראל, על יינות ישראליים מעניינים או אפילו חשובים ועושה סדר בהרבה מאוד דברים. זהו מדריך יין שלא רק מלמד ומסביר דברים כלליים על יין, אלא עושה זאת בדגש על הקורא הישראלי.

שגיא קופר מדבר במדריך שלו על נושאים שקרובים לליבו של הקהל הישראלי, על יין וכשרות, על ההיסטוריה של היין בישראל, על יינות ממקומות בעולם שמהם מיובא לישראל יין, ועל ההתייחסות ליין במסעדות ישראליות: רשימות יין בתפריטים, הדיאלוג בין מלצר לסועד, ועוד.

“שתיית יין היא כבר עניין של כיף. לצערי הרב אני עוסק בה מעט מאוד, כי אפילו כשכבר יש יין טוב, שתיאורטית איהנה לשתות, הוא או יקר מדי כדי שאוכל לקנות אותו, או שיש לי יותר מדי שותפים על הבקבוק.”

“המדריך הדעתני ליין”:

יש שיאהבו אותו, את סגנונו המשעשע ואת שפע האנקדוטות שבו. יש שיגידו שמוטב לו לא היה נכתב כלל. יש מי שיתרגזו לקרוא את הדברים שכתובים בו, ויש מי שיתפלאו שכך מתנהלים העניינים בעולם שכל כולו משקה עם מעט (יחסית) אלכוהול.

מי שמכירים את מחבר הספר יאמרו שזה רק היה עניין של זמן…

אלון גונן, אתר “שאטו ואכול“: “(קופר) תוקע אגרוף בפרצוף של כולנו, על מנת לעורר אותנו מהתרדמה ומהקיבעון המחשבתי.”

“מומלץ בכול פה, תקנו את הדגיטלי, זה הכי נוח!” – נחמת שותים – מועדון יין.

יאיר קורן,  The Drinks Explorer: “המדריך הדעתני ליין של העיתונאי שגיא קופר הוא ההפך הגמור מכל אלה: לא תמצאו בו התנשאות, לא ניסיון “ללמד יין”, אלא שפע של מידע הן למי שמתוודעים בפעם הראשונה לעולם המרתק הזה ולשיח על יין”

“העניין של ריחות וארומות (בשומת) יין, הוא עניין אסוציאטיבי לחלוטין. אם אגיש לכם יין לטעימה, ואבקש מכם לתאר את הריחות שבו, יש להניח שכל אחד יבוא עם רשימה די מוגבלת. אם אז אומר “אבל יש כאן אגס” או “אפרסק”, או “ריח של פולקסווגן חיפושית בנסיעה לים, ביום קיץ חם”, כולכם תתחילו להעלות זיכרונות ילדות, השיחה תלך למקומות אחרים, ויצרן היין יוכל לעבור מתחת לרדאר, עם יין שבאמת ובתמים כל מה שיש לו, הוא ריח של פלסטיק חם.” (“לדבר על יין” – המדריך הדעתני ליין)



בחרו את סוג המדריך



מתאים גם אם אין לכם פייפאל – קניה גם בכרטיס רגיל (במסך הבא אחרי ההגעה לפייפאל)



פרטים על אודות המדריך הדעתני ליין במהדורה דיגיטלית:

מהדורה דיגיטלית, מחולקת לשלושה חלקים:

חלק I: הדוניזם לשמו:
הפרקטיקה שמאחורי הדברים, מהדברים בסיסיים מאוד ועד ייצור יין ואפילו “איך מדברים על יין”.

חלק II: היסטוריה וכשרות:
ההיסטוריה המקוצרת של עולם היין, מיוון והעת העתיקה ועד ימינו, כולל דיון בשאלת חשיבותה של הכשרות והצרות שהיא מביאה עלינו. יותר נכון – שמביא עלינו הממסד שמאחוריה.

חלק III: פוליטיקה, תוויות והמלצות:
הקשר שבין תוויות יין ופוליטיקה, במיוחד בישראל. על אודות זני ענבים עיקריים, אזוריים עיקריים בעולם – כולל אזורי היינן והשמרים – וגם – איך אפשר שלא? יקבים מומלצים בישראל ויינות שלא תוכלו לחיות בלעדיהם.

מחיר כל חלק במהדורה הדיגיטלית: 25 ש”ח. מחיר כל החלקים כולם ברכישה אחת: 65 ש”ח בלבד.


התשלום מתבצע ב- PayPal בלבד. ניתן להשתמש בכל כרטיס אשראי ואין צורך בחשבון PayPal.

יש לציין ב”הנחיות למוכר” את הכתובת למשלוח הספר. ללא ציון כתובת, לא אוכל לשלוח את הספר.

אין החזרות או ביטולי עסקה, אתכם הסליחה.


שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, תהיות שונות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.