סוביניון בלאן מתיישן

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

אז מי בעד סוביניון בלאן בן ארבע? אף אחד, הא? שפנים

 נהוג לחשוב על שרדונה מתיישן, ואולי על ויונייה בן שנתיים-שלוש, אבל סוביניון בלאן? כל בנאדם שני

דימרסדאל סוביניון בלאן

כולה שמונה שורות, אבל איזה שמונה שורות... בקבוק 2011 יחכה ל- 2014...

שאני מדבר איתו, טורח לציין בפני ש"זה, את הזן הזה צריך לשתות צעיר. מקסימום בשנה הבאה." אני מאוד מבקש, שלא תדברו ככה. לא באופן גורף, בכל אופן. אם עוד פעם אחת אני אשמע מדריך יין מדבר ככה – אני לא יודע מה אעשה*.

תקשיבו, פיליסטינים: סוביניון בלאן זה לא רוזה. סוביניון בלאן אפשר לשתות גם כשהוא קצת יותר מאשר בן שנה. זה תלוי איך עושים אותו, ומאיזה אקלים הוא מגיע, ולא – הוא לא חייב להיות "פוּמֶה".

אני לא הולך לעשות פה שעור הסטוריה, וגם לא יכול לאמר שטעמתי את כל המגוון שיש לעולם להציע – אפילו לא את מה שלישראל יש להציע, מסיבות שונות.

הענב הזה לא בא במקור מניו זילנד, ולא מעניין אותי ש"זה הסוביניון בלאן הכי טוב בעולם." מי לכל הרוחות החליט את זה?

המקור שלו הוא לפחות בבורדו (ומאוד סביר שבכלל בדרום צרפת); קריר, אבל לא הקוטב הצפוני. גם לכן רציתי לאמר שאני לא מת על כל הדברים הירוקים האלה, שיש לכל מיני סוביניון בלאנים שנבצרו מוקדם מדי ושותים אותם צעירים מדי. לא אוהב אספרגוס או ארטישוק ביין שלי. לא הרבה, בכל אופן.

מינרליות זה בסדר – גרפיט ודברים מוזרים מהסוג הזה, אבל רק אחרי שנתיים-שלוש, והמקומות הנכונים. אתם יודעים מה? אפילו קצת לימונים ואולי קצת אפרסקים. אז אל תבצרו מוקדם מדי, ומצד שני, אם נפל לידיכם בקבוק של סוביניון בלאן מוצלח, תנו לו שנה יותר ממה שאתם חושבים.

——

*יש להניח שאעשה מה שאבא שלי היה עושה.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, תהיות שונות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

2 תגובות בנושא סוביניון בלאן מתיישן

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.