10 תגובות

  1. ליאור יוגב
    08/08/2011

    מעניין מאוד

    אני חולק עליך לגבי הבעייתיות בשיווק
    השוק צמא-רותח לזנים חדשים, ככה החבית הראשונה של הגרנאש האבידני נמכרה ב-200-300 ש”ח לבקבוק יין שקיבל 88 אצל רוגוב אם אני זוכר נכון.
    באופן דומה הפטיט סירה של צ’ילאג נמכר במחיר גבוה משמעותית משאר היינות שלה (למרות שלדעתי חלק מהיינות הקונבנציונליים שלה טובים ממנו), ויש עוד עשרות דוגמאות בשוק (מדיטרניאן המצוין, למשל)

    רמת הגולן גם שברו פה את סכמת הקברנה-מרלו-שרדונה, וגם הלכו כ”כ רחוק שהם הקדימו הרבה יקבים אחרים והם הראשונים לעשות יין יבש מהזנים האלה למיטב ידיעתי.

    אגב, טינטו קאו זני וסוזאו זני מפורטוגל אפשר להשיג במחיר דו ספרתי בספשל רזרב בחיפה – יינות נחמדים, מעניינים ומלאי אופי.

    הגב

    • sagi
      08/08/2011

      א’ תודה.

      ב’ – אתחיל מהסוף: את היין של סואידן אני לא מכיר, לצערי. ישנם גם יינות פורטוגזיים ל’קיפיס’, שאותם גם לא יצא לי לטעום. מה שכן, היום בערב תתפרסם רשימה שלי על יינות פורטוגזיים אחרים, שאין בארץ. יש בהם – בהרבה מהם – מין streak מינרלי-ירקרק מעניין.

      אין מחלוקת לגבי מה שרמה”ג עשו בעניין ה’סכמת קברנה-מרלו’. אבל את זה הם עושים הרבה וכבר עשו לפני תקופה ארוכה, גם עם דברים אחרים, כמו הסנג’ובזה או (הנסיון?) עם הנביולו, שלא לדבר עם הוויוניה הזני והרבה קודם, עם הגווירצ’ ואז עם סגנונות יין שונים.

      ככלל, זה יקב – ויינן ראשי – שתמיד חייב להיות צעד אחד (או חמישה, יותר נכון), לפני כל מקבילי הגודל שלו בתעשיה, והוא מספיק בטוח בעצמו כדי לעשות את הדברים האלה – גם עם אנשים מבחוץ: זאת עבודת כרמים (פיל פריז), זאת עבודת כרמים ויקב (זלמה לונג) וזאת גם עבודה על זנים חדשים. זה גם היתרון של שונפלד, עם הוותק שאין דומה לו ביקבים בארץ, שמאפשר לו הכרות עם כל חלקת אדמה שם ועם כל יין. מנגד, שיתופי הפעולה שלו עם גורמים מבחוץ הם בדיוק אלה שמכניסים או מזרימים ‘דם חדש’ למערכת. בעניין הזה, אני זוכר שלפני חמש או שש שנים הטענה העיקרית כלפי רמה”ג היתה שאין חידושים, שלכל היינות יש אותו טעם (הרבה עץ) וכו’ וכו’. אז לא משנה שבהרה מקרים אנשים אוכלים כובעים במידות שונות, עם יינות מסוימים, אבל הנה, היקב מוכיח שגם עם יינן חזק ורב-השפעה, שחוגג 20 שנה ביקב, אפשר לעשות דברים חדשים.

      עכשיו השאלה מי יקנה את היין?
      אני טוען, שבשלב הזה הקונים הם בדיוק אלה שקנו את היין של אבידן ואלה שקנו את היין של צ’ילאג, ובמידה מסוימת הם הלקוחות של יקבי בוטיק אחרים. היין הזה הוא סוג של ‘יין בוטיק’ ביקב, והולך ללקוחות האלה. זה עדיין משאיר בעייתיות בשיווק, לו היקב היה רוצה לעשות 125,000 בקבוקים, ולא 12,500. זה לא גורע מהצורך לעשות את היין, כי (אני מסכים איתך) שיש צורך בו בשוק – רק שוב, זה עניין של כמויות.

      הגב

      • רני רוגל
        17/08/2011

        אז השאלה לגבי הטוטי – שמו הישראלי החביב של היין הפורטוגזי של רמה”ג, היא אם טובי או נוט טוטי.
        אני בעד הנגד. היין אכזב אותי.
        לא מצאתי בו עוצמה וטעמים מרתקים.
        גם אכזב אותי הפס הכתום על תחתית התווית – אמנם ברמת הגולן מזדהים עם הכתום של מתנגדי ההתנתקות, אבל חבלת מיתוג זאת בתוויות הירדן, ראויה לגינוי חמור.

        הגב

      • sagi
        18/08/2011

        היי רני,
        אני חושב שזה בציר ראשון, מזנים באמת לא מוכרים בארץ.. צריך לתת את הקרדיט, גם אם היין לא גדול (האם כל יין חייב להיות ‘עצמתי’? אני בכלל לא בטוח).
        לגבי הפס הכתום – לא עלה בדעתי בכלל שזה הכיוון. האם אתה יודע שזאת הסיבה? יין ופוליטיקה מעולם לא היו חיבור טוב… 🙂

        הגב

  2. רני רוגל
    17/08/2011

    והנה טוטי פרוטי משובח לחברים ביקבי רמה”ג מתוצרת ליטל ריצ’רד:
    http://www.youtube.com/watch?v=wj_jm2J6DWc

    הגב

  3. ארנון
    13/10/2011

    קודם כל לגבי היין עצמו – חבל שטעימת היין המובאת בכתבה היא למעשה ציטוט של היינן ולא של טועם יין מנוסה, לקרוא את הפרסום של היקב אפשר באתר היקב.

    110 ש”ח ליין מגפנים שזאת להם שנת הבציר הראשונה? והכותה עוד חושב שזה מחיר מוצדק. אולי רק למשוגעים לדבר (שלא מבינים ביין) או למחפשי הכשרויות למינם שעדיין מאמינים שבחו”ל טופינג לחביות זה בגלל שאת דגימות היין נוסכים עד הפסלים והאלילים שעומדים בקרן מרתפי היין.

    לצערי הנטיעות והטכניקות של יקבי רמת הגולן מוציאים יינות פירותיים מאוד, כהים מאוד וכאלה שלאחר שנה-שנתיים נשארים בהם רק רמזים מוזרים לחומצה טרטרית מעורבת בניחוח שזיפים בשלים מדי.

    קצת יותר דיוק וקצת פחות חנפנות. לא יאומן שאני מתגעגע לרוגוב.

    הגב

    • sagi
      13/10/2011

      כמה טוב לקבל תגובות כאלה. תודה!

      [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

      הגב

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

חזור להתחלה
אתר מותאם לנייד אתר האינטרנט