ארומות ביין והחומרים הכימיים שיוצרים אותם

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

הנה מקצת מהתרכובות הכימיות שמייצרות כמה מן הארומות שאתם עשויים להריח ביין שלכם

כמובן שביין ישנה תערובת של כל מיני חומרים כימיים, ולעיתים, האינטראקציה בינהם מגבירה או מנמיכה את העוצמות של הריחות השונים. למרות שמותיהם המזעזעים של חלק מהכימיקלים, הם לא בהכרח מזיקים לאדם, גם במינונים שבהם אנחנו כבר יכולים לחוש בהם.

החומר הכימי הארומה
Irone – חימצון של חומרים דמויי טרפנים עץ וריחות מתקתקים – סיסם שחור
אונדקאלקטון חמאה, אגוזי לוז
איזואמיל אצטט – נוצר (גם) מחומצה אצטית ואיזואמיל אלכוהול בנוכחות סולפט בננה, אגסים; החומר המוכר בשם “בננית”
אלדהיד פנילפרופיוני לילך
אלכוהול פנילאליתילי יקינתון
אניס אלדהיד עוזרר/ורדניים
אצטואין חמאה ושקדים
אתיל אצטט – מחימצון של אתנול לאצטאלדהיד יין עוקצני, נדיף
בנזואיק אלדהיד שקדים מרים וחרצני פירות אבן (משמש, אפרסק)
גליסיריזין גרניום
דיאצטיל ורדים, חמאה
הקסאנדיול עשב
הקסנול, הקסנאל אירוס
ונילין וניל
חומצה פנילאתילית דבש
כהל פניל אתילי ורדים
לינאלוּל – מצוי בלוונדר, ער אציל ועוד קמפור – פרחוניות מתובלת קצת
לינאלול אוקסיד שחת
סינאמאלדהיד קינמון
סראניול ליקוריץ
פאראתולימתיל קטון אקציה (פריחה צהובה של שיטה)
פיפרונאל אפרסק, וניליות מלווה באופי בלזמי
פנילאתיל אצטט – ממוצה לא מעט משמרים ורד מתוק (ורד תה)
קאפרואט שעווה, סבון; ריחות אנימליים שונים
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.