אלימנטריה ברצלונה: וואו

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

בישראל היא פחות מוכרת מבין תערוכות היין והאוכל, אבל Alimentaria Barcelona היא בבחינת must לכל מי שעוסק ביינות או באוכל ספרדיאומרים שקרנן של תערוכות היין האירופיות יורדת. אומרים שפרוויין היא הכי טובה והכי מבוקשת ואומרים עוד כמה דברים. ועם כל זה, אם אתם עוסקים ביין ואוכל, ורוצים לקבל תמונה מלאה של מה שיש למעצמת הקולינריה הספרדית להציע – זו, כך נראה לי, התערוכה בשבילכם.

התערוכה היא תערוכה ענקית, שמשתרעת על כל השטח של מרכז הירידים Fira Europa של ברצלונה. השנה הציגו בה כ- 3,800 מציגים, כאשר 1,000 מתוכם באו מחוץ לספרד. 35% מתוך 140,000 המבקרים בה, בארבעת הימים בה היא נערכת, מגיעים גם הם מחוץ לספרד.

אלימנטריה מחולקת לפי תחומים: 14 תחומי עניין בקולינריה, הכוללים מלבד , גם בשר, מסעדנות, ציוד, חלב וגבינות, משקאות, דגים, קפואים, שמן זית ועוד. כל תחום כזה מקבל אולם או חלק מאולם (אולמות בגודל של מרכז הירידים כולו, פחות או יותר) ויש גם אולם בינלאומי – שישראל לא הציגה בו. מגיעים לשם הרבה יצרנים ממקסיקו (יש באמת הבדלים בין מזקל, לפי סוגי האגבה – זו לא סתם שמועה) ולא מעט טורקים, ארגנטינאים ומרוקאים. אותי עניין במיוחד אחד הדוכנים מטרנאסילווניה, שהציג כמות בלתי תאומן של סוגי נקניקים בעיבודים שונים, שכולם היו עשויים מבשר, ולא משאריות של נוצות וקמח עצמות…

בעוד שהקולינריה מתחזקת, הרי שמבחינת היין, ישנה ירידה במספר המציגים, אומרים חלק מהמשתתפים בתערוכה. ועם זאת, עדיין מוצאים שם נציגות מכובדת מספרד, מחולקת לפי האזורים השונים של הממלכה. האזורים שמשכו את עיקר תשומת הלב שלי היו גליסיה וחבל הבסקים, כאשר גם מקטלוניה היה כמובן מה לטעום וממה להתרשם.  מיתר חלקי ספרד כבר לא היה לי זמן להתרשם.

אשאיר לתמונות לספר חלק מהסיפור – התנצלותי הכנה על האיכות של ה- HTC בן השלוש שלי. בפוסטים קרובים: רשמי טעימה של יינות שונים, כולל כמה יינות Txakoli.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, ארועים ותחרויות, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.