ביקורת מסעדה: סינג לונג

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

כבר 14 שנה בערך שהסינית הזו קיימת בתל אביב. אחת המסעדות הסיניות האמיתיות המעטות שיש כאן, עם תפריט שמתאים לכל חיך, במחירים שמתאימים לכל כיס; הסינית שקפאה בזמן?

‘סינג לונג’ – הסינית שברחוב סלמה בתל אביב – היא קצת כמו פיקולה פסטה או פסטה מיה: בעיני היא לאוכל סיני-מערבי, כמו שהשתיים האחרות הן לאוכל איטלקי – ובמיוחד בתמחור הסביר של האוכל. יכול להיות שההשוואה לא לגמרי נכונה כי אני לא באמת מכיר את המטבח הסיני ה’אמיתי’, על גווניו המקומיים השונים, אבל זו האסוציאציה הטובה ביותר שיש לי.

סינג לונג הוקמה על ידי צמד מהגרים מהונג קונג, שהגיעו לארץ בשנות ה- 90, וכיום מנוהלת על ידי הבת. התפריט מזכיר את זה של מסעדות סיניות של שנות ה- 90, עם אותן מנות במגוון ‘בסיסים’: תוכלו למצוא את אותה מנה עם עוף, בקר או בשר לבן, כאשר לכל אלה מצטרפות גם מנות של קלמרי או פירות ים אחרים.

גם העיצוב הפנימי נראה כמו שייך לעולם הולך ונעלם: צבעי האדום-אש והזהב שהיו חביבים כל כך על המסעדות הסיניות, הכסאות בריפוד הקטיפה הסגול והמפות האדומות. במשך השנים הורכבו נדבכים משעשעים, שנראים כאילו תקועים במסעדה מכורח ההכרח. מישהו בטח ניהל עם מישהו אחר דיאלוג מהסוג הזה:
– “הפקח אמר צריך שלט ‘אסור לעשן!”
– “אבל אין לנו מקום על הקירות?!”
– “אז הנה נשים אותו פה, על הוויטרינה מול הלקוחות!”

התענוג הגדול הוא קנקן התה שמגישים לך כשאתה מתיישב במסעדה. במדינה שבה אתה חייב לבקש כוס מים, כי אחרת לא יביאו לך (ברוב המקומות), קנקן תה זה פינוק אמיתי. אני עוד זוכר שזה היה תה יסמין, אבל בואו לא נתקטנן: תה חם זה מעולה.

מנת חצילים של סינג לונג

מנת חצילים מוקפצים בווק (צילום: אורי שביט – טבעוניות נהנות יותר)

בשעת צהריים – 12:00 ועד 17:00 – אפשר להזמין ארוחה עסקית באחת משלוש קומבינציות. הזולה ביותר ב- 55 ש”ח והיקרה ביותר – עם מנות של פירות ים – ב- 75 ש”ח. הארוחה כוללת מנה ראשונה ועיקרית, ואת אותו קנקן תה. התוספת לרוב המנות היא אורז לבן. אם תרצו אטריות במקומו תחויבו בתוספת של חמישה שקלים.

המנות רובן ככולן עדינות למדי. גם המנות החריפות מאלה שלקחנו היו בדרגת חריפות סבירה. לעיתים התיבול של המנות עדין מדי, מה שהופך אותן די דומות זו לזו. בכל אופן, אכלנו כך:

סלט סיני – טרי, יפה מאוד ובכמות טובה. הסלט כלל ‘גפרורים’ של גזר וצנון, ירקות ירוקים ובצל ירוק, עם שומשום מעל. בסך הכל זהו פתיח טעים, מרענן ולא מעמיס.

מרק וון טון, עם כמה כיסונים וחלבון ביצה. מרק טעים, מלא תוכן, בכמות של ספל גדול. כמות דומה מוגשת גם מהמרק החמוץ חריף: מנה שכבר לא ראיתי שנים ובאמת הזכירה לי את המסעדות הסיניות של לפני 20 שנה… גם המרק הזה היה סמיך וטוב. חריף – אבל לא יותר מדי. הוא מכיל הרבה תוכן ואין הרגשה של דלילות או ‘חסכנות’.  גם במנה הזו וגם בכל המנות האחרות ‘שלטו’ פטריות שיטאקה. קצת אולי יותר מדי, כיון שיש להן טעם די חזק, אבל עדיין בתחום הסביר.

לעיקריות הזמנו:

בקר ברוטב צדפות: זו מנה שעלולה להרתיע קצת, אם אתם לא מכירים את הריח והטעמים הדי-מיוחדים של רוטב הצדפות. בכל מקרה, הבקר היה טעים ולא צמיגי או קשה, הכל השתלב יפה עם האורז ולא נשאר שום דבר על הצלחת (ולא בגלל שהמנה קטנה…). (דיל 55 ש”ח)

עוף פטריות ובמבושוטס: הבשר נלקח לדעתי מהפולקה או מהירך, ובכל מקרה לא מהחזה, והוא היה טעים ועסיסי. מנה טובה וגדולה, שהחסרון היחיד שמצאתי בה הוא שהיא הייתה קצת אנמית. אפשר אולי היה לתת טיפה ג’ינג’ר, גלנגל או אפילו צ’ילי במינון נמוך, שהיו מקפיצים את התרנגולת. (דיל 55 ש”ח).

ספריבס בשום – עם אטריות ולא אורז, כאמור – הייתה מנה מצוינת. הספריבס עשויים ללא עצם, או כמעט ללא עצם, ומהקצה הרחוק של הצלע (עם הסחוס). יש לא מעט בשר במנה, שעשוי מטוגן בבלילה ואז מוקפץ עם יתר המרכיבים. טעמי השום עדינים והמנה כולה טובה ומשביעה (בדיל של ה- 65 ש”ח).

לסיכום: סינג לונג היא עדיין אחת המסעדות הסיניות הקלאסיות בעיר, ששומרת על האיכות שלה לאורך שנים. גם אם במהלך העשור האחרון ויתרו על היסמין בתה ועל עוגיות המזל, עדיין, 55 – 75 ש”ח לארוחת צהריים מלאה וטעימה, עם חניה חינם פחות או יותר ליד הדלת הוא אחד הדילים הטובים בעיר.

סינג לונג

Take Away, סיני
צמחונים – יש, טבעונים – יש, משלוחים – יש.
אירועים קטנים – בחצר האחורית
שירותים – נקיים
נכים – כן (שירותים אני לא בטוח)
סלמה 134, תל אביב
טלפון: 03-5375184

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.