תערוכת ויסקי לייב תל-אביב 2014 Whisky Live show Tel-Aviv

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

תערוכת הוויסקי מתקיימת גם היום, בגלריה מאיירהוף – דובנוב 8. יש למה לבוא, אבל מוקדם

סיכון גדול לקחו על עצמם יזמי התערוכה, כאשר החליטו לערוך בימים אלה תערוכת דווקא. למה? בגלל העליהום על , כמובן, וגם בגלל הסיכון שנראה פה ושם איזה שיכור מתהולל…

אז בשעות אחה"צ המוקדמות בהן הייתי בתערוכה אתמול עדיין נראו רק אנשים שמחים, ואין פלא: מבחר המשקאות שהוצגו היה גדול ומגוון למדי, כאשר פה ושם אפשר היה לטעום ולדגום דברים מעניינים ולשמוע סיפורים טובים:

Milk and Honey – מזקקת הוויסקי הישראלית מוקמת בימים אלה בתל אביב, כאשר הציוד כבר הגיע ומותקן והתוכניות הן להתחיל להוציא נוזל מזוקק כבר בחודשים הקרובים. מי שרצה, יכול היה לטעום ספיריט מייצור עצמי ומזיקוק קטן, ככה, כדי להראות כוונות, יותר מאשר כיוון או משהו. למזקקה תהיה יכולת יפה לייצור – wash בנפח של 4,000 ליטר – כך שהיזמים מצפים להעניק שירותי זיקוק גם ליזמים אחרים או למי שירצה בכך. האם המבשלות הקטנות יעמדו בפתח? לא בטוח שלא. בכל מקרה, בעולם כבר ידוע שהמזקקות הקטנות הולכות בדיוק בכיוון של מבשלות הבוטיק, ואולי נראה גם מהפכה ישראלית-מקומית.

ככלל, חלל התערוכה יפה אבל לא גדול. די צפוף היה בגלריה מאיירהוף, כאשר שחקנים גדולים כמו י.ד. ואקרמן הביאו מבחר גדול של דברים טובים, באותו חלל. כספי ושקד עמדו – יחד עם וכמה אחרים – בחלל אחר. כספי הציגו את ה- Eagle Rare Single Barrel Bourbon: בקבוק של ברבן בן 10 שנים מזיקוק של בפלו טרייס. כרגיל מציאה מצוינת ב'אורווה' של כספי, שמביאים דברים טובים מאוד מתחת לרדאר, ולא פעם. זהו ויסקי שיש בו קצת רשמים של טופי ואולי שקדים, עם הרבה אופי ו'חדות'. לא לכל אחד, אבל ב- 250 ש"ח בערך, זו מציאה.

אצל שקד אפשר היה לראות את כל המבחר של גלנרותס ודינסטון, לצד הוויסקי של בונהייבן לגווניו. אפילו סקוטיש לידר היה שם, משהו שטעמתי לראשונה בחיים… לא לשכוח שהוויסקי הבסיסי הזה מורכב מדינסטון ולא מעט לדייג – עוד מותג של שקד – כך שלפחות provenance יש לו. ואגב דינסטון – נסו את ה- 12.

תערוכת ויסקי לייב תל-אביב 2014 Whisky Live show Tel-Aviv 6מה עוד?

מקוצר הזמן לא הצלחתי להגיע לדברים נוספים, מלבד טעימה מסודרת של כמה דברים מיוחדים מאוד של י.ד. עסקים. עידן בבלי והצוות שלו הטעימו כמה דברים חדשים – ומרשימים:

ה- שקלטון (850 ש"ח מחיר מדף) הוא בלנד שהתגלה בהחלה כוויסקי רך ומעניין באף, אבל פחות בפה. כמה דקות טובות עם מים הוציאו ממנו הרבה מאוד דברים טובים. הבלנד הורכב על פי הסגנון וניתוח המשקה עצמו, כפי שהיה בבקבוקים שנמצאו בבקתה של שקלטון באנטארקטיקה. הסיפור רץ בכל הרשת, אבל מה שלנו חשוב הוא הוויסקי: באף יש לו אופי 'ימי' קצת, עם ריחות של יוד וקצת עישון. הוא הזכיר בהתחלה ויסקי פשוטים יותר, אבל כאמור, קצת מים 'השמינו' אותו והוציאו ממנו מורכבות יפה. לא בשניות הראשונות – אבל אחרי כמה דקות. זה ויסקי שצריך את הזמן שלו…

אני עושה לרגע קפיצה לאמריקה: Signature Craft של ג'ים בים. זוהי יריית הפתיחה של בים בשוק האולטרא פרמיום של הברבן. עידן בבלי אומר שהרעיון הוא לתקוף את המיין סטרים עם מוצר יוקרתי, אבל הייתי אומר שאת המיין סטרים של הקראפט המקומי. הברבן בעל אף עדין אבל עוצמתי, פירותי, ונילי. אני הרגשתי מעט מנטה ואולי תבלינים חמים. חביות קטנות, 12 שנה, עגול ולא שמנוני, עם קצת שוקולד בסיומת. 205 ש"ח – אחלה דרינק.

Boutique Barrel Series Bourbon cask 1995, 56.5%

הוויסקי הזה הוא חלק מסדרה של שלושה וינטג'ים, שכל אחד מהם שהה בחביות אחרות: ברבן, כמו במקרה הזה, שרי, כמו במקרה הבא, וויסקי מעושן בחביות ברבן, כמו במקרה של ה- 1999, שלא טעמנו.

הוויסקי הזה לקח הרבה מאוד מהחביות שלו: הוא מתוק, ונילי וקרמלי, מלא טעמים מתוקים. רק בסוף יש לו ירקרקות קלה. הפה מושך במתיקות שלו, אבל מסתיים חריף מאוד. עם 56% ומשהו של אלכוהול הוויסקי הזה חיים דילול במים, שגם 'פותחים' אותו יפה.

Boutique Barrel Series Sherry cask1993, 54.5%

יופי של ויסקי, שמאוד אהבית. אי אפשר להתעלם כאן מהניחוחות של השרי אולורוסו, מהפירות היבשים ומזה שהוא קצת מאובק. הרבה יותר 'אף', הרבה יותר מעניין ומורכב לטעמי מה- 1995. ויסקי יבש, מתובל ומעניין, שנותן הרבה 'אומפף' ל- 420 ש"ח שלכם.  מים? כן, במשורה.

Dalmore King Alexander III
מחווה של המזקקה למי שאחראי לזה שהאיים הצפוניים של סקוטלנד לא מניפים דגל נורבגי… הסיפור המלא על המלך אלכסנדר ה- III כאן.  הוויסקי עצמו הוא בלנד של ויסקי שהתיישן במגוון של חביות: מדירה, שרי, ברבן ומרסלה, מכל הדברים. אני לא יודע אם זה הרעיון, אבל יכול להיות המחסור בחביות יין מחוזק למיניהו מביא את התעשייה להמציא דברים חדשים? כך או אחרת, זה ויסקי עגול מאוד, בעל גוף יחסית קל אבל נעים. מפתיעה מאוד החריפות שלו: פלפל שחור יוצא כאן, ולא מעט, מעבר לתפוזים ה'רגילים' של דלמור.

דבר אחד: מים? אל תוסיפו. זה יהרוג את הוויסקי הזה ויחתוך אותו לחלוטין.

סיכום: יש לכם זמן? לכו. 119 ש"ח לכרטיס בסיסי. חוויה טובה.

(רוב הצילומים: יח"צ חו"ל)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, ויסקי, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

2 Responses to תערוכת ויסקי לייב תל-אביב 2014 Whisky Live show Tel-Aviv

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.