Uber: על-אדם אלכוהולי חדש בישראל

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

עולם האלכוהול הישראלי סובל מתחלואי המס של האדון יאיר לפיד, אבל למרות הכל – ואולי בשל כך – יוצרים כאן משקאות חדשים. קבלו את האוברמן: ביטר מוטרף למדי מתוצרת הארץ

עידן עוז, מי שמוכר לנו מ’איש הענבים’ בעבר וכיום בחברה הסקוטית, חבר לידיד ותיק, שהוא רוקח מכובד ועתיר נסיון הומיאופטי. יחד הם רקחו את האובר: ליקר עשבוני – ויותר נכון ‘ורמוט חזק’ – מריר להפליא אך גם מורכב יותר מזה.

המנזר היה עמוס להפליא ביום שלישי בערב. תשע וחצי, ואני לא מבין מה יש לכל כך הרבה אנשים לעשות מחוץ לבית. אחרי שעברתי את כל גינת החזית, טיפסתי מעל העומדים על המדרגות וצלחתי את עשרות היושבים דרך כל הבר, הצלחתי בסופו של דבר להגיע לעידן ושותפו טל (קירשהימר) – רוקח כפר סבאי, שמתמחה בהומיאופתיה.  “אני מנסה להגיע לליאור מהמנזר,” אמר לי עידן בבוקר, “ולא מצליח לתפוס אותו. החלטתי לנסות הערב, אולי יהיה בבר. תבוא גם. יהיה מעניין.”

ליאור לא היה (באיטליה, מסר הברמן), אבל היה מעניין:

לפני משהו כמו שמונה שנים החליטו עידן וטל לקום ולעשות מעשה. עוד הרבה לפני הרפורמה באלכוהול, והרבה עוד יותר לפני שיאיר לפיד הפך לכוכב פיננסי, החליטו השניים לייצר משהו משל עצמם. מה שהתחיל כנסיונות חביבים – “אי אפשר היה להכניס לפה את הדברים הראשונים שעשינו” – הפך די מהר לאובססיה. כמה שנים הם התלבטו עם הדברים בצורה פחות מסודרת, אבל בסופו של דבר, בעיקר בשנה האחרונה, עידן וטל החליפו הילוך והצליחו גם לייצר מוצר שהם מרוצים ממנו.

טל יישם את כל התורות שרכש בעולם הרקיחה והמזיגה כדי לייצר סוג של אליקסיר, שיהיה לא רק מורכב ורב-טעמים, אלא שיהיו לו גם תכונות מעוררות. השאיפה היתה לייצר דיז’סטיף שיוכל להתגבר על ארוחה גדולה, ממש כשם שהוא יוכל לעזור ביציאה מחמרמורת חמורה מדי. עכשיו, אחרי שהוא כבר בכמה ברים ובכמה מסעדות, אפשר לומר שהוא מקיים את ההבטחה: האובר עובד: כמה וכמה הנגאוברים נחסכו לכמה שתיינים שהערו לקרבם יותר ממנה אחת של ה’וורמוט החזק’ הזה.

האובר נקרא על שמו של האוברמן – ה’על אדם’ של ניטשה. הוא מכיל תערובת של מספר מרכיבים שאת טיבם השניים לא מגלים. כינין הוא כמובן אחד מהם, ויש בוודאי גם ליקריץ ואולי כוכב אניס ובטוח שמשהו כמו שניים או שלושה סוגים של מנטה, אבל בזה לא תם העניין: “יש כאן גם עשבים או מרכיבים מקומיים,” אומר עידן. “אנחנו בכל זאת רוצים לשמור על זהות מקומית כלשהי.” בנוסף, תהליך הייצור עצמו לא מבוסס רק על השריה של העשבים באלכוהול, אלא גם על תהליכים נוספים.

התוויות חביבות במורבידיות המפחידה שלהן: האוברמן, וסיגריה בפיו הגולגלתי, מככב על התווית הקדמית, מתולתל שיער וסרקסטי. מימינו בחורה מפתה הקוראת לנו לאחוז ביום – לנצל את החיים – ובשמאלו בחורה אחרת, שאומרת לנו “memento mori”: כולם, בסופו של דבר, מתים (‘זכור למות’, בתרגום מילולי).  בהתאם לתווית, השניים מחפשים את הגברת האידיאלעית שתשדר את מה שהתווית מציעה ואומרת: האינסטגרם של אוברמן מלא בתמונות של חלקי גוף (וביגוד) נשיים בלווית הבקבוק החום, המלבני, וללא ספק הוא מחפש לתפוס את הרגע – ולחיות את היום.

אובר מוצע בבקבוק 250 מ”ל חום, כאמור, במחיר לצרכן של 90 ש”ח (44% אלכוהול). הוא מריר-מנטולי ומזכיר את הפרנט ברנקה המנטולי, מהבחינה הזו. יותר מזה, הוא מתקתק במתקפה אבל מסתיים יבש מאוד. יש בו מורכבות טובה באף ובפה ובסך הכל זהו דיז’סטיף מאוד טוב.

לקנות? בינתיים קצת קשה – בקרוב יהיה אולי קל יותר. צרו קשר דרך דף הפייסבוק . לשתות אפשר בשישקו, טוטו, אימפריאל ובמקומות טובים אחרים.

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.