עריכת אירועים ביקבים

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

חלק מהיקבים מציעים את האפשרות לקיים במרכז המבקרים שלהם אירועים פרטיים כאלה ואחרים. בפעם הבאה שאתם חושבים על אירוע – קחו בחשבון שאפשר לקיים אירוע עם יין טוב…

מחפשים לערוך אירוע באווירה אחרת? רוצים משהו 'יותר' מאשר גן אירועים רגיל? אני חושב שיש לי פתרון בשבילכם, שאפילו אפשר להגדיר אותו "מקורי".

אירוע פרטי ביקבי בנימינה (מתוך אתר היקב)

אירוע פרטי ביקבי בנימינה (מתוך אתר היקב)

אירועים פרטיים וגם אירועים אחרים, יכולים להיות חביבים מאד, מושקעים ואפילו מעניינים, אם עורכים אותם במקומות הנכונים. נכון שהחתן והכלה הם מסמר העניין וחתן הבר מצווה הוא ה-שוס של הערב, אבל אפשר לתת בונוס לאווירה שסביב, ולהרים אותה – ודי בקלות.

זה יישמע מצחיק אולי, אבל הרעיון בא לי, אחרי שהגעתי למסקנה שרמת היין שמגישים כברירת מחדל בחתונות ואירועים אחרים הייתה בהחלט יכולה להיות גבוהה יותר. מדובר לרוב באירועים באולמות או גני אירועים ויש בכל העסק הזה סוג של דיסוננס:

מצד אחד, המשפחה או מפיקי האירוע יבואו לסשן טעימות עתיר קלוריות וזמן, ידגמו כל מנה ויבקשו בקשות מבקשות שונות. מצד שני, כשזה מגיע ליין או לבירה? הכי זול. גם אם זה הורס את האוכל וגם אם זה לא קשור בכלל, זה צריך להיות זול. אה, וכשר. למהדרין.

בעיני, אחד הפתרונות הטובים הוא לערוך אירוע ביקב. לפחות אפשר אז לדעת שהיין לא יהיה הכי זול שיש בשוק (כי בכל זאת – היקב מארח), ולעניין הזה ישנם גם יתרונות אחרים.

בין אם מדובר באירועים משפחתיים או פרטיים, ובין אם מדובר באירועים עסקיים – ימי כיף לעובדי חברה, מצגות ללקוחות וכד' – אפשר לדבר על כמה יתרונות:

1. תמיד מעניין יותר מאשר אולם אירועים או גן אירועים. כל עניין היין מסביב, מפגש עם מישהו מאנשי היקב ויציאה מהשגרה, במיוחד אם מתאמים סיור, לפתיחת התאבון. איפה תסיירו בבית מלון? בלובי?

אותו החדר באירוע חברה (יקבי בנימינה)

אותו החדר באירוע חברה (יקבי בנימינה)

2. כשר או לא כשר: תמיד יש בחירה, מה שלא תמיד קיים במרכזי קונגרסים, מלונות ואולמות אירועים. נכון שהיקבים הגדולים הם בהכרח כשרים, אבל ישנם לא מעט יקבי בוטיק שישמחו לארח אתכם – והם לא בהכרח מקפידים על כשרות

3. מיקום: יש מגוון. חלק קרובים לאזורי תעשייה או שהם חלק מהם, וחלק יותר "כפריים".

4. גודל: שוב, עניין של מזל או בחירה. ביקבי הבוטיק האירוע יתאים יותר לכמות קטנה של אנשים. ביקבים גדולים אפשר למצוא חדרים ואולמות גדולים יותר או פחות, ואפילו מרתפי חביות ישנים…

5. אוכל: בחלק מהמקומות ישנו מבטח או ספק קייטרינג שהיקב או מרכז המבקרים עובד איתו. במקומות אחרים – לרוב במקומות הקטנים יותר – תצטרכו לדאוג לשירותי הסעדה (אבל לא ליין, כמובן) משלכם, כמעט כמו בכל אולם אירועים אחר. באשר ליין, כדאי לבחור משהו שהוא מעבר לבסיסי, כאשר אפשר בהחלט לבקש הנחה על מחיר היין לצרכן: אי שם בין המחיר הסיטוני שלו, לבין המחיר לצרכן, יכול לתת לכם דיל משכנע מאוד. חלק מהיקבים גם יציעו לכם אופציה ליינות מתיישנים או יינות ארכיון למזיגה בבר, בקבוקי מגנום ואופציות חגיגיות אחרות.

סיכום? אם אתם מחפשים מקום טוב, מקורי ולפעמים גם לא מאוד יקר, לערוך בו אירועים פרטיים או אירועי חברה – שיקלו את האופציה להגיע למרכז מבקרים של יקב או אפילו של מבשלה. לאירועי חברה ומפגשים מצומצמים זה תמיד יהיה מעניין יותר מאשר עוד חדר במלון, זה לרוב יהיה לא פחות טעים ובאשר למחיר? גם פה אני בטוח שתופתעו לטובה…

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ארועים ותחרויות, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.