יקב מרגלית – השקת יינות 2011

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

 המרגליות עברו למשכנם החדש בבנימינה. מבנה, סמוך לתחנת הרכבת של בנימינה, באזור התעשייה שמאחוריו. זהו לא רק השינוי היחיד, ואולי לא התחנה הסופית של היקב

 בשנתיים האחרונות עבד אסף במבנה, שאותו קנו בני המשפחה. היקב השקיע לא רק במבנה, אלא גם באדמה ובכרם. כיום יש ליקב שני כרמים – בקדיתא (משם מגיעים יינות בורדו שלו) ובבנימינה (ממנו מגיע הקברנה פרנק) – ולפני שנתיים קנה מרגלית חלקת אדמה שעליה שם עין בזכרון יעקב. כ– 20 דונם, שנמצאים בלב אזור הכרמים ההסטורי של זכרון יעקב. האדמה היא אדמת גיר, שמזכירה ליאיר מרגלית את פרובאנס דווקא. אדמה אבנית, שבה ניטע כרם של ענבים דרוםצרפתיים וזנים לבנים.

היקף הייצור השנה – 2012 – עמד על 21,000 בקבוקים, לעומת 2011, בו ייצר אסף מרגלית כ– 16,000 בקבוקים.

אסף מרגלית: בנה את היקב בשנתיים האחרונות - והוא גם זה שעושה את היינות, מזה כמה שנים.

אסף מרגלית: בנה את היקב בשנתיים האחרונות – והוא גם זה שעושה את היינות, מזה כמה שנים.

היקב מצמיד, החל מהשנה, מדבקה תרמית שנקראת Wine Guard שהופכת אדומה אם היין נחשף ל– 35 מעלות ויותר לשלוש שעות ויותר. זהו היקב הראשון בישראל שעושה את המהלך. צריך לזכור שהמדבקה לא משנה חזרה את צבעה, כך שאם אתם נתקלים ב'מרגלית' ללא תווית או בבקבוק עם תווית אדומה – אל תקנו. המדבקה – דמוית פלר דה ליס – זהובה במקור, ומודבקת בגב הבקבוק.

יאיר מרגלית

יאיר מרגלית

חידוש נוסף, שיעניין יותר את הייננים שביננו, הוא המהדורה השלישית של ספרי היין של ד"ר מרגלית – wine chemistry וה– wine technology. שני כרכים עבי כרס, שעודכנו בשנת 2012. שני ספרים, שמשמשים כספרי לימוד וספרים לעבודה מעשית.

קברנה סוביניון 2011

ירוק באף. מתובל מאוד בפה – עז טעמים. טאנינים טובים, עם מרירות בסיומת. קצת שקדים מרים ומעט קליפות הדרים. במקתפה – אחרי זמן שהוא פתוח – אפשר לחוש במעט מתיקות של פרי, שמפתיעה. היא מתונה מאוד ונעימה. ביין יש, מלבד קברנה סוביניון, גם מרלו, פטי ורדו ופטי סירה. מחיר לצרכן: 199 ש"ח. (165 ש"ח במכירה השנתית).

קברנה פרנק 2011

מכיל קברנה פרנק, קריניאן ומרלו, ביחסים שונים. פחות ירקרק מהקברנה סוביניון, עם פלוראליות טובה, קלה וקצת מינרליות גרפיט. אף כהה. הפה חלק, עם חמיצות גבוהה, ועם טאנינים טובים ותיבול בסיומת. הטאנינים ממשיכים ותופסים את הפה היטב בסיומת. ליין טעם שארי ארוך, עם מעט מרירות. צעיר מאוד – ממש לחכות, והרבה זמן. (210 ש"ח).

אניגמה 2011

קברנה סוביניון, מרלו (40%), קברנה פרנק ו– 2% פטי ורדו. הפעם יש הרבה יותר מרלו. היין הרבה יותר עגול וכמעט אפילו נינוח מהשאר. החמיצות גבוהה, אבל היא – מלבד לפקס את היין, שהוא רחב למדי – גם היא עדינה יחסית ליין הקודם. גווני הירוק גם הם מתונים ועדינים. זהו היין היותר נגיש מהשלושה.

ספיישל ריזרב 2011

חמיצות גבוהה מאוד יש לבלנד הזה, שבו קברנה סוביניון ודוריף, פחות או יותר בכמויות שוות. היין עצמו בעל גוף לא כבד. הוא עגול, יש בו משהו שמזכיר קפה או מוקה, ומעט דובדבנים. יין מצוין, לאו דווקא ה'שתי' ביותר בשלב הזה, בעל סיומת מאוד מתובלת ובעלת חמיצות גבוהה, כמו היינות האחרים.

————- מכירת 'פסח' השנתית ביקב ————–

'מרגלית' מוציאים את היינות הללו למכירה ביקב (החדש).

המכירה תתקיים ביקב בשלשה סופי שבוע רצופים:

(1) שישי-שבת  8/9     במרץ ;
(2) שישי-שבת  15/16 במרץ ;
(3) שישי-שבת  22/23 במרץ;

בשעות: 10 בבוקר עד ארבע אחר-הצהריים.

מחירים לבקבוק ביקב (כולל מע"מ):
קברנה-סוביניון, קברנה-פרנק – 165 שקל ;
אניגמה – 190 שקל ;
קברנה-סוביניון SR – 230 שקל.
מחירים אלו תקפים רק בימי המכירה השנתית ביקב.

היקב החדש כתובתו: רח' הטחנה 60, בנימינה – בגב תחנת הרכבת, לא רחוק ממסעדת גאיה.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.