שגיא קופר, מבקר יין, ו’המרקקה’

המרקקה היומית הוא האתר של שגיא קופר – מבקר יין ומשקאות. הוא עוסק ביין, אלכוהול, בירה ואוכל, ועל דברים שמסביב: תיירות יין וטעימות, אירועים שונים וחדשות בתחום ואפילו – לא עלינו – על הקשר שבין פוליטיקה ויין. כי בישראל, כמו בישראל, אתה לא יכול להיות מבקר יין בלי לגעת גם בנושא הזה.

שגיא קופר מבקר יין

שגיא קופר כותב כאן ולפעמים גם במקומות אחרים. הוא פרסם וכתב גם כמה ספרים, ביניהם ‘אלכוהול וקוקטיילים: המדריך הקלאסי’ בהוצאת כרטא (עם טל גל-כהן), המדריך המקיף ליינות ישראל (עם יאיר קורן וחיים גן) ו”המדריך הדעתי ליין: מהדוניזם ועד פוליטיקה“.

פה ושם הוא מקפיד גם להתפרנס. יש לו חברה לבניית אתרים וכתיבת תוכן, וכיום, ממש כמו שבאתרים אחרים יש מודעות ובאנרים, בין הלקוחות שלו ישנם גם יקבים וגופים מסחריים. הוא לא מתחייב להלל את הלקוחות האלה, כי אף אחד מהם לא משלם לו מספיק בשביל זה.

מבקר יין – ממתי ולמה?

בתור מבקר יין וגם בכלל, שגיא קופר לא אוהב לכתוב על עצמו בגוף שלישי. זה לא נעים. ובכל זאת, קופר היה כותב קבוע ב- ynet, במדור האוכל. שם הוא החל את הדרך עם טור קבוע על אוכל מרכז ומזרח אירופאי, שהיה מבוסס על זכרונות מימי ילדותו הייקית בתל אביב. לאחר כמה שנים, בהדרגה, קיבל הטור אופי כללי יותר, ועסק בצדדים רחבים של עולם האוכל: פוליטיקה ואוכל, כלכלה, הסטוריה ועוד. הטור – “שובו של ההרינג” – ירד בשנת 2007.

במקביל לכתיבה על אוכל ועל תרבות קולינרית בכלל, החל שגיא קופר לכתוב טור נוסף, על יין ואלכוהול, ושני הטורים הופיעו במקביל, במשך כמה שנים. עוד כתב (עם רן בוק) טור קבוע על גבינה, במשך כשנתיים, מלבד עיסוקו בתור מבקר יין באתר.

הרקע לפתיחת הבלוג הזה – המרקקה היומית – מוסבר היטב על ידי קרן לויתן, באתר “העין השביעית“. אי הדיוק היחיד בכתבה הוא בנושא כתבה שכביכול פורסמה באתר “bakbuk.co.il”, שאותו הקים וערך שגיא קופר במשך כחמש שנים, ונמסרה כביכול לוואינט לפרסום ‘ממוחזר’, ולכן הורדה.

מִחזור זה מעולם לא קרה: מדובר היה בשתי כתבות שונות, בלי קשר בינהן. העזיבה של קופר את ‘וויאנט’ נעשתה ביוזמתו מתוך מחאה על ההתערבות הבלתי מוצדקת בכתיבה שלו, שנעשתה ללא התיעצות או מחשבה, ומטעמים בלתי עיתונאיים בעליל. כן יקבי כרמל או לא יקבי כרמל – הכל מוסבר בכתבה של קרן.

“המרקקה היומית” בנוי על תשתית של בלוג (באדיבות זפיר בניית אתרים), אבל הוא אתר לכל דבר. הוא מטפל בכל נושאי היין והמשקאות, כולל ביקורת יין, עם פזילה לעולם האוכל. הוא מיועד יותר למי שכבר מצויים בעולמות האלה.

הצעות לכתבות, יין לביקורת, שאלות, בקשות ומענות – יתקבלו בברכה.

1.5.2011

 

16 תגובות בנושא שגיא קופר, מבקר יין, ו’המרקקה’

  1. מאת דני רובין‏:

    היי שגיא. כבוד וגאווה. כמו תמיד עוקב בשקיקה ובהנאה מרובה אחר הכתיבה שלך ושל חברנו המשותף FAT GUY אלדד לוי. אני מאחל לך הצלחה רבה באתר החדש. שפע של קוראים/נכנסים/נהנים/לומדים/מגיבים.
    ש א פ ו !!!

  2. מאת גל גרנוב‏:

    כבוד והצלחה רבים לך שגיא.

    מכולנו,

    גל, Foodnwine

  3. מאת גדי‏:

    אני מבין שאתה משחיז את העט. כל הכבוד, בהצלחה.

  4. מאת רועי פרץ‏:

    בהצלחה והמון כתיבה מקצועית ומשובחת כמיטב המסורת לה הורגלנו ממך.  

  5. מאת david‏:

    לשגיא ידידי
    הרבה הצלחה בבלוג החדש הרבה גולשים -צופים-ואוהדים
    אשמח לשיתוף פעולה
    וכמובן באם צריך עזרה אז תמיד לרשותך
    ביטון דוד

  6. מאת משה גולדברג‏:

    מזל טוב שגיא!

    ממתין בכיליון עיניים.

    אשמח לתרום.

    בהצלחה

  7. מאת אדי סער‏:

    בהצלחה רבה ובציפיה לתכניםמעניינים ומהנים

  8. מאת איציק‏:

    בהצלחה! בהצלחה! בהצלחה!
    שתמיד יהיו אדי אלכוהול בסביבתך.

  9. מאת קארל וולך‏:

    שגיא ישר כוח!
    בלוג משובח יצא לך פה. מחכה לקרוא עוד

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.