הרי גליל בפסיפיק: הפתעה מהסוג המלונאי

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

 מסעדת פאסיפיק ארחה את יקב מיראון לערב של יינות היקב שהותאם להם תפריט שף מיוחד ממטבחו של השף אביעד בן שבת. היה מפתיע – ולא רק היין

אני לא חסיד גדול של בבתי מלון. האילוצים הכשרים, ההגשה המלונאית המעונבת – שביננו, בהתיחסות ישראלית-מקומית היא ממש לא רלוונטית, עד לא נעימה לעיתים – והמחירים המזעזעים, לא בדיוק עושים לי את זה. אני מאלה שלא מוכנים לשלם 5$ + מע"מ עבור כוס מים, נגיד ככה.

ההזמנה לערב 'הרי גליל' בפאסיפיק היתה מפתיעה, וכשהגיעה, האמת היא שהייתי סקפטי למדי: עוד מסעדה בבית מלון, ועוד ערב שיהיה ארוך ומעשמם מבחינה קולינארית, עם מאמצים ניכרים בחזית הבשר, אבל תוצאות מיובשות? התוצאות לא היו מיובשות, והיו אפילו מפתיעות. כן, גם הקינוח.

בריף קצר מליעד שכטר, מנהל המסעדה הצעיר, גילה לי שהיא עברה שינוי עיצובי בפסח האחרון: האווירה הכהה-אדומה-שחורה שהיתה זכורה לי, הוחלפה בעיצוב דמוי יפני, בקווים ישרים ונקיים, בהירים יותר. המטבח פתוח ועוברים על פניו בדרך לשולחנות. החלל, שחלקו הארוך פונה לים, מחולק כך שאפשר לשמור על אינטימיות ומידה רבה של פרטיות גם אם המסעדה מלאה, והאקוסטיקה מצוינת. אם אתם בעניין של פגישה שקטה – בהחלט מקום מתאים. הבעיה היחידה שיש לי עם המסעדה הוא גובה התקרה – הוא היה ונשאר, מה לעשות, נמוך למדי…

מסעדת פסיפיק . צילום - ריאן

מסעדת פסיפיק: מבט אל הים. צילום: ריאן

הקו ה'יפני' הזה משתלב היטב בתפריט של פסיפיק, שמוגדרת משהו כמו 'ביסטרו וסושי בר'. השילוב המוזר הזה משתקף באוכל ששף המסעדה – אביעד בן-שבת – מגיש. בן שבת עבר סוג של התמחות וסטאז' במקומות שונים בדרום מזרח אסיה: מוויאטנם וקוריאה, ועד יפן והודו. הוא עבר ועבד במסעדות שונות, והצליח להביא הרבה מהטעמים שלהן ארצה. כאן, הרעיון היה לשלב את הטעמים האלה עם מנות 'צרפתיות' באופיין, ובמטבח כשר.

חלק מהמנות בארוחת הערב עם יינות הרי גליל היו מהתפריט הקבוע של בן-שבת. קוריאן BBQ, לדוגמא, שמוגש קצת כמו משחק: עם אנדיב, כוסברה ונענע בצד אחד של הצלחת, אורז לבן ופרוסות בשר בקר במרינדה מתקתקה. זהו שילוב נחמד של 'התעסקות', כאשר אתה בונה לעצמך את הביס בתוך האנדיב. הטעמים עצמם משתלבים יפה, אםילו אם דווקא המנה הזאת לא היתה המסעירה בתפריט. היא לוותה, אגב, ב- מירון 2007, שהיה מצוין:

אף טרי מאוד, שמלווה היטב בעץ. חמיצות טובה וקצת מרירות בסיומת. השילוב הזה, של הרבה סירה (80%) ואז מעט קברנה סוביניון ופטי ורדו, עשה טוב מאוד, והיין מפתה מאוד לשתיה.

מנות טובות אחרות (אולי המפתיעה ביותר) היו מנת הפתיחה – אפל שאלוט: טוסטון עם ממרח חזה עוף, בצלצלי שאלוט ותפוחים בליווי הרי גליל שרדונה 2010. מה שלא מופיע בתאור המנה הזאת, הוא הוואסבי, שעשה כאן מצוין. יש כאן הרבה חמיצות ורעננות, משחק מרקמים ומתיקויות שונות וה'קטע' עם הוואסבי, שיוצא מלמטה ומפתיע מאוד. כל זה היה מונח על טוסט קטן שהיה מצופה שומשום קלוי ושחור ונתן את המתיקות האופיינית לדגן הקטן הזה.

הרי גליל שרדונה 2010 – יין שכמעט לא מגיע לשוק הישראלי – היה טוב מאוד עם המנה הזאת. 2/3 בעץ, והשאר בנירוסטה, זהו יין עם חמיצות מצוינת ופלפלים אדומים ומינרליות. פה קליל ומאוד נעים.

למנה העיקרית בחרתי פילה לברק עם פירה בטטה וירק בגריל, שהוגש בליווי יראון 2006 ויראון 2007. הירקות היו אפונה שטוחה ועגבניות שרי מנומרות, שאחרי טעימה ראשונה הוזזו הצידה אחר כבוד. הדג עצמו היה מצוין: שני הפילטים של הדג, גדולים ועסיסיים, עשויים היטב. יחד עם הפירה בטטה והירקות, זאת היתה מנה ענקית, אפשר לאמר, ומאוד מהנה. הפחד שלי, שהדג לא ילך טוב עם היין (יראון) התבדה: היתה בו מספיק בשרניות והיו בו מספיק פלפל שחור גרוס, ועישון מהגריל, כדי להתאים ליין היטב.

היראון 2007 מורכב 62% קברנה סוביניון, מרלו ומעט סירה. האף עדיין בשלב הסגור של היין, אך הפה טוב – ויותר: אלגנטי, עם חמיצות מצוינת ומאוזנת וסוג של 'קלאסיות'. זהו יין שאפשר לשתות אותו עכשיו, אבל אפשר להניח לשנתיים-שלוש.  בציר 2006 היה פחות מוצלח: משהו קצת מגורגר, לא חלק, במרקם – וזה החלק המענין אולי. מעבר לזה הוא היה קצת קרמלי, בשל והתחמצן במהירות. אם יש לכם – שתו עכשיו.

סיכום?

כל העניין הזה הוגש במחיר של 360 ש"ח לזוג (וכלל עוד מרק וקינוח). בהתחשב באווירה, בטיב האוכל ובכל ה'מסביב', 200 ש"ח כולל יין ושרות – לאדם – הם ממש לא כסף. לפחות לא בתל אביב, שנת 2011.

מסעדת פאסיפיק

  • פתוח בימים א' – ה' בלבד
  • מלון קראון פלאזה
  • הטיילת, רח' הירקון 145
  • 03-5201169

 צמחוני – כן. נכים – כן. שרותים – נו, באמת. מחיר – סביר (40-50 לראשונה, 80 – 120 לעיקריות).

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.