10 יינות אדומים מומלצים לראש השנה תש"ף

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

ראש השנה הוא הזמן שבו מזג האוויר מתחלף וחום הקיץ מתחיל להראות סימני שבירה קלושים. השנה ניסיתי לבחור כמה יינות אדומים מומלצים, שיהיו על הצד הקל יותר של המשוואה, לשולחנות החג

'יינות אדומים מומלצים': למה הכוונה, השנה?

אחרי הכישלון הקולוסאלי במציאת יינות אדומים מומלצים מישראל, שיהיו בעלי אלכוהול נמוך יחסית (13% או פחות), ניסיתי הפעם להתעלם משאלת האלכוהול ולנסות להביא יינות שתהיה בהם מידה של רעננות כזו, שתאפשר להתגבר על חום הקיץ שהולך ונרגע, ובכל זאת שיהיה בהם אופי 'חגיגי'.

הרעיון הכללי הוא לשלב יינות שיש בהם מספיק "בשר" כדי להיות מהנים ועם זאת לא הרבה אלכוהול או עץ. סדר היינות הוא פחות או יותר לפי ה'משקל' שלהם.

מתוך כמה עשרות דוגמאות שהגיעו לקראת החג, טעמנו קרוב ל- 30, והנה מתוכם העשירייה הפותחת.

כל היינות נטעמו ב- 18-16 מעלות.

יינות אדומים מומלצים

מרבית היינות בטעימה

יינות אדומים מומלצים לראש השנה 2019/2020

סוסון ים עוז 2017
בלנד של סנסו, גרנאש, קברנה סוביניון ופטיט סירה. ליין צבע די צלול, בוודאי יחסית ליינות האדומים האחרים של היקב. יש בו ריחות קלים של עשבי תיבול טריים ופלפל לבן. בהדרגה היין מפתח יותר בשרניות ופרחוניות והכול בא על רקע של עץ לא בעטני. מאוד מאוזן, 'נקי' ובהחלט מורכב, ועדיין "שתי". בהחלט מומלץ לשתות בשנתיים – שלוש שנים הקרובות כדי ליהנות מהאופי הזה במלואו. (90)

ברבדו קופאז' 2017
היקב לא מככב הרבה בהמלצות שלי, אולי בגלל האופי המאוד ירוק של היינות שלו. גם זה 'ירוק', אבל יש בו שילוב של קטיפתיות וטאניות שאני מעריך. חומציות גבוהה בסיומת. צעיר, אבל הייתי מנצל אותו לצריכה עם אוכל מתאים (שומני) ופחות להתיישנות. מהניסיון שלי, הריחות הירוקים נוטים להתגבר. (88)

מיה מארה נוסטרום אדום 2016
אף מעניין, בשרני וקצת ירקרק, נעים. הפה חלק ובעל טאנינים עגולים. הסיומת בשרנית וטובה, רעננה. לשתות. (88)

הרי גליל כרם משגב עם 2016
היין מגיע מאותו כרם ממנו מגיע הסוביניון בלאן 'נספרסו'. אני לא בטוח שזה מה שעושה ליין את מה שהוא עושה לו, אבל מה זה חשוב? האף הראשון שחור, קלוי אפילו, אבל לא מדי. היין עתיר פירות אדומים רעננים, אבל יש בו רבדים קלים של 'ירוק', שמשתלבים יפה. להשכיב, 2025. (89)

הרי גליל אלה 2016
האח הקל יותר של היין שלמעלה? אני לא בטוח. בכל אופן זהו בלנד מבוסס סירה, עם ברברה ופטי ורדו. עבודה טובה. פה חלק מאוד, לא מסיבי. מעט מתובל וחומצי בסיומת. לא מאוד מורכב או 'נדיב' באף בתחילת הערב, אבל מהנה. (88). לחדרר היטב.

להט אדום 2017
בלנד של סירה וקברנה סוביניון. אף מעושן, אנימלי, עם משהו 'קינקי' שלא הצלחתי לשים עליו את היד. הפה חלק ומלא וממשיך יפה את האף. עם זאת שהוא יחסית על הצד הקל יותר, הוא עדיין טאני ובעל סיומת ארוכה וטובה. אפשר (גם) להשכיב עד 2025. (91)

ויקתין קריניאן 2016
קצת פרחוני. הפה טוב, פירותי – סגול-שחור. טאני מאוד. לא לשתייה בחג הזה. להשכיב ולהתחיל לחשוב עליו בעוד שנתיים. (89)

דרימיה ספר 2016
מרוכז ובעל גוף טוב. כתבתי על היין באריכות רק לאחרונה. הוא משלב יפה ריחות וטעמים של פירות טריים אדומים, עם פרי סגול ו'מיובש'. לשמור, 2023. (88)

ירדן קברנה סוביניון 2016
האף מעט שחור, קלוי. הפה עתיר פירות שחורים-סגולים (שזיפים/אוכמניות). טאני וטוב.לשתייה אחרי דקנטר או לשמירה. (2025). (89)

שילה מוזאיק 2016 אקסקלוסיב אדישן
בלנד הדגל של היקב הוא גם היין הכבד ביותר ברשימה הזו: אף מלא פרי, על רקע שחור. היין טאני מאוד, חריף וצעיר. שווה להשכיב. (2025). (90)

נטעמו נוספים, שראויים לאזכור:

אדיר פטיט סירה 2017: יחסית סגור. פה מתוק, ממוסך בעץ קלוי ושחור. מאוד טאני. "הרבה יין". (87)

נטופה תל קאסר אדום 2017: צבע צלול אבל יפה. האף מעט סוכרייתי. הפה חלק אבל יותר מדי קל. (87)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.