דרימיה ספר 2016

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

בלנד של קברנה סוביניון ופטי ורדו מסוסיא, שבדרום הר חברון

זו כבר לא הפתעה, האמת: בשנים האחרונות היינות של דרימיה בהחלט התקדמו, למרות שיש להם עדיין דרך, בעיקר כדי להגיע ליציבות.

דרימיה ספר 2016

דרימיה ספר 2016 (צילום והדמיה)

"ספר" הוא היין היקר של דרימיה, מה שמוגדר אצלם כ'יין הדגל'. לפני שנה היה בציר 2015 שלו ברשימת היינות לראש השנה ואילו בציר 2014 – שנה שונה מאוד מ- 2015 – היה ברשימת היינות האדומים לפסח השנה (אפריל 2019). זו לא סתירה, ויש הרבה מקרים שבהם יינות מבצירים קרים יחסית מתבגרים לאט יותר ביקב. 2015 גם הייתה שנת שמיטה, ויכול להיות שבגלל זה כיוון אלעד מובשוביץ, היינן והבעלים של דרימיה, את בציר 2014 לפסח. הוא, בכל אופן, היה הרבה יותר 'צעיר' מ- 2015, גם באפריל.

דרימיה ספר 2016

היין, בלנד של 80% קברנה סוביניון ופטי ורדו, הוא בעל גוף טוב: מרוכז, אבל לא כבד מדי. זהו יין שלוקח את הזמן שלו להיפתח, וכאשר הוא עושה את זה נרגעת מאוד תחושת הקשיות שהוא משדר ברגעים הראשונים. יש לו מורכבות טובה, ומתערבבים בו דובדבנים אדומים טריים עם פירות יבשים חומציים ולא שזיפיים-בשלים. (88)

מתאים בהחלט למעושנים שונים ואוכל שיש בו מליחות יחסית גבוהה.

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.