לצד היינות הרגילים, יקב כישור מציג יין דגל חדש: עין יפעם

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

עין יפעם הוא שמו של יין הדגל של יקב כישור. זהו בלנד אדום של קברנה סוביניון וסירה

אבל לפני זה, כמה מילים על היקב וכמה מילים על היינות האחרים שלו.

על אודות יקב כישור והעומדים מאחוריו

יקב כישור נמצא בבעלות של כפר כישורית, אי שם על קו התפר שבין הגליל העליון והגליל המערבי. את הסיפור המלא כתבתי כבר לפני כשנה (אפשר לקרוא כאן), אבל בגדול, כך:

הכרמים נטעו על ידי ריצ'ארד דייויס, שעלה לארץ מדרום אפריקה. הוא הגיע לכפר – שמיועד לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים – בתור מתנדב לתקופה קצרה, ונשאר בו. היום הוא הכורם והיינן של היקב (יועץ: איתי להט), יאיר אונא מנהל את השיווק והיקב מעסיק עובדים מתוך הכפר.

יינות יקב כישור, כולל עין יפעם

עין יפעם 2016
זהו יין הדגל של היקב, שהוא משיק עכשיו לראשונה. יין שתווית המחיר שלו אומרת לא פחות מאשר 230 ש"ח; מחיר שהוא מחיר "דגל". ביקב שהיינות שלו נמכרים במחירים של 90 ש"ח – 140 ש"ח, זו בהחלט אמירה. עין יפעם הוא שמו של המעין הסמוך ליקב, שבערבית נקרא "עין מג'נונה".

הבלנד הוא בלנד של קברנה סוביניון וסירה ביחס של שני שליש-שליש לטובת הקברנה. הענבים מגיעים מכמה שורות ייחודיות מאוד בכרם, שנמצאות סמוכות אלו לאלו. לאחר התסיסה, היין עובר לחביות שמוגדרות 'מאופקות' להתבגרות של 20 חודשים. כמות היין היא בערך 1,400 בקבוקים.

טעמתי את היין ביקב, תחת הכינוי "סופר סוואנט" – עדיין לא היה לו שם בשנה שעברה. ההבדל בין ההתרשמות שלי אז ובטעימה האחרונה היא כמעט שמיים וארץ, ואני יכול לייחס את זה לשני דברים:

1. סביבת הטעימה (שהפעם הייתה לא טובה)
2. ביקב – פתיחה מראש של הבקבוק ואולי דקנטר, אך בעיקר מזיגה שלו כאשר הוא
בטמפרטורה הנ-כו-נה.

בטעימה הנוכחית היה היין עדיין צעיר. הוא בהחלט עשוי להיות בשורה אחת עם יינות ישראליים אחרים שנמכרים במחיר הזה, אבל מי שיפתח אותו עכשיו, יתאכזב. בעשייה ניכרת עבודה עדינה יחסית, עם פרי בבשלות לא גבוהה וחומציות טובה מאוד. מבנה הגוף טוב והיין לא כבד. ארומתית הוא עדיין סגור, והייתי שמח לחזור אליו בעוד שנתיים – שלוש, לפחות.

בטעימה הקודמת רשמתי כך:

עין יפעם 2016

כישור עין יפעם 2016 (צילום: אייל קרן)

""סופר סוואנט" 2016
ליין הזה אין עדיין שם, אבל מדובר בבלנד שהיקב רוצה להוציא כיין גבוה יותר. בלנד של 60% קברנה סוביניון ו- 40% סירה. האף מאוד בשרני, ממש אדום ו'דמי'. החומציות גבוהה והטאנינים עוטפים את הכול במעטפת טובה. סיומת בעלת מליחות, שסוגרת יין אלגנטי, שנתון במעטפת-עץ טובה, אם גם קצת דומיננטית בשלב הזה. (טנטטיבי 93-94)."

כישור מצודת תפן

2016
קברנה סוביניון, קברנה פרנק ומרלו. הרבה שזיפים שחורים, תפוזים וקצת עץ. אף כבד וטוב. פה חלק, על גוף בינוני-כבד. טאנינים טובים ופלפל שחור בסיומת. חומציות טובה ומאוזנת (90).

כישור GSM 2016
סקרתי את היין הזה די לאחרונה בפוסט של יינות לפסח 2019. הוא עתיר פרי, בעל חומציות ורעננות מאוד טובה. יש בו מעט פלפל שחור וגוני ירוק קלילים. פה עגול וטוב. חייב קרור ל- 16-18 מעלות. (90)

כישור סירה 2016
היין שהצליח להראות את המקסימום שלו בטעימה: smoky ומאוד יפה. הפה מצוין, טאני ונעים. הפוטנציאל שלו להתבגרות הוא טוב מאוד והוא בעל סיומת חלקה וקטיפתית. (91).

יינות לבנים

כישור משגב ויונייה 2018
ארומתי אך מאופק. יין עדין יחסית ליינות ויונייה ישראלי, שבדרך כלל מקבלים בו הרבה מהכול. הסיומת יבשה ויש בה משהו כשותי. אם ממשיכים לתת לו להתחמם, הוא מוציא את צדדי המשמש. לא צריך לתת לו… (89)

כישור לבן 2018
כ- 80% סוביניון בלאן עם 15% ויונייה לערך ועוד קצת ריזלינג. חומציות טובה מאוד, רעננה. הגוף בינוני-טוב. הוויוניה לא משתלט וכל ה'חבילה' מאוזנת היטב. (89)

 

 

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.