סגל Petit UF בציר 2017

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

סגל השיקו לקראת ראש השנה תש"פ את ה'לא מסונן הקטן' שלהם – Petit UF  או פטי UF מבציר 2017

זוהי השנה השלישית שהיקב מוציא את הבלתי מסונן הקטן. הראשונה היתה 2017, כאשר יצא בציר 2015, והשניה הייתה בשנה שעברה – בציר 2016.

סגל PETIT UF 2017

סגל PETIT UF 2017 (צילום: יח"צ)

בהשוואה לבציר הראשון, תכולת הזנים השתנתה והיין הוא כולו קברנה סוביניון, שמקורו בגליל העליון, באזור השטוח בקרבת כרם בן זמרה (כרם "פלאטו", כפי שסגל מכנים אותו). עידו לווינסון, היינן הראשי של היקב, אומר שזהו כרם גדול, ושבשנים הקרובות ברקן צפויים להסתמך עליו לא מעט לפרי האיכותי שלהם. המעניין הוא שבשנת 2015 הכרם היה ככל הנראה צעיר מדי, והיה כנראה דרוש חיזוק של פטי ורדו מהשפלה, משהו שלא היה בו צורך הפעם.

בציר 2017 היה בציר טוב, אומר היקב, במיוחד לאדומים. לאחר השרייה בת שבועיים, עבר היין סחיטה עדינה ואז עבר להתבגרות בת כשנה וחצי בחביות קטנות וחביות 500 ליטר.

היין הזה טוב מקודמיו, אבל לצערי לא בנוק אאוט, אלא לכל היותר בנקודות. יש כאן פרי טוב. הפה פירותי, מאוזן וטאני לאחר מתקפה חלקה. החומציות גבוהה, והיין די קשה; משהו שמאפיין את היינות האלה תמיד בהשקה שלהם ונוטע תקווה לשלבים המתקדמים יותר בחיי היין.

ברקן או סגל מבקשים 120 ש"ח בשביל היין. הכול טוב, אבל אין כאן להערכתי בשורה או משהו שונה מזה של יינות קברנה סוביניון ישראליים אחרים. (87)

נתונים טכניים של ה- Petit Uf 2017 :

  • בציר: 2017
  • הרכב זנים: 100% קברנה סוביניון
  • כרמים: כרם פלאטו, רמת דלתון
  • גובה הכרמים: 835 מ'
  • זמן וטמפ' תסיסה: היין תסס ושהה על קליפותיו בטמפ' של 26-28 מעלות במשך 15 ימים.
  • יישון: 18 חודשים בחביות עץ אלון, 30% בחביות חדשות.
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, טעימות, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.