דו"ח הקיימות בכרמי ויקבי ישראל

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

האם אתם כורמים, ייננים או בעלי יקבים? האם אתם רוצים לשפר את מצב הקיימות בכרמים וביקבים בארץ? קבלו את דו"ח הקיימות של תעשיית היין הישראלית

בשנים האחרונות הולכת ועולה המודעות לאיכות הסביבה ומצב הסביבה, גם בעולם היין.

אפילו הצרכן הישראלי, שברוב המקרים נתפס די אדיש לבעיות אקולוגיות ולהתחממות הגלובלית, מתחיל להראות סימנים של שינוי מחשבתי בנושא; במיוחד הקהל הצעיר יותר, שנכנס כיום למעגל צרכני היין.

"…younger people are drinking less but putting greater thought into the choice of what they are drinking. …we have essentially a generation of people that are more thoughtful about what they're consuming and making educated decisions, then there's an opportunity for brands to speak about what they're doing."  Eight Lands co-founder Alex Christou

חלק מבעיית האדישות הצרכנית נובע מהעדר תקשור של היצרנים עצמם: אי הצבת הנושא בפני הצרכן לא מביאה אותו למודעות, לא מסבירה את החשיבות שלו ולא תורמת בסופו של דבר להעלאת המודעות, באופן כללי. גם יקבים שכן עושים, מדבררים את הדברים בצורה חלקית או מוצנעת והם לא מגיעים בסופו של דבר לידיעת הצרכן. אפשר לקחת כדוגמא מאמר שפירסמתי עוד בשנת 2008 ב- YNET, על אודות שימוש בחומרי הדברה ביין בישראל, שזכה לתהודה, אבל לא נוצל מעולם – לא כמקדם מכירות אפשרי ולא כנקודה למחשבה.

גרוע מכך: יש פעולות שנתפסות רע בעיני הצרכן הישראלי הציניקן; פעולות שנתפסות כאופורטוניסטיות, כגימיקים או "פעולות שיווקיות".

כרם חדש ליד בית הכנסת

כרם בקיבוץ כישורית: גם עשייה חברתית נחשבת

אנחנו – כל העוסקים במלאכה – חייבים להעלות את המודעות לנושא: יום העיון בכנס היין השנתי, שנערך ביוני 2019 באוהלו, שבקצרין, רק הראה עד כמה חמור המצב, ועד כמה חשובה ומתחייבת חשיבה מקורית בנושא ועשייה.

אם עדיין לא קראתם את הכתבה בנושא – זה המקום והזמן: יין בעידן של התחממות גלובלית.

דו"ח הקיימות השנתי של תעשיית היין הישראלית

בעצת אחד מאנשי היקבים המובילים ובעידוד של כמה נוספים, אני מתכוון להוציא מדי שנה דיווח, שיסכם את הפעולות השונות שאותן ביצעו היקבים והכורמים בארץ, כדי לשפר את מצב הקיימות שלהם.

הפעולות יכולות להיות – למשל, אך לא רק – בחינת כנות חדשות או זנים חדשים בכרם, החלפת חומרי הדברה או דישון בחומרים ידידותיים יותר, שיפור ניהול המים, הקטנת השימוש בפלסטיק, הורדת משקלי אריזה, התקנת מערכות פוטו-וולטאיות, שכירת שירותי ייעוץ בתחום וכו'.

לצורך הכנת הדו"ח הכנתי טופס מקוון למילוי. אני מקווה שהוא פשוט דיו ולא עמוס. אקבל בשמחה הערות לשאלות.

ניתן להתייחס לכל החלקים או לחלקם. חשוב לדעת, שאלא אם כן אתבקש אחרת, שם היקב או פרטי המשיב בכלל לא יפורסמו; באופן כזה ניתן לתת גם פרטים לגבי שימוש בחומרי הדברה או practice אחר, שהופסק או עדיין נעשה בו שימוש.

אני מודה לכם על שיתוף הפעולה. הוא חשוב, מכל סיבה אפשרית שהיא.

השם שלך (חובה)

האימייל שלך (חובה)

מהו/מהם אזורי הכרמים של היקב או שלך?

מה מצבכם כיום?

לא עוסקים בנושא בכללמתחילים להתעניין בנושאמיישמים מה שאפשר 'על הדרך'מתחילים ליישם על פי תוכנית מסודרתעובדים כבר 5 שנים או יותר ביישומים מעשיים, על פי תוכנית

אילו דברים "ירוקים" אתם מבצעים כיום בכרמים?
אלה יכולים להיות הדברה ביולוגית, טיפוח צמחיית בר, שינויי הדלייה, חומרי הדברה טבעיים, כרם אורגני או בודינאמי וכד'.

אילו דברים "ירוקים" אתם מבצעים כיום ביקב?
אלה יכולים להיות דברים כדוגמת בניית מערכת לניצול מים אפורים, מחזור פסולת משרדית, צמצום שימוש בפלסטיק, בקבוקים קלים, אריזות חלופיות, מערכת פוטוולטאית להפקת חשמל וכו'. (רצוי לציין אחוזי שינוי)

אילו פעולות "ירוקות" מתוכננות לביצוע השנה?
אלה יכולות להיות פעילויות בכרם, ביקב או מחוצה לו (בקרב צרכנים, למשל).

כמה כסף הושקע בנושא בשנה החולפת? מהו התקציב לשנה הבאה?

מהם מקורות ההון לפעולות אלה (מרבית הזמן)?
כסף של היקב או פרטיכספי סיוע ממשלתישילובאחר

מהו משקל הבקבוק הכבד ביותר ביקב? (בגרם)

מהו משקל הבקבוק הקל ביותר ביקב?

מהו משקל הבקבוק הנפוץ ביותר ביקב?

משהו נוסף להעיר או לספר - חופשי?

האם מותר להשתמש בשמך/שם היקב בפרסומים או מאמרים?
מותר לפרסם את שמי או שם היקב

יש להקליד את ארבעת התווים בתיבה הריקה לפני המשלוח.

captcha

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, תהיות שונות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.