סאות'רן קומפורט בלאק

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

סאות'רן קומפורט, אחד המשקאות האייקוניים של ארה"ב, מציג ביטוי חדש, 40% אלכוהול: סאות'רן קומפורט בלאק

בהתחלה זה היה ליקר על בסיס ויסקי: משקה כהיל שהכיל ויסקי ומיני פירות (אפרסקים) בנוסחה סודית, שלא פורסמה מעולם. המשקה הומצא בניו אורלינס, כך אומרת השמועה, על ידי ברמן בשם M.W. Heron, לפני משהו כמו 140 שנים.

זה לא מעט. וזה גם באמת אחד המשקאות הנפוצים ביותר בארה"ב, עד עצם היום הזה.

נכון, ל- SOCO יש תדמית של משקה של בני תיכון שמסיימים את הלימודים, בעיקר באחת החגורות הפחות מיוחסות של ארה"ב, אבל עדיין, אני בטוח שאין בר באמריקה שלא מחזיק אותו.

סאות'רן קומפורט בלאק

סאות'רן קומפורט בלאק (יחצ חו"ל)

הבעיה היא שכבר די הרבה שנים (מסוף שנות השבעים של המאה שעברה) בסאות'רן קומפורט אין באמת ויסקי. כשכתבתי את זה בוואינט ב- 2006, התגוללו עלי לא מעט, אבל זו האמת: המשקה מבוסס (היה) על אלכוהול נייטרלי ותמציות טעם. היו כל מיני גרסאות, אגב, על הדרך, וניסיונות להחיות את המותג, אבל לא מאוד בהצלחה.

זה היה ככה, עד שסזראק (Sazerac) קנתה את המותג מידי בראון פורמן (ג'ק דניאלס), והיא החליטה שהיא מחזירה עטרה ליושנה. ככה יצא שמשנת 2017 המשקה כבר מכיל ויסקי.

"סזראק" מיובאת לארץ על ידי 'כספי', והם מציעים עכשיו את ה- Black שיצא פורמלית ב- 2018. הבקבוק הוא כמובן הבקבוק בצורה החדשה, שגם הוא רוענן עם הרכישה של המותג, והמחיר שאני ראיתי הוא בסביבות 100 ש"ח.

מה הטעם של סאות'רן קומפורט בלאק?

טעם? קצת יותר ויסקי, מן הסתם, יותר קרמל ממה שאני זוכר, אולי גם קצת יותר וניל. מתאים מאוד להרבה קרח והייתי מנסה אפילו עם טוניק וטיפה לימון.

קוקטייל סקארלט או'הרה
המתכון לקוקטייל הזה הומצא על ידי סאות'רן קומפורט בימים העליזים של 'חלף עם הרוח', כאשר הם רצו לנצל את הפופולריות של הסרט למכירות המשקה הניו-אורלינסי כל כך. נראה לי שהמתכון יתאים גם לגרסא הזו של המשקה, שהיא חזקה, אגב, הרבה יותר מליקר המקורי (40% אלכוהול מול 25% בערך).

מרכיבים

  • 2 מנות סאות'רן קומפורט בלאק
  • דאש ליים
  • 6 מנות מיץ חמוציות

הכנה

ממלאים שייקר בקרח ומוסיפים את המרכיבים. משקשקים עד קירור ומסננים לכוס קולינס או סאואר. מקשטים בפלח ליים.

אפשר גם להגיש כמשקה "קיץ" אם סוגרים עם סודה (התאימו כמויות).

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.