הרי גליל ונספרסו מוציאות יחד סוביניון בלאן חדש

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

היין החדש יושק בסדרת ארוחת טעימות Zero Waste Dinner במסעדת ניטן-תאי התל אביבית

שיתוף הפעולה הסביבתי של חברת נספרסו ויקב הרי גליל, שיצא לדרך בסוף 2017, מניב תוצאה ראשונה  בצורת יין סוביניון בלאן מכרם משגב-עם, שגפניו גדלו על קומפוסט קפה ממוחזר.

במסגרת שיתוף הפעולה מעבירה חברת נספרסו ליקב הרי גליל, ללא עלות, את כל הקפה המתקבל מתהליך המחזור של קפסולות נספרסו שהיא מקבלת, בישראל. הקפה הממוחזר ממפעל המחזור של נספרסו מגיע לחברת  גרין-קומפוסט והיא מעבדת אותו לקומפוסט ייחודי.

נספרסו העולמית הקימה את מה שהיא קוראת לו " Nespresso Sustainability Advisory Board" ומשקיעה למעלה מ- 25 שנים בתכניות סביבתיות שונות ברחבי העולם. אלה כוללות כבר את שלב גידול הקפה ונמשכות עד עבודה על מחזור הקפסולות, שהפכו במרוצת השנים לבעיה אקולוגית אמיתית. בבריטניה, למשל, דובר בשנת 2013 על כ- 186 מיליון קפסולות קפה של נספרסו, שלא היה מה לעשות בהן, לפני שהוקמו מפעלי המחזור. מי שמכיר קצת את ההיסטוריה של נסטלה – בעלת הבית של נספרסו – יודע שיש לחברה סיבות היסטוריות להיות רגישה לעניינים "סביבתיים", ודי אם אזכיר את ה- Nestle baby food scandal של תחילת המאה. היו האשמות על עבודת ילדים לא חוקיות בחוות קקאו באפריקה והתאגיד מתמודד עם נושאי fair trade כל הזמן.

עכשיו – המפתח ביד שלנו

ויותר נכון – ביד של מי שמשתמש בקפסולות לקפה:

בישראל כל לקוח המעוניין בכך מקבל שקית אטומה לאיסוף קפסולות משומשות, אותה הוא יכול למסור בבוטיקים או לשליח שמגיע אליו הביתה.  הקפסולות העשויות כולן אלומיניום, חומר הניתן למחזור אינסופי, נגרסות במערך המחזור של החברה במודיעין. האלומיניום מועבר לתעשייה, מותך ומשמש לייצור מוצרים חדשים, ושאריות הקפה מועברות ליקב הרי גליל לטובת דישון אקולוגי. נספרסו סרבה לגלות כמה עולה מחזור של כל קפסולה כזו, אבל דיווחה לי שהיא משקיעה כ- 2 מיליון ש"ח בשנה במערך המחזור.

הרי גליל ונספרסו מוציאות יחד סוביניון בלאן חדש 1

ממטע קפה לכרם יין – צילום רפי דלויה

קפה הוא חומר בעל תכונות המסייעות לשיפור מבנה הקרקע והעשרתה במינרלים, וכאשר הוא משולב בקומפוסט הוא מעשיר את הקרקע ומעלה את הפעילות האורגנית שלה לאורך זמן. ניתוח של הקפה הממוחזר של נספרסו, שנערך ע"י פרופ' מיכה רביב, הצביע על ערכי דישון גבוהים, ותכולת חנקן גבוהה במיוחד.

בקבוק היין הראשון שמושק משיתוף הפעולה הינו סוביניון בלאן 2018 מכרם משגב עם; יין לבן יבש של הרי גליל, מענבי סוביניון בלאן שגדלו על מצע של קומפוסט מקפה ממוחזר. הרי גליל כבר מדשנים היום כ- 300 דונם כרמים עם הקומפוסט בעל הקפה, ולדברי מיכה ועדיה, יינן היקב, "יש מספיק קומפוסט וקפה, כדי להרחיב את השימוש, אם רוצים."

הרי גליל סוביניון בלאן 2018
היין בעל צבע זהו נעים. האף טיפוסי, אשכוליתי ומעט טרופית. הגוף רענן וטוב ומדובר בהחלט באפריטיף נעים שמשדר את אופי הזן. (89)

קיימות – גם במסעדנות

השקת היין הראשון תלווה בסדרת ארוחת טעימות על טהרת ערכי הקיימות של השף שחף שבתאי, שיתקיימו במסעדת ניטן תאי, החל ב- 16.5.

בכל ארוחה יוגשו תשע מנות שמשלבות לדברי שבתאי בין הטעמים האסיאתיים וניחוחות הפירות הטרופיים המאפיינים את היין החדש. בסוף הארוחה תופרד האשפה, ותשלח לקומפוסט. ארוחת הטעימות תעלה 400 ₪ לזוג ותכלול תשע מנות, שתי כוסות יין סוביניון בלאן של יקב הרי גליל, קינוח אחד לבחירה וכמובן שני ספלי קפה של נספרסו. יש להזמין מקומות מראש בטלפון 03.5600550.

משה מרי, מנכ"ל נספרסו ישראל ויאיר שפירא, מנכ"ל יקב הרי גליל, מסרו שניהם שהם שמחים להמשיך את שיתוף הפעולה בין שתי החברות, שלכאורה לא נמצאות או פועלות בשוק משותף. שני המנכ"לים רואים בקיימות ערך ליבה של כל אחת מהחברות שהם מייצגים – נספרסו ו'הרי גליל' והם ימשיכו לתרום לכך בצורת טיפוח החקלאות הסביבתית, בישראל.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, תהיות שונות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.