יקב ברבדו: חדשים לפסח 2019

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

יקב ברבדו משיק בימים אלה יינות מבצירים שונים, לקראת פסח. היין שתי מאוד ויתאים בהחלט לכל הסובבים את שולחן הסדר

"ברבדו", או בשמם המלא "יקב כרמי יוסף ברבדו", נהנים ממוניטין טובים בשוק, ותק רב ונראות טובה. יש להם חסידים רבים, ומה שמועיל להם לא פחות הוא מרכז המבקרים היפה – הן לקיץ והן לחורף – שישמח לקבל אתכם בימי שישי בבוקר (11:00 – 14:00: 75 ש"ח, לטעימת שישה יינות + כיבוד קל) ללא תאום מראש, ובמהלך השבוע – בתיאום מראש.

היקב מייצר שורה של יינות זניים, לצד כמה בלנדים. כל הענבים מגיעים מחלקות בכרמי יוסף (סביבות רמלה – גזר) והיינות – כשרים. יש ליינות של היקב גוון ירקרק, מאוד אופייני להם ולאזור. יש מי שאוהבים את האופי הזה ביין, ויש מי שפחות. מה שכן טוב ביינות כולם, הוא שהם רק לעיתים רחוקות מרגישים כבדים. אלה יינות נעימים מאוד, שתיים, שילוו היטב אוכל מקומי לא כבד מדי.

סוביניון בלאן 2018
צבע זהב חיוור קל. אף נעים, אשכולייתי וטוב. הפה מלא יחסית, והסיומת חומצית וטובה. היה חסר לי משהו במיד פאלט. (87)

השרדונה של ברבדו: כמו כל היינות - נראות מצוינת. (צילום: יח

השרדונה של ברבדו: כמו כל היינות – נראות מצוינת. (צילום: יח"צ)

רוזה 2018
עשוי ענבי מרלו. ורוד סלמון קל. פה עגול מאוד ואז טאני. מעט על הצד המתקתק של יינות הרוזה. כדאי מאוד לקרר. (88)

שרדונה 2018
גוף נעים. יין נקי, עם פרי טוב, על הצד הפירותי-מתקתק. לקרר יפה. (87)

מרלו 2016
כמו הרבה מהיינות האדומים של ברבדו, יש גם במרלו משהו ירוק באף. הפה בעל מתקפה חלקה, טאנינים רכים מאוד והסיומת – מעט מבוגרת – מתובלת. (87)

שיראז 2016
אף מבושם, טוב. הפה חלק ומוציא טאנינים טובים ותיבול. הסיומת טאנית והגוף בינוני-קל. מעט מהטינט הירקרק של היקב. (88)

קברנה סוביניון 2016
אף טוב מאוד, מעט ירוק, אבל מעט. הפה עשוי היטב, טאני במידה, ולא כזו שהופכת אותו לבלתי שתי, אלא להיפך. (89)

מהמרתף

קברנה סוביניון 2015
פחות ירוק ממה שציפיתי, לאור השנה שהייתה. מאוד בשל ודי עוצמתי באף הראשון. טאנינים יחסית רכים, על רקע של חומציות מאוד גבוהה. יכול להיות שיהיה מעניין לפתוח בקבוק כזה בעוד שנתיים – שלוש. (87)

קברנה סוביניון 2014
די סגור. הפה טוב, עם חומציות גבוהה. הסיומת טאנית מאוד, ודי חריפה. להשכיב – ישתפר. (88)

קברנה סוביניון 2013
פה חם, מתוק למדי, עם טינט ירוק חזק. מסתיים עם חומציות סבירה,אבל מאוד בשל. (86)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.