יינות אדומים לפסח 2019

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

הנה כמה יינות אדומים טובים שלא יקרעו לכם את הכיס בפסח הזה: מחירים סבירים ואפילו פוטנציאל התיישנות לא רע לחלק מהיינות

הטעימה הבאה – יינות אדומים – נערכה בשני מועדים שונים, עם כמה טועמים סביב השולחן, בצורה עיוורת. מתוך המגוון (כ- 50 יינות) הבאתי את מי שקיבלו ציונים של 86 ומעלה. שמות מובלטים הם יינות שקיבלו ציונים של 89 ומעלה.

בציר 2017
ככלל, אין הפתעות: מה שהיה ולא מופיע כאן הם יינות פשוטים (4X100) שלא עברו ברובם את רף הטעימה.

סגל קברנה סוביניון התססה פראית 2017
האף סגור יחסית ודורש חדרור. הפה חלק, קטיפתי למדי וטאני בהמשך. מאוד נקי, מבושם וקצת אנימלי. משתפר לאחר יום בבקבוק (עדיין צעיר) (88)

ירושלים פטיט סירה ופטי ורדו 2017
אף נעים, עם פרי אדום. מעט ירקרק וטאני. סיומת טאנית יחסית חדה, אבל לא אגרסיבית מדי, עם מעט מרירות. (86)

מונטיפיורי קברנה סוביניון 2017
אף כהה, עם קצת עץ. המתקפה חלקה, עם טאנינים טובים. היין מרגיש קצת מבוגר. (86)

טפרברג אינספייר דבוטאז' 2017
בלנד של מלבק ומרסלאן. צבע סגול-אדום טוב. פה מאוד חלק, עם קצת קפה. חומציות טובה והיין מאוד 'שתי', אם גם על הצד הכבד יותר. זמן בכוס מעניק לו הרבה פרי סגול וטוב. (90)

בציר 2016
אין ספק שזהו הבציר ה'מוכן' יותר: היינות כבר מעוגלים יותר, וחלק גדול מהם היה מהנה, אפילו מוכן לשתיה.

גמלא קברנה סוביניון 2016
אף כהה וכבד יחסית, עם קצת אבקת שריפה בריח. הפה חלק, עם מתקפה טובה, די אלגנטית. ההמשך טאני והסיומת חומצית ויבשה. (87)

גיתו אדום 2016
בלנד של פטיט סירה, פטי ורדו וגרנאש: די הרבה עץ באף הראשון. הפה מלא, עגול, ועדיין אלגנטי  וחלק, מתחת לטאנינים צעירים. הסיומת חומצית ומתובלת. (91)

בנימינה מרסלאן ריזרב 2016
אף שחור נעים, כהה מאוד. הפה חלק וטאני. גם זה יין נקי בעל טאניות טובה, שנמשכת היטב בפה. חסרה קצת חומציות, אבל זה יין מהנה שמתאים לבשר אדום לא מתובל מדי. (88)

תבור אדמה קברנה סוביניון 2016
מתקפה חלקה מאוד, טאנינים טובים. קצת פרחים באף, ואלה ממשיכים גם בפה, עם האופי הכללי של היין. לא קברנה מאוד מורכב, אבל מהנה. (87)

ירושלים ימין משה בלנד אדום 2016
ממסך של מרלו ופטי ורדו עם קברנה סוביניון. אף בשרני, מעט מבוגר מדי לגילו של היין, אבל עדיין נעים. שוב, יין לאוכל, בעיקר ריזוטו פטריות או משהו יחסית מתון, בהתאם. (87)

סוסון ים המינגווי 2016
האף יתעתע בכם בתחילה; זהו יין צעיר, שנחוץ לו חדרור טוב. אף קינקי, כדרכו של היקב, הפה חלק מאוד ואז הופך בעטני יותר. צעיר ומתובל. (90)

כישור GSM בציר 2016
חלק מאוד כבר במתקפה. גוף בינוני, עדין. מעט תיבול ושמצוץ של ירוק. הפה טאני, עם חומציות גבוהה וטובה. יין נעים מאוד לשתיה, שיחזיק גם אוכל שומני כמו בשר אדום. (91)

נטע אדום 2016
לחובבי הטעמים הירקרקים ביין שלהם: בלנד של מרלו וסירה. יין נעים, מקורר קצת, לכוסית ראשונה – אפילו לסלטים. (86)

כביר הר גריזים 2016
פה אדום, טאני, חריף מאוד. היין כבד למדי וכהיל; מעט אגרסיבי. הוא נרגע מעט אחרי כמה זמן בכוס, מה שהופך אותו יותר נגיש, אבל עדיין – יותר למי שאוהבים את הז'אנר הכבד. (89)

טפרברג מלבק אסנס 2016
יין טוב, בעל אף כהה ונעים, אופייני לזן, עם קצת פרחוניות ושמץ אנימליות. לוקח לו זמן להפתח, אבל מתמלא לאחר זמן מה בכוס. לחדרר. להגיש עם בשר על האש, בהחלט. (89)

אפק, טרז'ר 2016
פטיט סירה וקברנה סוביניון: אף כהה, שחור מאוד. גוף טוב, קטיפתי. סיומת טאנית ומלאה. לא מעט עץ, כאן: קופסת סיגארים וקצת שוקולד. הסיומת מזכריה קצת פטל ויש בה משהו מנטולי. (90)

גיתו, שני 2016
בלנד של קריניאן וסירה. פה מתובל, אדום, חלק ואז מפתח טאנינים טובים. מאוד 'יין ישראלי', עם פרי יחסית בשל, אבל מצליח לשמור על איפוק. יש בו משהו אפלולי, אלגנטי. (89)

קובננט בלו C אדום 2016
אף אדום מעניין. פה טאני וטוב, עסיסי למדי. חומציות גבוהה ופרי שחור. סיומת בינונית. קצת חד מימדי בעיני, בעיקר בפה, אבל יין טוב. (88/89)

בציר 2015
גם פה אין הפתעות: טעמנו מספר יינות – לא גדול. היה צריך ממש יקב עם יכולת טכנית טובה ויישון יחסית ארוך, שלא לדבר על מזל, כדי להוציא משהו מהשנה הזו.

ויתקין קריניאן 2015
אף מאוד סגור. הפה חלק ומלא, די טאני. בתחילה הוא קשה וחסר עידון, עם טינט ירקרק אופייני כמעט ל- 2015. ביום למחרת הוא מראה שיפור רב ובהחלט עושה כבוד לשם היקב. (90)

נחל יתיר 2015
סירה, טנאט ומלבק. בטעימה הזו הפה היה די ירוק, משהו שפחות הבחנתי בו בטעימה קודמת. ככלל הפרי שחור כהה, והפאלט חלק, רענן ואז טאני. צריך "אוויר". (89)

פסגות אדום 2015
מאוד ירוק באף. הפה חלק, המיד פאלט קל והטאנינים טובים. הסיומת ארוכה ומעט חומצית-מרירה. בסופו של דבר? בלנד די אגרסיבי. (86)

בציר 2014

מעט יינות, היות והרוב כבר בשוק מזה שנה לפחות. 2014 ו- 2016 די דומים, כך שאם יש לכם יינות משנה זו, סביר שהם יתאימו כבר לשתיה בסדר עצמו ובחג.

יקב 1848 דור 6 family event
קברנה סוביניון ושיראז. מעט ירוק באף. הפה טאני, די צעיר וטוב. החומציות טובה. יין נחמד. (86)

דרימיה ספר 2014
האף מאוד סגור. הפה קצת מריר, די טאני ולא לגמרי מאוזן עדיין. הענקתי לו ציון "טוב" בגלל שנראה שהיין כן יוכל להתאזן ולהתרכך במהלך השנה-שנתיים הבאות. (87)

תבור סופה 2014
בלנד מצוין של קברנה סוביניון ופטיט סירה. מאוד שחור וכבד באף. הפה חלק מאוד ומלא. טאנינים וחומצה טובים, מאוזנים. סיומת ארוכה מאוד. יין כבד, אך אלגנטי. צריך בעיקר אוכל מתאים. (91)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.