המערה 2015 ויינות גבוהים נוספים של בנימינה

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

"המערה" בציר 2015, רגיל ו'גפנים בוגרות': שני יינות חדשים של מותג העל של בנימינה, לצד שני יינות נוספים מסדרת חושן, כרמים יחידניים"יקב המערה" נחשב על ידי בנימינה כיקב נפרד במשך שנים רבות, לא מעט כך, כדי לשמור על תדמית נפרדת מזו של היקב, שנחשב ליקב של יינות מאסה.

המותג זכה ועדיין זוכה להצלחה רבה בארץ ובעולם, בקרב קהלים מוגדרים מאוד, שמחפשים מותג מוכר כיין למתנה או לחג, בעיקר.

יונתן שוטס – היינן של בנימינה – ערך מעין טעימה השוואתית בין הבציר הנוכחי (2015) ובציר אחר של שנת שמיטה – 2008. אין דמיון רב בין השנים האלה בארץ, למרות ששתיהן היו חמות ובשלות יחסית, כיון ש- 2015 הוכתה בשניים-שלושה גלי חום אינטנסיביים מאוד ובסופות חול, ששינו מאוד את אופייה.

המערה 2015 (צילום יח"צ בנימינה)

המערה 2015 (צילום יח"צ בנימינה)

המערה 2015
היין בעל ארומות ירקרקות מאוד, אופייניות כמעט ל- 2015. בפה הוא מאוד חלק ולא כבד, בשונה מאוד מיינות המערה שאני מכיר או זוכר – וזה טוב. הוא אמנם עובר התבגרות של שנתיים בחביות שונות, אבל אין כאן "עץ" או תחושת כובד. האף מתפתח יפה ובהדרגה היין מוציא ארומות פרחוניות ואפילו מתובלות במקצת. (89). לשתות- 2020.

המערה 2015, גפנים בוגרות
מאוד סגור. הפה דומה לזה של המערה הרגיל, והוא בעל מבנה טאני טוב ופה חלק. הייתי שמח לטעום אותו בעוד שנה. (90)

המערה בציר 2008
פורמט דאבל מגנום, שעבר דקנטציה כשעה לפני המזיגה: טאני ודי חומצי. מוציא מעט דובדבנים וסירופ רימונים בפה, המהודק למדי. בהדרגה מוציא טעמים שלישוניים – קצת פטריות – אבל אם יש לכם בקבוק בפורמט הזה, אין עדיין מה לפתוח. (90)

המערה 2008 גפנים בוגרות
פורמט רגיל. עדיין טאני. החומצות קצת נפרדות ולא עטופות בפרי; היין חסר איזון. מוציא הרבה ריחות שלישוניים. לשתות.

שני יינות נוספים, משל בנימינה:

חושן רמת סירין ברברה 2016
לא קל להוציא מהזן הזה יין טוב בישראל; רובו משמש לייצור יינות רוזה או יינות קלים יחסית. היקב הציג כאן עשייה טובה מאוד, של יין בעל נוכחות וגוף, פרחוני ויפה. החומציות שלו טובה ומאוזנת, יש פרי רענן ותחושה טובה, של יין עשוי היטב. (90). לשתות – 2021.

חושן ספיר 2016
מכיל 75% קברנה פרנק ו- 25% סירה, שמאוד מרגישים אותם כאן: זהו יין בשרני, עגול ו"אדום" מאוד. הפה אלגנטי, כמו שקברנה פרנק טוב יכול וצריך להיות, ועם זאת מתובל וטאני. סיומת ארוכה. (92) לשתות – 2021.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.