צ'זארי: יינות ואלפוליצ'לה ואמרונה כרם יחידני

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

יקב צ'זארי נוסד בשנת 1936 ומנוהל כוים על ידי בנו של המייסד, פרנקו. ליינות אופי מודרני למדי, אבל עדיין לא בסגנון היינות הכבדים יותר שמגיעים מאזור ונטו בשנים האחרונות
בטעימה שנערכה בתל אביב לפני כמה ימים, טעמנו יינות מהבסיסי ביותר של היקב, ליינות אמרונה כרם יחידני, כולל יין שעשוי כולו מקורבינה (אחד מענבי האמרונה) בלבד.

אהבתי את הסגנון – מסורתי למדי, לא כבד ולא בשל – ועדיין נקי מאוד ומאוזן. אפשר בהחלט לדבר כאן על "אופי", גם אם היינות אינם מורכבים במיוחד לכל רוחב הספקטרום: אלה יינות מאוד מהנים, עשויים היטב ובמדויק. אני מסתכל לאחור על הציונים והם גבוהים באופן כללי, אולי בגלל שהיינות הם, plain and simple, מהנים.

ואלפוליצ'לה קלאסיקו 2017
בלנד המורכב מ- 75%  קורבינה והשאר רונדינלה. בשרני, טוב וטאני, עם פירותיות "אדומה" (דובדבנים) וחומציות טובה. יין מלא פרי, צעיר ונעים. 75 ש"ח. (88)

ריפאסו בוסאן - מהיינות היותר מעניינים ונגישים. (מאתר היקב)

ריפאסו בוסאן – מהיינות היותר מעניינים ונגישים. (מאתר היקב)

ריפאסו דלה ואלפוליצ׳לה ״מארה״ 2015
אותו בלנד, שרק עבר תסיסה שנייה בשיטת הריפאסו – על זגים של אמרונה. עובר 12 חודשי התבגרות בחביות גדולות, ואז חצי שנה בבקבוק.פה טוב, חומצי מאוד ודי טאני. צבע יפה וצעיר. בסך הכול יין מאוד מהנה לשתיה אבל עדיין כזה שיש בו מורכבות. 109 ש"ח (91). יכול להיות שיתיישן יפה, אבל מאוד טוב לשתות אותו עכשיו.

ריפאסו דלה ואלפוליצ'לה ”בוסאן" 2015
80% קורבינה, 20% רונדינלה. הענבים מגיעים מחלקת כרם יחדני בשם זה (Bosan) והיין עובר 12 חודש בחביות צרפתיות קטנות ועוד שישה חודשים לאחר החיתון ואז עוד 8 חודשים בבקבוק. חלק מאוד במתקפה, יפה ועדין, עם טאנינים טובים וסיומת טאנית, חומצית. מתפתח יפה בכוס ומוציא הרבה עור וקש. (90) 169 ש"ח. לשתות.

ג׳מה (Jema) 2013
מורכב מ- 100% ענבי קורבינה, מהחלקות האיכותיות ביותר של המשפחה באיזור ואלפוליצ'לה. הענבים עוברים ייבוש של ארבעה שבועות (בהשוואה לשלושה – ארבעה חודשים ליינות אמרונה) ואז עוברים השרייה ארוכה. לאחר התסיסה היין עובר התבגרות של 18 חודש בעץ מעורב, מחתנים בנירוסטה ומעבירים לחביות לשנה נוספת. ליין גוף טוב ולא כבד, חומציות מעולה ומבנה שבאופן כללי הוא טוב מאוד. הסיומת ארוכה וטובה. עוד חמש שנים במרתף יוציאו ממנו דברים טובים מאוד… (91). 149 ש"ח.

אמרונה דלה ואלפוליצ׳לה קלאסיקו 2014
היין מורכב מ – 75% קורבינה ו-  25% רונדינלה. ייבוש הענבים נמשך כשלושה חודשים. היין עובר התבגרות של כשנתיים בחביות, כמה חודשים בנירוסטה ועוד שנה בחביות. זה בהחלט אמרונה נעים, גם בהתחשב בשנת הבציר. החומציות טובה, יש קצת מליחות ומשהו שמזכיר פלפל שחור, אחרי מתקפה מתקתקה, באופן כללי. (89) לשתות. 220 ש"ח

אמרונה דלה ואלפוליצ'לה "איל בוסקו" 2011
אותה עשייה כמו של האמרונה הרגיל, אבל מענבים הרבה יותר טובים כמובן – מכרם יחידני בשטח של כ- 50 דונם. יין בן שבע – שמונה שנים שמתחיל להראות ריחות של אדמה ועור. הפה קטיפתי ממש, חלק מאוד במתקפה. החומציות טובה והטאנינים משתלבים היטב ביין. סיומת חומצית-שמנונית, מתובלת למדי. יין טוב, ל- 10 שנים הלאה. (91).  (400 ש"ח)

אמרונה דלה ואלפוליצ'לה סופריור ”בוסאן" 2009
הענבים מכרם בוסאן, שכבר הזכרתי למעלה, ועוברים ייבוש של ארבעה חודשים. היין עובר התבגרות ארוכה יותר בחביות – 30 חודשים ועוד 15 חודשים בבקבוק. הכול כבר משולב בתוך היין הזה – פרי, טאנינים ועץ – ועדיין יש לו דרך נאה לפניו; חלון שתיה של 10 שנים הוא לגמרי סביר. המחיר – 550 ש"ח – גבוה. (92)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.