דלתון מתתיה 2014 ויינות נוספים

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

יקב דלתון משיק כמה יינות חדשים – לבנים ואדומים. בין היינות, גם המתתיה 2014, יין שנוצר לכבוד יום הולדת 80 של מתי הרוני, בעלי היקב

דלתון עושה עבודה טובה, אבל מהטעימה הבאה, אני מצטער – באמת – לאמר, אין בשורה. היינות טובים, אבל טכניים מאוד.

סוביניון בלאן 2017
יין טוב מאוד, בעל חומציות טובה ופה רענן. מתחיל בצבע: חיוור, מבריק ויפה, ממשיך באף – טרופי, אמנם, אבל 'קר' ולא כבד. יין מרענן וטוב. (90).

עלמה Ivory 2017
ההפך הגמור מהיין הקודם: פה מעט חלש, לא מספיק משכנע. אף לא מספיק ארומתי. בלנד שמכיל סמיון וענבים נוספים. (86)

שיראז אלקוש 2016
היקב בחר להטעים את היין מבקבוקי מגנום, משום מה. מעט בשרני באף; אולי הרמז היחיד לכך שמדובר בשיראז. טאני, עם חומציות גבוהה וסיומת חומצית. אולי בעוד שלוש או ארבע שנים יקרה איתו משהו, אבל כרגע הוא לא מורכב ולא מעניין. (87)

קברנה סוביניון צבעון 2015
תסיסה ספונטאנית והתבגרות של 20 חודש בחביות. פה חלק, במתקפה, ואז טאני, צעיר. 2015 אופייני, עם מעט ירוק וטאנינים חדשים ולא הרמוניים. שוב, כמו השיראז: מאוד חד-מימדי, אפילו קצת מתכתי בסיומת. (87/88)

אני חייב לומר משהו על זה: לקחת יין מכרם אורגני, להתסיס אותו בתסיסה ספונטאנית, ואז לשים אותו 20 חודשים בעץ? מה הרעיון, באמת? לרכך את 2015? לוקחים משהו שהוא טבעי ואז מעמיסים עליו "20 חודש בעץ אלון משובח"?

נשגב מבינתי, באמת.

מתתיה 2014
עשר שנים, ציין אלכס הרוני, לבציר הראשון שנעשה מהיין, ביום ההולדת 70 של מתי הרוני. במקור היה זה קברנה סוביניון – מרלו, בלנד מאוד סולידי: 85% מזה, ו- 15% מזה. הוים מדובר על 70% קברנה סוביניון מכפר שמאי ו- 30% שיראז מאלקוש. היינן, גיא אשל, בוחר, הוא אומר, חבית אחר חבית חדשה, לקוח רק את הטובות ביותר ובהן משתמש בבלנד: שנה בחבית, בלנד, ואז שנה בחזרה לאותן חביות.

הדבר הטוב כאן הוא שבאמת אין עומס של עץ. הפרי כנראה מספיק טוב כדי לקחת את העץ ולא מרגישים בו. הפה חלק, טאני, עם פירות סגולים-אדומים. לא אהבתי 'נגיעה' של חולשה במיד פאלט; משהו שלא הייתי מצפה מיין בסדר גודל כזה. טעמתי שני פורמטים: דאבל מגנום, ובקבוק רגיל. הבקבוק הרגיל מוציא כבר מאפיינים של שיראז; אותה בשרניות שיש גם באלקוש. (90)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, טעימות, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.