מרגלית: אופטימה 2017 ויינות נוספים

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

תערוכת סומלייה 2019 הייתה הזדמנות ליקב מרגלית לערוך טעימה של היינות החדשים שלו, שבוודאי את חלקם תוכלו למצוא במכירה השנתית של היקב, לפני הפסח הקרוב

יקב מרגלית נחשב לאחד היקבים המובילים בישראל מבחינת יוקרה ואיכות. במהלך השנים שהיקב קיים, הוא עבר לא מעט תהפוכות, שינויים סגנוניים וכמובן – מעבר דירה די משמעותי, שהיה כבר לפני זמן.

בין החידושים ביקב הוא גילוי של זן ענבים חדש, שהוא מוטציה 'לבקנית' של קברנה פרנק: קברנה פרנק לבן.

במקום כלשהו, מוטציה לבנה של קברנה פרנק היא לא דבר מפתיע: הזן לא משופע באנתוציאנים (פיגמנטים), ואין לו לכן קליפה כהה. הפיגמנטים הם נוגדי חמצון, שבין השאר יכולים להגן על הצמח מפני שינויים ב- DNA ומפני מוטציות. היות והזן הוא יחסית חיוור, הוא, תיאורטית ורבים אומרים גם מעשית, נתון יותר למוטציות גנטיות. בנוסף על כל הצרות, יש גם שינויים מטבוליים שמביאים לביטוי צבע שונה, בגלל העדר מים ועקות אחרות.

מרגלית אמצו את מה שהם קוראים לו "מרגלית בלאן" בזכות החומציות הגבוהה שיש לזן. הוא נכנס לבלנד שנקרא "אופטימה". התערובת היא של שרדונה (75%) ומרגלית בלאן. צבע היין (2017) צהבהב. מורגשת חומציות גבוהה והיין יבש, עבה בפה, אבל לא מאוד ארומתי. אני לא יודע איך היינות האלה מתנהגים כאשר הם מתיישנים, ויהיה מעניין לכן בעתיד. (89)

שאר היינות:

ריזלינג 2017, חצי יבש
פירותי מאוד באף, מתקתק וקצת לחמי. החומציות גבוהה, אבל מאוזנת יפה על ידי הסוכר. הסיומת טובה. יין שצריך עוד זמן. (89)

קברנה סוביניון 2016
פה מאד חלק, משיי-קטיפתי, טאנינים שמתפתחים יפה בפה. הרבה דובדבנים ושזיפים וסיומת טאנית. (91) להשכיב; 2021 – 2030.

קברנה סוביניון 2014
ברטי במקצת, חומציות טובה מאוד וסיומת יפה. הפרי דומה באופיו לזה של 2016. (90) לשתות – 2025.

קברנה סוביניון 2003 (רק לטעימה)
פה עגול, מאוד יפה. חומציות מעולה. קצת פלפל שחור. סיומת ארוכה, די אופיינית לשנה: מתקתקה ופירותית. מה שעוד יש בו הוא מנטה. (92)

אניגמה 2016
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק וקצת פטי ורדו. מעט ירוק, הפה טאני כבר מהמתקפה ובלי רחמנות: מרגיש מאוד צעיר, עם סיומת חדה וחומצית. (90) 2022 – 2030.

אניגמה 2014
פה עגול, טאני וחומצי, פחות אולי מה- 16, אבל עדיין די בעטני. מעט מנטולי. מעט סגור ומהודק מדי לגיל, לטעמי. (89) 2020 – 2025.

אניגמה 2003 (לטעימה)
המון ברט. קרקעית יער, סוסים – the works. הפה מתקתק מעט, רך וטוב. (91)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, טעימות, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.