סיירה קנטאבריה: יינות ריוחה מצוינים עם תמורה לכסף

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

משפחת אגורן היא משפחה ותיקה של כורמים בלה ריוחה. סיירה קנטאבריה הוא אחד משישה יקבים בבעלותה

משפחת אגורן אוגרטה צמחה כמשפחה של כורמים בריוחה, והחלה לייצר יין ב- 1870. בשלב מסוים התפצלה המשפחה, כאשר ענף אחד שלה מייצר יין תחת השם אגורן או אגורן אוגרטה. הענף השני, זה שעליו אנחנו מדברים היום, מייצר יין בשישה יקבים בריוחה וטורו, והיקב הזה – Sierra Cantabria נוסד ב- 1950. הוא נקרא על שם ההרים שמדרום להם נמצא היקב והכרמים, הרים שמגינים על הכרמים מרוחות הצפון שמגיעות מצרפת.

כל הענבים שבהם משתמשים ביקבים השונים מגיעים מכרמי המשפחה בריוחה וטורו. היקב בטורו מייצר את ה- Teso La Monja, היין שנחשב היקר ביותר בספרד עד לא מזמן, ונמכר ב- 1,300 יורו. בטורו אפשר עדיין למצוא כרמים מלפני הפילוקסרה, ואלה משמשים את המשפחה לייצור היינות האלה.

אנחנו בסדריג גודל של מחיר שונים לגמרי הפעם, לצערי, אבל גם לשמחתי: כל היינות מתומחרים במחירים סבירים מאוד-  90 – 110 ש"ח מחיר מומלץ לצרכן ליינות שכיף גדול לשתות, או אפילו לחכות איתם קצת.

Sierra Cantabria Blanco 2017
פרי טוב, עשיר ומרוכז, עם חומציות טוב ולא אגרסיבית מדי, שנמשכת בסיומת. בלנד של ויורה, מלבזיה וסוביניון בלאן שעובר קצת עץ בחביות צרפתיות. good value -ב 70 ש"ח.

Sierra Cantabria Garnacha 2015
רוב הענבים של היקב הם אדומים – 90% ורוב אלה הם טמפרניו. כאן יין שנמכר ב- 90 ש"ח, עשוי גרנאש מכרמים בני 70 שנים לפחות. האף טוב מאוד: בשרני, סגול-אדום, קצת פרחוני. הפה מלא, טאני, עם חומציות גבוהה. יין מקסים.

Sierra Cantabria Seleccion 2016
100% טמפרניו, שישה חודשים במכלים ואז שישה חודשים בעץ ישן (עד שלושה מחזורים). זה ממש היין האדום הבסיסי של היקב (55 ש"ח) ובכל זאת הוא מצליח לתת עניין ותמורה: פרי שחור וטוב עם חומציות טובה וטאנינים נעימים.

Sierra Cantabria Crianza 2015
כ- 14 חודשים בעץ אמריקאי וצרפתי, 100% טמפרניו. הפה מאוד חלק, טאנינים מאוזנים וחומציות טובה. גם פה שולט הפרי האדום-סגול, מלווה במשהו קצת מעושן. לתת זמן – בכוס או בדקנטר – כדי ליהנות ממנו כבר עכשיו. 70 ש"ח. מצוין.

Sierra Cantabria Reserva 2012
טמפרניו מכרמים בני 30 שנים ויותר, 20% עץ חדש ויישון של 18 חודש בעץ, באופן כללי. האף משכר ממש, הפה חלק וקטיפתי, טאנינים מאוד רכים וסיומת קצת מינרלית. קצת טבק, אם אתם אוהבים את הנימות הירקרקות-בוגרות, סוגר כאן יין משובח. 110 ש"ח (בלבד).

Sierra Cantabria Gran Reserva 2008
ה'אנר הזה הולך ומאבד גובה בספרד, אמר נציג היקב, ארנו ליסואר: הדורות הצעירים יותר מחפשים יינות יותר קלים ופחות מסורתיים. האף יפה מאוד, מבושם ממש, ומשדר "הוד והדר" בלי להיות כבד בפה. מרגיש קטיפתי, עם חומציות טובה וסיומת בינונית-ארוכה. עדיין לא בארץ, אבל עשוי לעלות כ- 200 ש"ח, אם וכאשר יגיע.

Amancio 2008
עוד יין שאין בארץ, אבל אם אתם במקרה מזדמנים לספרד ויש לכם כמה אירו'אים פנויים בארנק לפני הטיסה, אני ממליץ: זהו יין כרם יחידני מכרם בשם La Veguilla ששטחו כ- 165 דונם של טמפרניו. הענבים עצמם עוברים בציר ידני ועושים סלקציה של גרגרים לפני שמשתמשים בענבים. הפרס – ברגל, בשיטות "של פעם", במכל של 5,000 ליטרים. היין הוא מסדרה שנקראת על שמם של בני הדורות השונים של המשפחה ואמנסיו הוא בן הדור החמישה.

יין מאוד צעיר וטאני, עם חומציות מאוד גבוהה, שבאה לאחר מתקפה מאוזנת מאוד. יין דומיננטי בפאלט, אבל רך מאוד ועגול. עשר שנים אחרי הבציר, זה יין שיכול לחכות עוד כמה וכמה שנים.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.