רוטה: שני יינות מבצירים 2013 ו- 2012

ארז רוטה הקים את החווה שלו בשנת 2004, אי שם ליד נחל רביבים, בחולות חלוצה ברמת נגב. הוא מייצר דווקא יינות אדומים, אתגר לא קטן בסביבה המדברית הקשה

מילה אישית: אני מלווה את היין בנגב כבר הרבה זמן, גם בטעימות של החלקות הנסיוניות שם וגם בטעימת יין 'מסחרי' או לפחות גמור.

יש רושם בין הרבה ייננים ואנשי מקצוע, שבניגוד לזנים לבנים, כומ שנין בלאן או שרדונה, הנגב הוא לא מקום בשביל יין אדום; לא קברנה סוביניון ולא הרבה זנים אחרים. זה די נכון, אבל אני חושב שאם עובדים נכון וטוב, אפשר להוציא דברים מעניינים, לא שגרתיים ובהחלט 'שתיים', גם מזנים אדומים.

ארז רוטה עושה אמנות – ציור ופיסול – ויין בנגב כבר לא מעט שנים (השנה הראשונה מהענבים שלו הייתה 2008). נראה לי שלו יש הניסיון הרצוף הרב ביותר בגידול יין אדום, בוודאי בהתחשב בכמות היין שהוא מייצר, כ- 10,000 בקבוקים בשנה.

ארז רוטה

ארז רוטה

קברנה סוביניון, מרלו ושיראז הם הזנים האדומים איתם הוא עובד, לצד מוסקט אלכסנדרוני, שלא ברור לי אם הוא עושה ממנו משהו.

כל הכרמים גדלים בשיטות אורגניות, היינות עוברים התבגרות בעץ צרפתי במשך תקופות די ארוכות, של 13 – 14 חודשים.

התחושה שלי לגבי יין אדום מהנגב, היא שהוא צריך להיות בעל אופי קל יחסית, פרחוני ונעים, עם אלכוהול יחסית לא גבוה. אפשר להגיע לסגנון הזה כיון שניתן לבצור יחסית מוקדם ועדיין לשמור על פרי ואופי. ארז משהה אמנם את היין שלו תקופות ארוכות בחבית, כמו שאמרתי, אבל עדיין מתקבל יין 'שתי' ונעים מאוד, אפילו שהוא בעל אופי מבוגר יחסית. מאוד יכול להיות שהוא צודק, אם ללא החבית הפרי שלו יהיה קל מדי.

ציור מדברי של ארז רוטה

אחת מעבודות האמנות של ארז רוטה (אתר היקב)

קיבלתי מארז רוטה שני יינות:

רוטה נטע 2013
בלנד שווה-חלקים של קברנה סוביניון, מרלו ושיראז שהתבגר בעץ צרפתי במשך 14 חודשים. הצבע מבוגר

רוטה עדי 2012

עדי 2012 (מאתר היקב)

– אופייני ליינות הנגב, שמתבגרים מהר – והאף על גבול הפורטי אבל לא מחומצן. החומציות טובה ויש ליין טאנינים רכים אך מורגשים ויובש לא מתחנף. הפה מאוד חלק – מהמתקפה ועד לסיומת – קצת אניסטי. ייחודי, ללא ספק ויספק הנאה רבה לצד חריץ גבינה טובה. 13.5% אלכוהול. (89).

רוטה עדי 2012
100% קברנה סוביניון, באותה עבודת השריה ארוכה ועץ כמו קודמו. ארומות אדמתיות, פטרייתיות, אופייניות ליין מתבגר באף יחסית מאופק. הפה טאני, לאחר מתקפה חלקה, עם חומציות טובה וסיומת ארוכה. לא ציפיתי לכך, אבל היין החזיק מעמד יפה בכוס ובבקבוק לאורך הערב. חלק, ולא אלכוהולי – 13.5% – בהחלט מפתיע וטוב. (90)

שני היינות נמכרים ב- 130 ש"ח וניתן לקנות אותם גם דרך אתר היקב.

יקב רוטה

יין, טעימות, לינה ואירוח

054.4968703 – ארז

www.rotawinery.co.il

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.