רקנאטי: עוד מד, הפעם בלנד

יקב רקנאטי משיקים סדרה נוספת של יינות 'ים תיכוניים' ובה שני בלנדים, לבן ואדום. השם, איך לא, הוא Med Blend

אז מה היה לנו פה, עד עכשיו?

בחיפוש אחרי השם הים תיכוני האולטימטיבי ליין מקומי, קיבלנו עד עכשיו iMED של ארזה, med red ו- med white של אמפורה, המדיטרניאן של כרמל והבלנד הים תיכוני שלהם בסדרת הסלקטד (ותודה לי. קורן), שלוו ב- MARE XYZ של יקב מאיה, שגם קשור לענייני ים תיכון.

במסיבת העיתונאים לקחתי את הסיכון ונאנחתי לעצמי: 'עוד MED?"

כן. עכשיו אנחנו מקבלים את Med Blend של רקנאטי, שגם הם מיועדים לשתיה באקלים הים-תיכוני שלנו.

מד בלנד של רקנאטי

מניפת ים כאילוסטרציה לגפן? (אתר היקב)

רקנאטי עושים דבר חשוב מאוד בזה שהם מחיים או מחפשים להחיות זנים מקומיים וזנים היסטוריים. הם נטעו לפני כשלוש שנים כרם שמשמש אותם לניסויים עם זנים שונים (כ- 13) בגליל, ומטפחים שתילים של זנים שהובאו מבוסתנים וממקורות שונים אחרים על ידי ד"ר שיבי דרורי. למרות העקיצה במסיבת העיתונאים, אני עדיין לא חושב שמי מהזנים האלה הצליח לייצר יין גדול, שיוציא את שמעה של הארץ, אבל זו רק תחילת הדרך.

במקביל לעשייה הזו, היקב מוציא עכשיו שני יינות שלא עשויים מזנים מקומיים או אפילו ים-תיכוניים, אלא יינות שאמורים להתאים לשתיה באקלים שלנו: קלים יותר ורעננים, שמתאימים אולי לאוכל המקומי.

MED BLEND לבן 2017

בלנד לבן, בעל 11% אלכוהול. למעשה זה קולומבר, עם תוספת של 5% רוסאן ו- 5% שרדונה. יין נחמד, קל וארומתי, עם טעמי תפוחים וסיומת חומצית במקצת, מעט מלוחה. קל? קל מדי: זה יין שצריך לשתות קר ומיד, ולא להשאיר בכוס. מחיר של 65 ש"ח ותווית יפה, שקשורה יותר לים סוף מאשר לים התיכון, אבל מי סופר. (86)

MED BLEND  אדום 2017

בתוספת של 10 ש"ח אתם מקבלים בלנד שווה-יחסים של קריניאן, פטיט סירה ומרסלאן; קצת יותר ים-תיכוני מבחינת הזנים. אהבתי אותו יותר: יש בו בשרניות באף הראשון, פרחוניות וקצת ירקרקות. הפה טאני, צעיר, חלק במתקפה ומעט מעושן. הסיומת טאנית. סה"כ יין חלק, לשתיה בשנה הקרובה ובשנה הבאה. (89) חלק אחר של מניפת ים (גם כאן) מככב גם על התווית הזו.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.