עשרה יינות אדומים מומלצים לראש השנה 2018

מצפון עד דרום: יינות ישראליים מומלצים במחירים הוגנים, שיתאימו לכם גם מעבר לערב אחד

קרי: יינות שהמחיר שלהם לא עובר פחות או יותר את ה- 150 ש"ח לבקבוק, אפילו אם הם נחשבים "חגיגיים", שהם שתיים, אבל בכל זאת אפשר להחזיק אותם במקרר היין עוד כמה זמן ושהם מתאימים לאוכל, שזו הלוא סיבת כל העניין.

הסדר לא מלמד על ציון גבוה כזה או אחר.  חלק מהיינות טעמתי ממש בימים האחרונים וחלק מהם במהלך החודשים האחרונים, אבל הבצירים הם העדכניים, שישנם בחנויות.

שאטו גולן קברנה סוביניון 2015

שאטו גולן קברנה סוביניון (צילום יח"צ)

שאטו גולן קברנה סוביניון (צילום יח"צ)


קברנה סוביניון מומלץ מבציר 2015? כן! אחד מהיינות הבודדים מהבציר הזה, שמצאו חן בעיני: יש בו קצת ירוק, אבל אפשר לשתות אותו. טאנינים לא גסים, פרי אדום טוב וחומציות מאוזנת. יופי.

אלטיטיוד ברקן +720, בציר 2014
פרי אדום, כהה, באף;  קצת כהיל – רצוי לקרר מעט – עם מעט אדמתיות. מעט מרירות במתקפה, חומציות מצוינת. יבש, בעל גוף בינוני, סיומת ארוכה ומתובלת וחומצית-דובדבנית.

דרימיה ספר 2015
עוד בציר 2015? מסתבר שכן. 80% קברנה סוביניון, 20% פטי ורדו. טעמתי גם ק"ס 100% של היקב מאותו בציר והוא כבד הרבה יותר ולטעמי פחות נעים. כאן, הפטי ורדו מקל על היין, מעניק לו איזון ופרי.

להט אדום 2016
אף ארומתי, בשרני מאוד, אדום. טאנינים עדינים. טיפה עץ, אבל לא כבד: הגוף בינוני-קל ומפתיע בסיומת, מתובלת וטאנית. עם כמה רבדים, מאוד יפה ובעל פוטנציאל התפתחות.

מאיה מארה נוסטרום 2016
אולי לא הכוכב ברשימה הזו, אבל בהחלט יין בעל אופי: בשרני, פרי סגול-אדום וטאנינים טובים על רקע רענן. בהחלט יין לצהריים שאחרי החג; מקורר מעט.

אורטל קברנה פרנק 2014
צבע סגול טוב. האף מתבגר, אדום, אירופאי מאוד ונקי. הפה בעל רמזים למתיקות עץ, עם טאנינים מאוד רכים ומאוזנים וחומציות פרי טובה. בהחלט לשתיה עכשיו; אפשר בשר על האש, אבל לא מתובל מדי.

Five Stones Vineyards דוד וגוליית אדום 2016
בלנד של מגוון זנים אדומים, 10 חודשים בחביות ש- 30% מהן היו חדשות. האף הראשון מאוד אנימלי, ובאופן כללי היין מרגיש מאוד שיראז-מרסלאן: הרבה פרי סגול, תות ופטל, פלפל שחור. הפה אלגנטי, חלק ממש וטוב.ליין יש טוויסט לא מרוסן, מעניין.

דומיין סרור קלוד סרור אדום 2014
תכף יש כבר בציר 2016, אבל אם אתם מוצאים מהיין הזה ביקב או בחנות, קחו אותו: הרבה פרי אדום טוב, רעננות. ארומתי ופתוח, מתקפה חלקה וטובה שמובילה ליין די טאני.

סוסון ים קונואז Pure Ku 2016
תכף ממש בשוק (הבקבוקים מתווים בתוויות ממש השבוע). נסו את הזן הזה ומה שיש לו לתת: פירותיות נפלאה, "סגולה" עם שמץ של פלפל שחור ומשהו קינקי. פה אלגנטי ולא עמוס. בקיצור – כיף של יין. מחיר מיוחד לראש השנה: 100 ש"ח.

גיתו אדום 2016
מתקפה רכה, טאנית. האף סגור והיין צעיר מאוד – אגרסיבי, אבל בעל פוטנציאל. בלנד של מגוון שלם של זנים, שיש מעט מאוד קשר ביניהם: פ"ס, סירה, פ"ו וגרנאש; ובכוונה זמתי את ראשי התיבות.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים , , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.