האקסודוס של רמת נגב

יקב רמת – לשעבר "קדש ברנע" – מציג שני יינות פרמיום, אקסודוס לבן ואדום ואיתם מספר ינות חדשים מסדרת רמון – סדרת הריזרב של היקב

לא קל לגדל כרמי בנגב. הפוטציאל שם וקיים, אבל עדיין לא ברור אילו זנים מצליחים בטרואר המוזר הזה, ומה אורך חיי הגפנים: הקרקע לס וחול, מרובת מלחים, היום חם מאוד והכרמים נמצאים בחלקם תחת קרינה חזקה. הלילות, שבעבר היו קרירים יותר, כבר פחות קרירים; ההתחממות הגלובלית, מה לעשות, לא פוסחת גם על מצפה רמון והסביבה.

ובכל זאת, בני משפחת צדוק, חקלאים מקדש ברנע שעל גבול מצרים, השליכו את יהבם על היין. לשם ייצורם של יינות אדומים ולבנים ויינות קינוח, הם מגדלים כרמים משל עצמם ולוקחים ענבים גם מכורמים אחרים ברמת הנגב ובנגב בכלל; צור שיזף למשל, ואחרים.

נירה ואלון צדוק ייסדו את היקב ואלון ייצר את היינות בעשור הראשון. יוגב ואשתו עדן למדו באיטליה ויוגב הוא כיום היינן. האח השני – גלעד – אחראי על המכירות והשיווק, יחד עם אשתו, מיכל. מ- 3,000 בקבוקים בתחילת הדרך, הם עלו ל- 130,000 כיום. No Small Feat.

כללית, היינות טובים. ניכרת יד טובה על היין, אם גם לא עדינה במיוחד. בזמנו היה לבני המשפחה חזון, ליצור יינות אופייניים לנגב, דבר שלא ידעתי ואני עדיין לא יודע מהו, גם היום. אני לא יודע, אבל בדבר אחד אני בטוח, והוא שאני לא רואה את זה ביינות שהוצגו כאן (בצירי 2016). אני כן מוצא פרי, אני מוצא עץ, אבל חסר לי מימד שפגשתי ביינות של קדש ברנע לפני כמעט עשור שנים: ביינות שלפנינו יש רצינות וכבדות ודייקנות, אבל חסרה בהם הפתיחות והקלילות שהייתה ביינות היקב בעבר.

רמת נגב רמון קברנה פרנק (צילום מאתר היקב)

רמת נגב רמון קברנה פרנק (צילום מאתר היקב)

רמת נגב רמון קברנה פרנק 2016
אף אדום – לא ירוק! – ויפה. הפה עגול וטאני, עם חומציות טובה  מאוד וסיומת פירותית, בינונית, טיפה חלשה, כמעט כיאה לזן. היין עובר התבגרות של 16 חודשים בעץ, ולי נראה שזה מעט יותר מדי. (88)

רמת נגב רמון פטי ורדו 2016
אף פרחוני, טוב. היין סגור, הפה טאני, כבד וקצת מחומצן. הסיומת טאנית מאוד. (85; נטעמו שני בקבוקים)

רמת נגב מלבק 2016
הפה טאני מאוד, עם חומציות גבוהה. הוא מעט פרחוני וטיפה ריבתי. המתקפה טובה וחלקה וזהו יין טוב, שזקוק לחדרור או לזמן בבקבוק. (89)

רמת נגב אקסודוס אדום 2014
מלבק ופטי ורדו – מצפה רמון וקדש ברנע, בהתאמה, ביבולים של כ- 700 ק"ג לדונם. מדובר ב- 600 בקבוקים לערך, שיוצרו משתיים מהטובות של החביות ביקב. היין עבר 30 חודשי התיישנות בעץ – 12 חודש בחביות חדשות ואז מחזור נוסף, ארוך יותר, ואז עוד שנה בבקבוק.

האקסודוס – מחווה למה שעבר על המשפחה לפני הגעתה לא"י וגם אחריה (משפחת צדוק היא ממפוני סיני) – הוא יין טוב. יש לו אף אדום כהה, עם הרבה דובדבנים ושזיפים טובים. הפה חומצי, חד ומתובל ודי כבד. הסיומת טאנית וארוכה. מחירו של היין 299 ש"ח והוא מתאים לשמירה. (91)

ולסיום, יין לבן:

רמת נגב אקסודוס לבן 2017
עשוי ענבי בלבד, מכרם 'שיזף' במצפה רמון. לאחר תסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה, היין עבר להתבגרות של 10 חודשים בחביות בורגון. לפני הבקבוק הוא עבר ייצוב בקור, אבל לא סינון.

לא מעט תפוחים ירוקים, חומציות טובה ומעט פלינט. היין יחסית מעודן באף ולא נדיב מאוד, אבל טוב. הפה עגול ודי מלא. יין מהנה, לא מתחייב, ומאמץ יפה. המחיר הוא 130 ש"ח. (89/90)

כשרות: לא בד"צ עדה חרדית.

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין, יין, עם התגים , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.