טורא: יינות 2015 ועוד

יקב טורא מוציא לקראת חגי ראש השנה 2018 את יינות 2015 שלו, ולצידם גם שני יינות 'לבנים' מבציר 2017

"טורא" בבעלות משפחת סעדון – ורד וארז – נמצא בישוב רחלים, ומייצר כ- 100,000 בקבוקים בשנה.

לרשותו עומדים כיום כ- 250 דונם כרמים, כאשר הוא מתכנן להרחיב אותם לכ- 320 דונם, בעתיד. הכרמים הראשונים ניטעו ב- 1997. כל השטחים הם חלק מ- 500 דונם של שטחים חקלאיים בכלל, שהמשפחה מעבדת.

הכרמים נטועים באזור הר ברכה, בגובה של כ- 850 מטרים, באזור שהיום בונים בו יותר ויותר. אני מציין את זה, כיון שטורא מספקים פרי איכותי לדי הרבה יקבים בארץ, ובהחלט ייתכן שבגלל הבניה הזו, חלק מהכרמים יצטרכו 'לנדוד'.

בימים אלה משיקים ביקב את היינות מבציר 2015; בציר שהיה לא רק בעייתי מבחינת מזג אוויר, אלא גם מבחינה הלכתית: מדובר בשנת שמיטה, שבה יקבים כשרים רבים צמצמו הפקה. בנוסף, בשנה זו גם ירד הייצוא לארה"ב (לשוק היהודי), מה שגם פגע בחלק מהיקבים.  אני מניח שגם 'טורא', באוריינטציה שלהם כלפי השוק האמריקאי, חשו בכך.

טורא מאונטיין פיק צילום בקבוק

טורא מאונטיין פיק (מאתר היקב)

היינות של טורא מצטיינים באיכות יציבה יחסית לאורך השנים. חלק מהיינות הם יינות זניים, חלק אחר – קטן יותר – הם בלנדים. בסדרה הגבוהה היינות שוהים זמן די ארוך בחביות, שכשליש מהן חדשות, לעיתים.

טורא מאונטיין הייטס שיראז 2015
כמעט שנתיים בחביות, 30% בעץ חדש, כל היין מקורו ב- free run בלבד. זהו יין בעל אף נעים מאוד, פירותי להפליא ובעל איזון מצוין בפה: גוף לא כבד, מתקפה חלקה, חומציות גבוהה אבל 'תומכת' יפה. קצת פלפל שחור וקצת ירקרקות בסיומת. (90) 130 ש"ח

טורא מרלו מאונטיין הייטס 2015
אני מוכרח לומר שפחות אהבתי את היין; יותר מדי ירוק, לטעמי. מעבר לארומות האלה, המתקפה מעט מתקתקה, היין בעל חומציות גבוהה והוא טאני; יחסית קשה לזן הזה. מה שיש בו הוא פרי אדום, יש לו סיומת ארוכה ושמנונית אבל יחסית חמה.  ארז סעדון סבור שהיין הוא בעל פוטציאל התיישנות של עשור שנים, אני קצת פחות אופטימי. (87) 130 ש"ח

קברנה סוביניון מאונטיין הייטס 2015
גם כן ירקרק באף הראשון, אבל כאן זה הרבה פחות דומיננטי, וגם הרבה פחות מפריע. די הרבה פרי אדום ושחור, איזון משובח ופאלט מאוד קטיפתי. (90) 130 ש"ח

טורא מאונטיין פיק 2015
יין הדגל של היקב: בלנד של 54% קברנה סוביניון, 24% מרלו והשאר – קברנה פרנק. שוב, האופי הירקרק בתחילה – ממש אותו קו של המרלו. הפה מתקתק – מעט – במתקפה. חומציות מאוד גבוהה ומעט מינרליות טובה. גוף בינוני-מלא, סיומת טובה. מעט מפריע האלכוהול; יכול להיות שזמן בקבוק יועיל מאוד ליין הזה. (91)

יינות "קרירים"

טורא סנואו (שלג) 2017
בלנד של שרדונה, ויונייה וסוביניון בלאן. מאוד ארומתי, מאוד ויונייה: טרופי, קצת משמש. יש בו רעננות וחומציות טובה, הגוף חלק והסיומת חומצית וארוכה. המיד פאלט קצת "שוקע", אבל בהחלט יין כיפי לשתיה. (89)

טורא רוזה 2017
רוזה חצי יבש – 80% מרלו והשאר קברנה פרנק שנבצרים במיוחד. הפה נעים וזה בהחלט רוזה "בשביל לשתות". אני לא חסיד של הז'אנר – רוזה חצי יבש – אבל זה בהחלט יין שיכול להתאים להרבה סוגים של מאכלים. (88)

סיכום? בסך הכול טוב. יש יציבות לאורך כל היינות ואין איזה משהו שנופל בגדול. השנה – שנה בעייתית. מעניין יהיה לראות את 2016, כאשר יושקו.

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.