סטלה ארטואה וסן מיגל ללא גלוטן

בארץ יש כבר מזמן מספר לא קטן של בירות ללא גלוטן, ביניהן הניו גריסט, דאורה דאם וסדרת הבירות שמייבאת ישרקו – ברונהואט וסט. מרטין, אבל מתי נראה את הגדולים נכנסים למגרש הזה?

מסתבר שבבריטניה זה כבר קורה.

אינבוו הודיעה שבאוגוסט היא תשיק סטלה ארטואה נטולת גלוטן, וזאת אחרי שלפני זמן לא רב השיקה סן מיגל נטולת גלוטן.

שתי הבירות עשויות שעורה, שמהן מוצא החלבון הבעייתי בתהליך שבו ככל הנראה הגלוטן מוחלף על ידי חלבון אחר, כדי לא לפגוע בתחושת המלאות והטעם. האלכוהול של הסטלה קצת נמוך מזה של הסטלה הרגילה, אבל מדובר ב- 0.2% בערך, וממילא תכולת האלכוהול של הלאגר הזה משתנה בין שוק ושוק בעולם.

סטלה ארטואה שישייה

סטלה ארטואה ללא גלוטן (אינבוו*)

איפה החידוש?

אני חושב שזו הפעם הראשונה שיצרן בירה גדול באמת נכנס לשוק הזה של ה- free from, ובמיוחד גלוטן.

סטלה כבר הייתה שם לפני שנתיים או אולי יותר, עם הסיידר (מוצר שלא הגיע ארצה), וממילא הבירה ככל הנראה היא בעלת תכולת גלוטן נמוכה, אבל עכשיו מדובר בהכרה של המותג החזק ביותר בבריטניה. אינבוו אומרים ששוק ה- free from גדל בשיעור של 36% בשנתיים האחרונות; דבר שהם כבר לא יכולים להתעלם ממנו.

בישראל, הביקוש למוצרים נטולי גלוטן הוא מהגבוהים שישנם. האם הבירה הזו תגיע לכאן? מעניין יהיה לראות.

(צילום: יחצ)

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ידיעות בירה, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.