מבעבע וטבעי: עמק יזרעאל Pet Nat

יין לבן בתסיסה אחת בבקבוק, של יקב יזרעאל: יבש מאוד, חד, אבל לא בלתי מהנה

מעט מאוד יינות מבעבעים מיוצרים בישראל, בוודאי שבתסיסה טבעית. למעשה, אפשר היום למנות על אצבעות כף יד אחת את היקבים שבכלל עושים יין מבעבע בישראל (רמה"ג, תשבי, פלטר ועמק יזרעאל – בתסיסה טבעית) ולהוסיף עליהם את כרמל עם ה"ברוט" בשיטת מרטינוטי (שארמאט). אולי יש עוד יקב שעושה משהו ניסיוני. PET NAT יקב יזרעאל

המבעבע של עמק יזרעאל שונה גם מכל היינות האחרים שמיוצרים בתסיסה טבעית, בכך שהוא מותסס רק פעם אחת בבקבוק, ומבוקבק כאשר יש בו עדיין שמרים ותסיסה; מספיק כדי לייצר בעבוע ויין יבש לחלוטין. בשיטה הזו יש פחות אפשרות לבקר את רמת הבעבוע של המוצר הסופי, ומה שעוד יותר בולט הוא שהיין לא מוצלל ונשארים בו משקעי שמרים; לכן הוא סגור בפקק כתר, ויש לאחסנו בעמידה.

הבלנד

השם מקורו במילה הצרפתית Petillant, משהו כמו ה- Frizzante האיטלקי. הבנתי שהגרסא הראשונה הייתה עשויה ענבי דבוקי בלבד. זו (2017) עשויה בלנד של דבוקי מגבעת ניל"י וקולומבר מכרמים ותיקים בשפיה. היין עובד תסיסה קרה למשך חודשיים – שמרי בר בלבד – ואז מבוקבק, כאשר רמת הסוכר שבו מגיעה לפוטנציאל הדרוש לבעבוע, כאמור.

היין

התוצאה היא יין יבש – bone dry ממש – ארומתי-פירותי בצורה נעימה אבל לא ממש מורכבת; לא משהו שחייבים ביין מהז'אנר הזה. הפה חומצי כהלכה וממש מבקש אוכל, ומבחינה זו מדובר באפריטיף מצוין.

מה שחסר לי הוא קצת עידון של המוס (הבועות): הבועות גדולות והן לוקחות את היין למקום פחות מאוזן, וחבל.  מה שאני טעמתי מזכיר יותר שפריץ, מאשר frizzante. לא ניסיתי, אבל דקנטר עשוי לעבוד וגם לשחרר יותר ארומות.

בכל מקרה, במחיר מומלץ לצרכן של 69 ש"ח, זהו יין שמח מאוד, כיפי ומומלץ (88).

צילום: יח"צ יקב עמק יזרעאל

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה טעימות, יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה